English

Mnichovská konference o Sýrii ukázala spory Ruska a Západu

EuroZprávy.cz

Mnichov - Konflikt v Sýrii a jeho následky, včetně uprchlické krize, byl hlavní téma třídenní Mnichovské bezpečnostní konference.

More from EuroZprávy.cz

Nov 7

V obchodním domě v Mnichově pobodal muž desetiletého chlapce

Sedmapadesátiletý muž v sobotu večer v obchodním domě v Mnichově pobodal kuchyňským nožem desetiletého chlapce. Informovala o tom dnes agentura DPA s odvoláním na německou policii. Útočník byl na místě zadržen.

Jan 17

EU chce obchodní dohodu s Brity, další priority nejsou jasné

Dva týdny před odchodem Velké Británie z EU se v Bruselu naplno rozjíždějí debaty, o jakou dohodu s Londýnem bude usilovat zbývajících 27 zemí vzhledem ke krátkému období na její uzavření do konce roku.

May 9

Trump chce obchodní dohodu s Čínou uzavřít ještě tento týden

Americký prezident Donald Trump věří, že Spojené státy a Čína mohou ještě tento týden dospět k obchodní dohodě, která by zažehnala hrozící celní válku. Od pátku chtějí Spojené státy zatížit dovoz čínského zboží v ročním objemu 200 miliard…

Feb 14

V Mnichově bude rušno. Na bezpečnostní konferenci dorazí stovky politiků, Babiš účast zase odvolal

O narušení světového liberálního řádu, problémech v transatlantických vztazích, budoucnosti Evropské unie v době brexitu nebo ohrožení, které představují klimatické změny, budou od pátku na bezpečnostní konferenci v Mnichově diskutovat…

Jul 22

25 tisíc lidí v Mnichově protestovalo proti migrační politice CSU

EuroZprávy.cz

Mnichov (Německo) - Asi 25 tisíc lidí demonstrovalo dnes v Mnichově proti restriktivní migrační politice bavorské Křesťanskosociální unie (CSU). Podle agentury Reuters byl protest dalším důkazem klesající popularity CSU.

Feb 17

Na 2000 lidí v Mnichově protestovalo proti válce a NATO

Mnichov - Mnichovskou bezpečnostní konferenci doprovázejí i demonstrace proti válce a Severoatlantické alianci. Policie odhadla, že se dnešního protestu zúčastnilo kolem 2000 lidí, pořadatelé očekávali dvojnásobek.

Feb 15

V Mnichově začne bezpečnostní konference. Má řešit rozpad světového pořádku

Mnichov - V pátek začne v Mnichově v pořadí již 54. bezpečnostní konference. Hlavními tématy budou zpochybňování mezinárodního řádu, evropská bezpečnostní politika či konflikty na Ukrajině a Blízkém východě. Několik jednání na okraj…

Oct 21

Muž zaútočil v Mnichově nožem, zranil nejméně 6 lidí

Mnichov – Dosud neznámý pachatel ohrožoval dnes ráno hned na pěti místech v Mnichově nožem několik lidí. Zraněno bylo celkem šest lidí.

Sep 15

V Mnichově začne v sobotu Oktoberfest: Pivo opět dražší, přísné bezpečnostní kontroly

Mnichov - V sobotu začne 184. ročník tradičního pivního festivalu Oktoberfest. Pořadatelé očekávají, že do areálu Tereziánské louky v Mnichově do 3. října přijde až šest milionů návštěvníků. Čeká na ně několik novinek.

Jul 8

Trump chce brzy uzavřít obchodní dohodu s Británií

Hamburk (Německo) - Americký prezident Donald Trump doufá, že se Spojeným státům brzy podaří uzavřít bilaterální obchodní dohodu s Británií.

Feb 17

Bezpečnostní konference v Mnichově: Země NATO nemohou spoléhat pouze na USA, zaznělo

EuroZprávy.cz

Mnichov - V Mnichově dne začala mezinárodní bezpečností konference, kterou zahájila německá ministryně obrany Ursula von der Leyenová. Řekla, že svůj díl zodpovědnosti musejí nést všechny země NATO, není možné spoléhat pouze na Spojené…

Feb 16

Co chce Amerika? Mnichovská bezpečnostní konference bude ve znamení Trumpa

Mnichov - V pátek začne v bavorském Mnichově tradiční mezinárodní bezpečnostní konference. Letos jí budou dominovat transatlantické vztahy a otázka budoucího směřování americké zahraniční politiky. V početné delegaci USA bude viceprezident…

Jul 23

Útok jako v Mnichově hrozí i v Česku. Bezpečnostní expert to pro EZ řekl natvrdo

EuroZprávy.cz

ROZHOVOR – Ačkoliv je ohledně útoku v německém Mnichově stále mnoho nejasností, postupně vyplývají na povrch podrobnosti o pachateli i jeho motivech. O tom, zda hrozí nebezpečí i nám, zda to vše souvisí s migrační krizí a jak je možné, že…

Jul 23

Jsem Němec, křičel útočník v Mnichově a zabíjel mladé lidi. Trpěl depresemi

EuroZprávy.cz

Mnichov - Pachatel pátečního útoku v Mnichově se podle serveru Focus Online léčil na psychiatrii a bral antidepresiva. Osm z devíti obětí jeho střelby jsou podle bavorské televize lidé ve věku od 15 do 21 let.

Jul 23

Írán ostře odsoudil útok v Mnichově, při němž zemřelo 10 lidí

Teherán - Íránské ministerstvo zahraničí dnes odsoudilo páteční útok v nákupním centru v bavorské metropoli Mnichově.

Jul 23

V Mnichově masakroval lidi Němec (18) íránského původu. Nové informace

EuroZprávy.cz

Mnichov - Pachatelem pátečního útoku v Mnichově byl osmnáctiletý Němec íránského původu, který v bavorské metropoli žil přinejmenším dva roky a policii dosud nebyl znám. Nic nenaznačuje tomu, že by se na činu podílely i další osoby. Na…

Jul 23

Česká policie po útoku v Mnichově posiluje hlídky v obchodních centrech i na hranici

Praha - Česká policie kvůli dnešní střelbě v Mnichově preventivně posiluje počty policistů v obchodních centrech. České televizi (ČT) to řekl ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Policie podle něj posílí i hlídky na hranici. Ministr ale…

Jul 22

OBRAZEM: V obchodním centru v Mnichově zaútočil střelec

Mnichov - V pátek večer se obchodním centrem Olympia rozlehly výstřely. Dosud není znám přesný počet útočníků ani obětí, policie po pachatelích stále pátrá.

May 3

EU a Japonsko chtějí obchodní dohodu do konce roku

EuroZprávy.cz

Brusel - Nejpozději do konce roku chtějí Evropská unie a Japonsko uzavřít dohodu zjednodušující podmínky vzájemného obchodu.

Jun 4

"Zablokujme G7!" Desetitisíce lidí v ulicích Mnichova odmítají summit

Berlín - Proti nadcházejícímu summitu skupiny velkých světových ekonomik G7 v Bavorsku dnes podle policie v Mnichově demonstrovalo odhadem 35.000 lidí. Organizátoři dokonce hovořili o 40.000 účastnících.