English

Berdych v zebřím tričku. Ne všem se člověk zavděčí, říká český tenista ke svému oblečení

iROZHLAS / Sport

Některé tenisty na Roland Garros jen tak nepřehlédnete. A nemohou za to jen výkony, ale také výrazné černobílé dresy hráčů. Jeden takový nosí i turnajová sedmička mužské dvouhry Tomáš Berdych.

More from iROZHLAS / Sport

May 29

V prvním kole Roland Garros triumfoval Lehečka i Vondroušová, pětice českých tenistek končí

iROZHLAS / Sport

V pondělním programu Roland Garros postoupili z 1. kola Jiří Lehečka a Markéta Vondroušová. Český tenista jednadvacítku Jana-Lennarda Struffa z Německa 7:5, 1:6, 6:3, 3:6, 6:1, vylepšil si na pařížské antuce dosavadní maximum a příště…

Aug 26

Karolíny Plíšková a Muchová postoupily do druhého kola US Open. Tomáš Berdych vypadl

iROZHLAS / Sport

Tenistka Karolína Plíšková postoupila do druhého kola grandslamového US Open po výhře nad krajankou Terezou Martincovou dvakrát 7:6. Se soutěží se rozloučil zdravotními problémy sužovaný Tomáš Berdych, který v New Yorku prohrál s domácím…

May 29

Poslední zápas kariéry. Lucie Šafářová vypadla ze čtyřhry Roland Garros v prvním kole

iROZHLAS / Sport

Lucie Šafářová ukončila kariéru prohrou v 1. kole čtyřhry na Roland Garros. V páru se Slovenkou Cibulkovou podlehly Keninové a Petkovicové 4:6, 0:6.

May 29

Plíšková je ve třetím kole Roland Garros, postupuje i Vondroušová

iROZHLAS / Sport

Světová dvojka Karolína Plíšková vyhrála na Roland Garros bez problémů i druhý zápas. Slovenku Kristínu Kučovou porazila dvakrát 6:2 a už má jistotu, že minimálně obhájí loňské třetí kolo. Dál se na pařížské antuce dostala jen předloni,…

May 25

Slavné páry na Roland Garros. České deblistky budu v Paříži obhajovat titul

iROZHLAS / Sport

Už v pondělí začíná Roland Garros a Češi i na druhém grandslamu touží po trofejích. Největší šance by mohly být v ženské čtyřhře. Tři žebříčkově nejlepší deblistky na světě jsou Češky a navíc mají v Paříži na co navazovat.

May 23

Tenisté znají los Roland Garros, Kvitová s Plíškovou se mohou utkat až ve finále

iROZHLAS / Sport

Světová dvojka Karolína Plíšková zahájí grandslamové Roland Garros proti Američance Madison Brengleové, která ve čtvrtek vypadla v Norimberku s jinou českou tenistkou Kateřinou Siniakovou. Turnajovou šestku Petru Kvitovou čeká Rumunka…

May 22

‚Hurá do Paříže.‘ Karolína Plíšková po triumfu v Římě s předstihem míří do dějiště Roland Garros

iROZHLAS / Sport

Sotva přiletěla do Česka ukázat nejcennější antukovou trofej kariéry už zase odlétá bojovat o další. Čerstvá vítězka turnaje v Římě Karolína Plíšková cestuje v předstihu do dějiště grandslamového Roland Garros, i s velmi početným týmem.

Jan 28

Kvitová je v tenisovém žebříčku druhá, Plíšková pátá. Berdych se po Australian Open propadl

iROZHLAS / Sport

Ženský tenis může mít po čase jasnou vládkyni. Poprvé od roku 2015 dokázala některá ze singlistek vyhrát dva grandslamové turnaje za sebou a také proto je Naómi Ósakaová novou světovou jedničkou. Díky povedenému začátku sezony jsou za…

Jul 5

Jiří Veselý je ve třetím kole Wimbledonu, porazil čtvrtfinalistu Roland Garros

iROZHLAS / Sport

Tenista Jiří Veselý postoupil do třetího kola Wimbledonu. Ve svém druhém zápase na dvorcích All England Clubu porazil 14. nasazeného Argentince Diega Schwartzmana ve třech setech. S turnajem se loučí i Marin Čilić.

Jun 11

Plíšková je po Roland Garros v žebříčku sedmá, těsně před Kvitovou. Berdych udržel top 20

iROZHLAS / Sport

Tenistka Karolína Plíšková se po French Open propadlo o jednu příčku na sedmou pozici, jen o 75 bodů za ní je osmá Petra Kvitová. Vítězka deblu Kateřina Siniaková se posunula na šesté místo hned za Andreu Sestini Hlaváčkovou. Tomáš Berdych…

Aug 28

Češky vstoupily do US Open. Petra Kvitová i Kristýna Plíšková jsou ve druhém kole

iROZHLAS / Sport

Pro tři české tenistky začalo US Open už po sedmnácté hodině. Na kurtech ve Flushing Meadows o postup do druhého kola bojovaly Petra Kvitová, Kristýna Plíšková a Tereza Martincová. První dvě jmenované své utkání zvládly, nejmladší…

Jun 7

Plíšková je v semifinále Roland Garros. Čeká ji přímý souboj o post světové jedničky

iROZHLAS / Sport

Karolína Plíšková podala ve čtvrtfinále French Open skvělý, soustředěný výkon. Domácí Caroline Garciaovou porazila ve dvou setech 7:6 a 6:4.

Jun 4

Plíšková je v osmifinále Roland Garros, Witthöftovou porazila ve dvou setech

iROZHLAS / Sport

Poslední česká zástupkyně ve dvouhrách na Roland Garros Karolína Plíšková postoupila do osmifinále. Němku Carinu Witthöftovou porazila za 71 minut 7:5 a 6:1.

Jun 1

Tomáš Berdych skončil na French Open. Ve druhém kole podlehl Rusu Chačanovovi 3:0 na sety

iROZHLAS / Sport

Česká mužská tenisová jednička skončila na Roland Garros už ve druhém kole. V něm podlehl Karenu Chačanovovi ve třech setech 7:5, 6:4 a 6:4. 21letého Rusa teď čeká souboj s Johnem Isnerem.

May 31

Kvitová na Roland Garros končí. Ve druhém kole podlehla Mattekové-Sandsové

iROZHLAS / Sport

Petra Kvitová po velkém návratu končí na grandslamovém turnaji French Open ve druhém kole. Nestačila na deblovou jedničku Bethanii Mattekovou-Sandsovou, která zvítězila dvakrát v tie-breaku 6:7.

May 29

Veselý je ve druhém kole Roland Garros, překvapil nasazeného Američana Socka

iROZHLAS / Sport

Tenista Jiří Veselý opět po třech letech zvládl první kolo French Open. V Paříži vyřadil čtrnáctého nasazeného Jacka Socka ve třech setech. V akci dnes budou ještě tři Češky.

Sep 1

Šafářová s Allertovou končí na US Open ve druhém kole. Karolína Plíšková nezaváhala

iROZHLAS / Sport

Tenistka Lucie Šafářová si třetí kolo letošního US Open nezahraje. Česká hráčka totiž v dnešním duelu druhého kola nestačila na favorizovanou Rumunku Simonu Halepovou, které podlehla ve dvou setech. Lépe se dařilo Karolíně Plíškové, která…

Jun 2

Berdych vypadl z Roland Garros, s Djokovićem prohrál ve třech setech

iROZHLAS / Sport

Z tenisového French Open vypadl poslední český zástupce ve dvouhře. Tomáš Berdych ve čtvrtfinále nestačil na světovou jedničku Novaka Djokoviće a podlehl mu ve třech setech. Se Srbem prohrál už jedenáctý zápas řadě.

Jun 1

Berdych na Roland Garros porazil Ferrera. Ve čtvrtfinále si zahraje s Djokovićem

iROZHLAS

Tenista Tomáš Berdych postoupil do čtvrtfinále tenisového French Open. Ve dva dny odkládaném zápase porazil sedmý nasazený hráč turnaje Španěla Davida Ferrera ve třech setech. Mezi nejlepšími osmi čeká světová jednička Novak Djoković.

May 28

Berdych souhlasí s přísnými bezpečnostními opatřeními na Roland Garros

iROZHLAS / Sport

Antukový grandslam v Paříži je pro hráče zřejmě tím nejméně bezpečným turnajem velké čtyřky. K tak těsnému kontaktu mezi sportovci a fanoušky jako právě v areálu Roland Garros totiž nikde jinde na světě nedochází.