English

Policejní reforma se odkládá

Novinky.cz

Reforma policie, která rozhádala vládní koalici, se odloží z 1. července na 1. srpna. Novinářům to po jednání Bezpečnostní rady státu (BRS) řekl vicepremiér Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL). Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) podle Bělobrádka…

More from Novinky.cz

May 7

ČSSD vytáhla bývalého ministra na kandidátku hned za Hamáčka7. 5. 2021Novým předsedou středočeské ČSSD byl zvolen někdejší ministr průmyslu a obchodu Milan Urban

Novinky.cz

Novým předsedou středočeské ČSSD byl zvolen někdejší ministr průmyslu a obchodu Milan Urban. Vystřídá Robina Povšíka, který rezignoval. Urban bude i dvojkou středočeské kandidátky do podzimních sněmovních voleb, kterou povede šéf strany…

Nov 22

Lidovci hledají nového šéfa. Vrátí se Bělobrádek?

Novinky.cz / Domácí

Uvnitř KDU-ČSL začalo hledání nového předsedy, který vystřídá dosavadního lidoveckého šéfa Marka Výborného. Ten končí kvůli náhlému úmrtí manželky. Adeptů do čela strany je několik, kandidaturu nevyloučil ani expředseda Pavel Bělobrádek.

Oct 13

Bělobrádek už nebude kandidovat na předsedu lidovců

Novinky.cz

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek už nechce vést KDU-ČSL, na březnovém sjezdu strany nebude obhajovat post předsedy strany. Bělobrádek to oznámil v sobotu během sčítání výsledků druhého kola senátních voleb.

Jul 13

ČSSD Chovance vylučovat nehodlá

Novinky.cz

Nepřítomnost Milana Chovance při hlasování o důvěře koaliční vládě ČSSD nijak řešit nebude. Šéf poslanců Jan Chvojka považuje celou záležitost za uzavřenou.

May 11

Bouřlivé jednání ČSSD: Straníci chtějí před referendem znát jména ministrů

Novinky.cz

Nominanty na ministry za ČSSD bude muset předsedovi soc. dem. Janu Hamáčkovi schválit předsednictvo, které o tom v pátek rozhodlo. Vnitrostranické referendum o vstupu do vlády s hnutím ANO se bude konat o týden déle, aby měli členové ČSSD…

Nov 11

Chovanec: Řeším vztek v ČSSD, ale já nejsem spojovatel

Novinky.cz

Možná strategie hnutí ANO je podle Milana Chovance spojit předčasné volby do Sněmovny s volbami do vedení měst a obcí a do Senátu příští rok. Takového scénáře se však dosluhující ministr vnitra a úřadující místopředseda ČSSD obává. Jeho…

Oct 27

Bělobrádek uhájil křeslo šéfa lidovců

Novinky.cz / Domácí

Předsedou lidovců zůstává Pavel Bělobrádek. Celostátní konference KDU-ČSL mu v pátek vyslovila důvěru. Bělobrádek nabídl po volbách, v kterých lidovci ztratili čtyři poslanecké mandáty, svou funkci předsedy k dispozici.

Aug 2

Bělobrádek: Když lidovci skončí ve volbách hůř než posledně, odstoupím

Pokud lidovci skončí v podzimních volbách do Sněmovny s horším výsledkem než před čtyřmi lety, jejich předseda Pavel Bělobrádek ihned odstoupí. Šéf KDU-ČSL to řekl týdeníku Euro. V roce 2013 strana měla 6,78 procenta hlasů.

May 13

Bělobrádek: Nejsme na jedné lodi s ČSSD, ale s Ústavou

Novinky.cz

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v rozhovoru pro Právo řekl, že lidovci na odvolání Andreje Babiše trvají nikoli proto, aby vytrhávali sociálním demokratům trn z paty, ale kvůli úctě k Ústavě.

Apr 22

Lidovce do voleb v hradeckém kraji povede předseda Bělobrádek

Novinky.cz / Domácí

Lidovce povede v Královéhradeckém kraji do podzimních sněmovních voleb předseda strany Pavel Bělobrádek. Rozhodla o tom v sobotu jednomyslně krajská konference lidovců v Dobrušce.

Mar 25

Bělobrádek: Tykačka s Babišem? To Čunkovi u lidovců nepomůže

Novinky.cz

Jsou tu statisíce voličů, kterým se už zajídá destrukce politického systému v podání Andreje Babiše, říká v rozhovoru pro Právo šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.

Mar 23

Chovanec: Bezpečnostní opatření není třeba zvyšovat

Novinky.cz

Podle ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) není v souvislosti s teroristickým útokem v Londýně potřeba zvyšovat bezpečnostní opatření v ČR. Čin podle ministra nemá žádnou vazbu na Českou republiku.

Feb 24

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek neví, co má jeho strana v programu

Novinky.cz / Domácí

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek evidentně nemá přehled, co má jeho strana v programu. Ačkoli se lidovci zavázali v letech 2013 až 2017 prosadit povinné zveřejňování online zakázek, smluv a faktur, jeho poslanci svým hlasováním pomohli…

Jan 14

Milan Chovanec dál povede ČSSD v Plzeňském kraji

Novinky.cz / Domácí

Staronovým krajským předsedou ČSSD v Plzeňském kraji se stal ministr vnitra Milan Chovanec. Na sobotním krajské konferenci v Plzni neměl protikandidáta.

Dec 10

Nestínali jsme hlavy, řekl Chovanec po jednání širšího vedení ČSSD

Novinky.cz / Domácí

Žádné špinavé prádlo jsme neprali, řekl po sobotním jednání Ústředního výkonného výboru ČSSD první místopředseda strany a ministr vnitra Milan Chovanec. Jednání širšího vedení přitom probíhalo za zavřenými dveřmi bez přístupu médií.

Jul 26

Bělobrádek by mohl lidovce vést do sněmovních voleb

Novinky.cz / Domácí

Dosavadní lidovecký šéf Pavel Bělobrádek řekl, že příští rok bude pravděpodobně kandidovat na předsedu KDU-ČSL a že je připraven vést stranu do sněmovních voleb v roce 2017. Definitivně se chce ale rozhodnout až v prosinci, kdy mají…

Jun 23

Fraška. ČSSD se spojila s ODS, komentoval Babiš jednání bezpečnostního výboru

Novinky.cz

Za frašku označil ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš čtvrteční mimořádné jednání sněmovního výboru pro bezpečnost. Jeho koaliční partneři ze sociální demokracie se podle něj spojili s opozičními ODS, TOP 09 a komunisty, když…

Jun 19

Chovanec si upevnil pozici, zní v ČSSD

Novinky.cz / Domácí

Tandem ministra vnitra Milana Chovance a premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) vládní krize upevnila, míní sociální demokraté.

May 23

Bělobrádek povede lidovce dál, protikandidáta neměl

Novinky.cz / Domácí

Vicepremiér Pavel Bělobrádek v sobotu na sjezdu KDU-ČSL obhájil pozici šéfa strany. Zvolen byl jednoznačně, z 264 platných hlasovacích lístků jich bylo 251 pro něj. Prvním místopředsedou se stal Marian Jurečka.

Dec 19

Bělobrádek bude obhajovat funkci předsedy lidovců

www.novinky.cz

Šéf lidovců Pavel Bělobrádek bude na květnovém sjezdu strany obhajovat funkci předsedy. Naznačil ale, že to bude jeho poslední kandidatura na tento post.