English

Příliv uprchlíků do Evropy nepolevuje, pomoc zváží i NATO

EuroZprávy.cz

Praha - Počet migrantů připlouvajících do Evropy po moři se za prvních šest týdnů tohoto roku meziročně zdesetinásobil na více než 76.000. Nejvíce lidí se dlouhodobě snaží přeplout z Turecka do Řecka.

More from EuroZprávy.cz

Apr 5

Počet vězňů ve státech Rady Evropy meziročně klesl

Počet lidí vězněných ve státech, které jsou členy Rady Evropy, byl loni v lednu nižší než o rok dříve. Uvádí to dnešní zpráva Rady Evropy o stavu vězeňství. Počet vězňů ve 49 členských státech, které poskytly údaje, klesl o zhruba 100.000…

Nov 18

Migrační krize na hranici pokračuje. Bělorusko chce, aby EU přijalo tisíce migrantů

Migrační krize na polsko-běloruské hranici pokračuje. Mluvčí běloruského autoritářského prezidenta Alexandra Lukašenka uvedla, že v zemi je asi 7000 uprchlíků a Minsk navrhuje, aby Evropská unie vytvořila humanitární koridor do Německa pro…

Jul 3

Litva hlásí rekordní počet migrantů na hranici s Běloruskem

Litva zaznamenala rekordní počet migrantů, kteří se do země dostali přes hranici s Běloruskem. Za posledních 24 hodin bylo při nelegálním vstupu zadrženo 150 osob, informoval v pátek podle agentury DPA litevský úřad pro ochranu hranic.

May 11

Itálie chce kvůli přílivu migrantů dohodu EU s Libyí

eurozpravy.cz

Itálie chce kvůli velkému počtu migrantů připlouvajících přes Středozemní moře přimět Evropskou unii k tomu, aby uzavřela dohodu s Libyí a poskytla jí finance výměnou za to, že bude uprchlíkům v plavbě do Evropy účinněji bránit. Vláda…

Feb 14

Počet migrantů mířících do Evropy přes centrální Středomoří prudce stoupnul

EuroZprávy.cz

Počet migrantů, kteří při cestě z Afriky do Evropy využívají cestu přes centrální Středomoří, se v lednu oproti prosinci loňského roku zvednul o dvojnásobek. V porovnání s loňským lednem se počet příchozích migrantů navýšil dokonce…

Jan 10

PROFIL: Miloš Zeman by podpořil referendum k setrvání v NATO a EU, migranty odmítá

PROFIL - První kolo prezidentských voleb je už za dveřmi. V pátek ve 14 hodin se po celé České republice otevřou volební místnosti. Těsně předtím vám přinášíme stručné medailonky prezidentských kandidátů. O znovuzvolení usiluje Miloš Zeman.

Sep 28

Důvěrná studie NATO: Do Evropy mohou zamířit další miliony migrantů

EuroZprávy.cz

Budapešť - Do Evropy se ze severní Afriky a z Turecka mohou vydat další miliony migrantů. Prohlásil to dnes předseda maďarského parlamentního výboru pro obranu Lajos Kósa a odvolal se při tom na studie NATO a agentury Frontex.

Aug 22

Příliv migrantů do Evropy se poprvé zpomalil. Ale nikdo neví proč

EuroZprávy.cz

Milán - Podle údajů italských úřadů dosáhlo italských břehů od počátku roku 97 293 osob, což je o 4,15 procent méně než ve stejném období minulého roku. Příliv migrantů do Itálie se v červenci snížil o 57 procent oproti červnu. Pro Itálii…

Aug 14

Přiliv migrantů do Itálie se za měsíc snížil o polovinu, roste ale počet běženců mířících do Španělska

Varšava – V červenci se příliv migrantů snížil o 57 procent ve srovnání s červnem, a to na více než 10.000. Pro Itálii jde o nejnižší množství přistěhovalců za jedno měsíční období od roku 2014.

Jun 12

Dublinské dohody váznou: Země EU berou od Německa zpět jen minimum migrantů

Berlín - Podle informací listu Das Bild přijímají evropské země jen velmi neochotně zpět migranty, které se jim Německo snaží poslat na základě dublinských dohod. Obráceně výměna funguje o něco lépe.

Mar 16

Turecko by mělo splnit hrozbu a pustit do Evropy tisíce migrantů. EU dohody plnit nebude, tvrdí politolog

Ankara – Turecko již poněkolikáté hrozí, že zruší migrační dohodu s Evropskou unií. Naposledy o této možnosti mluvil ve středu turecký ministr zahraničí Mevlüt Çavuşoğlu. Reagoval tak na spory Ankary s některými evropskými státy. Pokud by…

Jan 10

Problém dohody EU-Turecko? Ankara poslala mnohem víc migrantů, než bylo dohodnuto

Berlín/Ankara – Evropská unie přijala z Turecka v rámci uzavřené dohody 2672 legálních syrských uprchlíků. To je ale mnohem více, než kolik lidí poslala zpět. Ve smlouvě se přitom jasně píše, že by výměna měla probíhat v poměru jedna ku…

Sep 9

Seehofer varuje: Potřebujeme horní hranici počtu migrantů, jinak to nezvládneme

Schwarzenfeld (Německo) - Bavorská Křesťanskosociální unie (CSU) dnes na přijala sporný dokument, v němž požaduje změny migrační politiky. Chce například stanovit maximální počet 200.000 běženců za rok.

May 9

V EU se diskutuje o změnách dohody s Tureckem. Co bude s migranty?

EuroZprávy.cz

Berlín - Evropská unie se podle německého deníku Bild chystá na variantu, že pracně vyjednaná dohoda s Tureckem se zhroutí a řecké břehy opět zaplaví tisíce uprchlíků. Úředníci tak vymysleli plán B, jak s uprchlíky naložit, pokud opět…

Mar 3

Příliv migrantů do Evropy je stále příliš vysoký, myslí si Tusk

Ankara – Předseda Evropské rady Donald Tusk dnes v Ankaře jednal s tureckým premiérem Ahmetem Davutogluem. Po jednání šéf EU uvedl, že proud uprchlíků, kteří přicházejí z Turecka do Evropské unie, je stále příliš vysoký.

Feb 9

Příliv uprchlíků do Evropy nepolevuje, pomoc zváží i NATO

EuroZprávy.cz

Praha - Počet migrantů připlouvajících do Evropy po moři se za prvních šest týdnů tohoto roku meziročně zdesetinásobil na více než 76.000. Nejvíce lidí se dlouhodobě snaží přeplout z Turecka do Řecka.

Dec 17

Turci podrazili Evropu? Příliv migrantů klesl od uzavření dohody jen nepatrně

Brusel - EU vkládala velké naděje do dohody s Tureckem, které mělo za tři miliardy eur přibrzdit příval migrantů. Výsledek? V posledních týdnech se nic zvláštního nezměnilo, čertí se Brusel.

Dec 10

Chování EU k migrantům je katastrofální, varuje Rada Evropy

Štrasburk - Komisař Rady Evropy pro lidská práva Nils Muižnieks dnes označil způsob, jakým se Evropská unie i jednotlivé evropské země postavily k letošní migrační krizi, za neuspokojivý z pohledu lidských práv.

Nov 27

Fico na straně Turecka: Dohoda Ankary s EU pomůže omezit příliv migrantů

Bratislava - V neděli se bude v Bruselu konat summit evropských států a Turecka. Slovenský premiér Robert Fico by dohodu o řešení migrační krize uvítal, protože by se dle něj výrazně snížil počet uprchlíků, kteří proudí do EU.

Sep 25

Jak omezit imigraci? Hrozí, že EU příliv migrantů nezvládne, děsí německý ministr

Berlín - Evropské unii hrozí, že migrační vlnu nezvládne, varoval v televizi ZDF německý ministr vnitra Thomas de Maiziére. Musí se proto urychleně najít způsob, jak příliv běženců zastavit. Přidal také kritiku kancléřky Angely Merkelové.