English

Rusko je horší než Islámský stát, varuje známý ekonom

EuroZprávy.cz

Washington - Známý americký ekonom George Soros tvrdí, že ruský prezident Vladimir Putin je pro Evropskou unii větší hrozbou než teroristická organizace Islámský stát. Uvedl to v komentáři v deníku The Guardian.

More from EuroZprávy.cz

Jun 21

Rusko bude dál posilovat své ozbrojené síly, prohlásil Putin

Rusko bude dál posilovat své ozbrojené síly, prohlásil dnes ruský prezident Vladimir Putin při tradičním setkání se absolventy vojenských škol v Kremlu. Šéf státu, který je současně vrchním velitelem ozbrojených sil, připustil, že Rusko…

Apr 4

IS je v Sýrii poražen, prohlásil Putin. Rusko dodá Turecku rakety S-400 už v červenci 2019

EuroZprávy.cz

Istanbul - Islámský stát (IS) byl v Sýrii poražen, ale stále má ničivý potenciál a může útočit na země po celém světě. Prohlásil to dnes v Istabulu ruský prezident Vladimir Putin. Rusko dodá Turecku protiraketový obranný systém S-400 už v…

Oct 19

V Rusku je všechno možné, prezidentem může být i žena, prohlásil Putin

Soči - Šéf Kremlu Vladimir Putin dnes v projevu na konferenci v Soči připustil, že příštím ruským prezidentem se může stát žena. Argumentoval přitom slovy, že „v Rusku je všechno možné".

Oct 10

USA jen předstírají boj proti Islámskému státu? Z Ruska přišlo vážné obvinění

Damašek - Ruské ministerstvo obrany tvrdí, že Spojené státy záměrně omezují útoky na radikály v Iráku, aby jim umožnily přesunout se do Sýrie a zpomalily boje v Sýrii. Na základně Hmímím na západě Sýrie dnes při startu havaroval ruský…

Mar 3

Rusko je horší než Islámský stát, varuje známý ekonom

EuroZprávy.cz

Washington - Známý americký ekonom George Soros tvrdí, že ruský prezident Vladimir Putin je pro Evropskou unii větší hrozbou než teroristická organizace Islámský stát. Uvedl to v komentáři v deníku The Guardian.

Feb 2

Konec hry. Rusko nasadilo proti Islámskému státu ničivou zbraň

EuroZprávy.cz

Moskva/Damašek - Ruská federace posiluje své pozice v Sýrii a rozhodla se povolat do akce nejnovější stíhačky Su-35S. Letouny nové generace přitom dostala armáda do výzbroje teprve na konci loňského roku.

Jan 21

Lenin položil atomovou bombu pod Rusko, prohlásil Putin

Moskva – Ruští komunisté si dnes připomínají 92. výročí smrti Vladimíra Iljiče Lenina. Ruský prezident Vladimir Putin se při té příležitosti do vůdce bolševické revoluce z roku 1917 ostře pustil.

Dec 22

Rusko má problémy, těží na tom Islámský stát, zní z Hradu

Praha - Evropská unie prodloužila protiruské sankce, čímž se v Rusku prohlubují ekonomické problémy. Situaci podle šéfa zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynka Kmoníčka ale nepřidává ani napětí mezi ním a Tureckem.

Nov 25

Rusko se zlobí: Chráníte Islámský stát, budeme reagovat

Moskva – Ruský premiér Dmitrij Medveděv se po sestřelení ruského letounu Tureckem ostře pustil do Ankary. Turečtí představitelé podle něj mají zájem na obchodu s ropou s Islámským státem, proto skupinu cíleně brání.

Nov 20

Rusko odpálilo proti IS křídlaté rakety. Armádu čeká ještě velký objem práce, uvedl Putin

Moskva/Damašek - Ruský prezident Vladimir Putin měl dnes v Moskvě poradu s armádním velením a tématem číslo jedna byla Sýrie. Podle Kremlu plní ruská armáda svůj úkol výborně, nicméně stojí před ní ještě velký kus práce.

Nov 17

Rusko změní operaci proti IS, Putin už dal rozkazy ministerstvu obrany

Moskva - Rusko vystupňuje letecké údery proti pozicím radikálů z Islámského státu. Oznámil to dnes prezident Vladimir Putin s tím, že už požádal ministerstvo obrany, aby mu předložilo návrhy, jak operaci v Sýrii pozměnit.

Oct 28

Islámský stát může zaútočit na Asii, varuje Rusko

Moskva - Středoasijským zemím hrozí invaze bojovníků islamistického hnutí Taliban a radikální organizace Islámský stát (IS), kteří se nyní ve velkém počtu soustřeďují na severu Afghánistánu.

Oct 21

Rusko zachytilo důležitou zprávu. Týká se Islámského státu

Moskva/Damašek – Ruské ministerstvo obrany ve středu oznámilo, že zachytilo konverzaci vysoce postavených vůdců Islámského státu, kteří mluvili s veliteli fronty An-Nusra o sjednocení obou skupin v boji proti syrské armádě.

Oct 13

Panika v Islámském státu: Rusko zachytilo tajnou komunikaci

Moskva - Ruská rozvědka zachytila rádiové signály bojovníků radikálního hnutí Islámský stát, které podle tiskového mluvčího ministerstva obrany Igora Konošenkova svědčí o panice mezi islamisty.

Oct 6

Islámský stát se postupně vzdává. Prý ho děsí Rusko

Damašek - Za posledních 24 hodin se vzdalo více než 1000 radikálů Islámského státu syrské armádě. Uvedla to syrská tisková agentura SANA.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Jul 23

Existenční hrozba pro USA: Rusko, nebo Islámský stát? Čtěte

EuroZprávy.cz

"Rusko představuje největší hrozbu pro naši národní bezpečnost. Myslí si to alespoň generál americké námořní pěchoty Joseph Dunford a právě on byl nominován prezidentem Barackem Obamou, aby se stal budoucím hlavním vojenským představitelem…

Jul 22

Rusko se velmi rázně vyjádřilo k Islámskému státu. Má tento návrh

Moskva - Rusko by mělo iniciovat zřízení mezinárodního tribunálu pro zločiny spáchané extremistickou organizací Islámský stát (IS). S tímto návrhem se na ruském ministerstvo zahraničí obrátil poslanec Státní dumy Oleg Nilov. Informuje…

Jun 29

Putin ujišťuje Damašek: Rusko stojí za Asadem, Islámský stát je zlo

Moskva - Na rusko-syrských vztazích se nic nemění a Moskva bude i nadále podporovat režim prezidenta Bašára Asada. Syrského šéfa diplomacie Valída Mualima o tom dnes ujistil ruský prezident Vladimir Putin.

Jun 17

Rusko vytáhlo do boje proti Islámskému státu. Vyškolí imámy

Moskva - Ruské islámské instituce zahájily speciální program, jehož cílem je poskytnout vedení muslimských komunit v zemi ideologickou podporu v boji s Islámským státem (IS) a dalšími extremistickými skupinami. Imámové se tak učí vyvracet…