English

Řešení kauzy Savčenkové? Rusko má plán

EuroZprávy.cz

Moskva - Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes označil za "hysterické" zahraniční reakce na případ ukrajinské důstojnice Nadiji Savčenkové. Tento týden jí ruský soud uložil 22 let vězení.

More from EuroZprávy.cz

May 9

Kreml nedokáže bránit Rusko, jeho vojáci utíkají, Moskva nás podvedla a chtěla označit za zrádce, nadává Prigožin

EuroZprávy.cz

V den, kdy Moskva slaví vojenskou přehlídkou konec druhé světové války, vydal šéf ruské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin další ostré video, v němž se vulgárně obrací proti Kremlu. Tvrdío něm, že nedokáže Rusku ubránit, a že pokud by…

Dec 8

Rusko se podle slov mluvčího Kremlu nevzdává území, která Ukrajinci osvobodili

Rusko počítá s opětovným dobytím ukrajinských území, která při své protiofenzívě osvobodila ukrajinská armáda, dal dnes najevo mluvčí Kreml Dmitrij Peskov. Anexe ještě dalšího ukrajinského území ale podle mluvčího není na pořadu dne.

Nov 1

Rusko ještě neví, zda opraví poškozené plynovody Nord Stream, řekl mluvčí Kremlu

Rusko se zatím nerozhodlo, zda opraví dvě poškozená plynovodní potrubí Nord Stream, sdělil dnes podle agentury TASS mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Mluvčí zároveň zopakoval obvinění, s nímž Moskva přišla o víkendu, že za…

Jun 23

Moskva vyhostila z Ruska francouzského diplomata

Moskva dnes oznámila francouzskému velvyslanci v Rusku, že jeden z jeho diplomatů už není v zemi vítaný.

Aug 30

Navalnyj přišel o spolupracovnici, jeho mluvčí opustila Rusko

Mluvčí ruského opozičníka Alexeje Navalného Kira Jarmyšová opustila Rusko. Napsala to dnes agentura Interfax s odvoláním na informace poskytnuté dvěma na sobě nezávislými zdroji. Jarmyšové moskevský soud nedávno omezil svobodu, jeho…

Mar 23

Rusko sníží výdaje na zbrojení, oznámil mluvčí Kremlu

Moskva - Rusko v příštích pěti letech sníží výdaje na obranu pod tři procenta hrubého domácího produktu. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes v televizním rozhovoru také řekl, že prezident Vladimir Putin chce zlepšit vztahy s USA a EU.

Aug 14

Rusko bude mít poprvé od druhé světové války stíhací pilotky

Moskva - Ruský ministr obrany Sergej Šojgu oznámil, že ruské vojenské letectvo bude mít poprvé od druhé světové války pilotky stíhacích letadel. První skupina zahájí výcvik v říjnu, bude v ní 15 žen, informuje BBC.

Feb 16

Nadšení Kremlu z Trumpa ochabuje. Rusko a USA ztrácejí čas, míní Putinův mluvčí

Moskva - Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes na tiskové konferenci uvedl, že absence normálních styků mezi Ruskem a USA vede k tomu, že zůstávají neřešeny problémy vyžadující společnou pozornost.

Aug 19

Advokát Savčenkové nesmí opustit Rusko, nevrátil exmanželce piano

Moskva - Ruský advokát Mark Fejgin, který hájil například ukrajinskou pilotku Nadiju Savčenkovou, nesmí opustit Rusko. Podle soudu nevrátil své exmanželce piano.

Jun 27

Ukrajina podle Savčenkové: NATO a smysluplná pomoc. A co Rusko?

EuroZprávy.cz

Kyjev - Ukrajinská pilotka a poslankyně Nadija Savčenková se po svém propuštění z ruského vězení okamžitě zapojila do ukrajinského politického života. V rámci rozhovoru pro americký server Voice of America se vyjádřila k některým klíčovým…

Apr 28

V Rusku byla zadržena sestra Nadiji Savčenkové, už je zpět na Ukrajině

Moskva - V Rusku byla zadržena Vira Savčenková, mladší sestra odsouzené ukrajinské pilotky. Kvůli obvinění z údajné urážky soudu nesměla opustit ruské území, později bylo oznámeno, že už je zpět na Ukrajině.

Apr 20

Moskva a Kyjev už pracují na vydání Savčenkové

Moskva/Kyjev - Ruské ministerstvo spravedlnosti dnes uvedlo, že si tamní a ukrajinské úřady vymění dokumenty nezbytné k tomu, aby si ukrajinská pilotka Nadija Savčenková mohla doma na Ukrajině odpykat zbytek trestu uloženého v Rusku.

Apr 12

Litva jako první země EU zavedla sankce proti Rusku kvůli kauze Savčenkové

Vilnius – Litevské ministerstvo zahraničí dnes oznámilo, že Vilnius zavedl sankce proti několika desítkám ruských a ukrajinských občanů, kteří se podíleli na uvěznění a odsouzení Nadiji Savčenkové.

Mar 30

Výměna Savčenkové? Rusko popřelo zprávy, že vede tajná jednání

Moskva - V Rusku i na Ukrajině se ve velkém spekuluje, za koho a zda vůbec bude odsouzená pilotka Nadija Savčenková vyměněna. Nejmenovaný zdroj z ruského ministerstva zahraničí dnes uvedl, že Moskva žádná tajná jednání v této věci nevede.

Mar 26

Řešení kauzy Savčenkové? Rusko má plán

EuroZprávy.cz

Moskva - Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov dnes označil za "hysterické" zahraniční reakce na případ ukrajinské důstojnice Nadiji Savčenkové. Tento týden jí ruský soud uložil 22 let vězení.

Dec 22

Vztahy Ruska a USA nesmí být "rituální oběť", komentuje volební boj v USA mluvčí Kremlu

Moskva - Předvolební boj v USA vede i k osočování nepřátel, aby kandidáti ukázali, jak ostré mají lokty. Proto je prezident Ruska Vladimir Putin označován za "diktátora" a "tyrana". Upozornil na to Dmitrij Peskov.

Sep 17

Mezinárodní izolace Ruska? Putinův mluvčí promluvil

Moskva - Podle mluvčího ruského prezidenta Dmitrije Peskova je vyčlenění Ruska z mezinárodního společenství naprosto nemožné. Svým prohlášením tak reagoval na nedávná slova tajemníka Bílého domu.

Mar 7

OSN, USA a Británie žádají Rusko o propuštění Savčenkové

New York - Organizace spojených národů, Spojené státy a Británie požadovaly během pátečního zasedání Rady bezpečnosti OSN Rusko, aby propustilo ukrajinskou vojenskou pilotku Naďu Savčenkovou

Mar 5

Stav pilotky Savčenkové je velmi vážný, hladovku přerušila

Moskva - Ukrajinská pilotka Nadja Savčenková (33) na doporučení lékařů přerušila hladovku, kterou držela od 12. prosince v moskevské věznici.

Mar 5

Česko žádá propuštění Ukrajinky Savčenkové: Byla zajata a unesena do Ruska

Praha - Zadržování Nadji Savčenkové považuje Česká republika za protiprávní a s odvoláním na její imunitu jako členky Parlamentního shromáždění Rady Evropy a humanitární důvody vyzývá k jejímu okamžitému propuštění, jakož i propuštění…