English

Mají se Češi bát teroristických útoků? Pátrali jsme na důležitých místech a tady je výsledek

EuroZprávy.cz

Praha - Úterní teroristický útok na Atatürkově letišti v Istanbulu si vyžádal desítky mrtvých a nejedná se o první útok, který během posledních měsíců postihl Turecko. Lidé proto mají obavy z cest do této země, což dokládá i pokles…

More from EuroZprávy.cz

Nov 29

Útok v Británii: Nejméně pět mrtvých

Ozbrojené jednotky dnes zasahovaly v britské metropoli u incidentu na mostě London Bridge. Podle Sky News je na místě nejméně pět mrtvých.

Aug 17

Silné deště vytopily Istanbul, nejméně jeden mrtvý

Silné deště dnes způsobily záplavy v Istanbulu, zatopeny jsou ulice a sklepy.

Jan 28

Počet obětí útoku v Kábulu stoupá. Nejméně 103 mrtvých a 235 zraněných

Kábul - Počet obětí sobotního bombového útoku v afghánské metropoli Kábulu vzrostl na 103 mrtvých a 235 zraněných.

Dec 1

Údajný strůjce útoku na letišti v Istanbulu zahynul při zásahu policie

Tbilisi - Při zásahu gruzínské policie proti skupině islamistů z Čečenska zahynul údajný organizátor teroristického útoku na letiště v Istanbulu, atentát si loni v červnu vyžádal přes 40 mrtvých a na 230 zraněných.

Aug 17

Teroristický útok v centru Barcelony: Nejméně 13 mrtvých a 80 zraněných. Útočil IS

Barcelona - Davem lidí na barcelonském turisticky oblíbeném Náměstí Katalánska projelo velkou rychlostí nákladní auto. Na místě je nejméně 13 mrtvých a 80 zraněných. Barcelonská policie již na svých webových stránkách oznámila, že šlo o…

Jan 2

Mezi oběťmi útoku v Istanbulu je 27 cizinců, zatím žádný Čech

Istanbul - Turecké úřady identifikovaly 38 ze 39 obětí novoročního útoku v istanbulském klubu. Je mezi nimi 27 cizinců. Informovala o tom v neděli v noci agentura Anadolu s odvoláním na anonymní zdroj z tureckého ministerstva spravedlnosti…

Jan 1

Mezi oběťmi útoku v Istanbulu jsou arabští občané

Istanbul - Mezi oběťmi nebo raněnými při nočním atentátu v Istanbulu jsou občané Saúdské Arábie, Maroka, Libanonu a Libye. S odvoláním na tureckou ministryni pro záležitosti rodiny to oznámila turecká tisková agentura Anadolu.

Jan 1

Šlapali jsme po mrtvých. Svědci popsali hrůzný útok v Istanbulu

Istanbul - V istanbulském klubu Reina mnoho lidí při nočním atentátu omdlévalo. Ti, kteří se snažili utéct, šlapali po tělech na zemi. Agentuře AFP to řekl profesionální fotbalista Sefa Boydaş, který byl mezi hosty.

Dec 12

Počet obětí sobotního útoku v Istanbulu vzrostl na 44

Ankara - Počet obětí sobotního útoku u stadionu v Istanbulu vzrostl na 44, mezi mrtvými je 36 policistů a osm civilistů. Při atentátu bylo zraněno přes 150 lidí, více než desítka z nich je stále v kritickém stavu.

Jul 1

Útok v Istanbulu organizoval jeden z vůdců IS, má ruské občanství

Istanbul - V Istanbulu bylo zadrženo 11 zahraničních radikálů podezřelých z napojení na Islámský stát (IS). Turecké protiteroristické komando provedlo razii dnes ráno v reakci na úterní atentáty na Atatürkovo letiště.

Jul 1

Útoky v Istanbulu řídil IS, Turci znají jméno člověka, který vše organizoval

Ankara/Washington – K teroristickým útokům v tureckém Istanbulu se zatím sice nikdo nepřihlásil, vinu Turecko i další země ale připisují teroristické skupině Islámský stát (IS). Jak nyní informuje s odkazem na předního představitele…

Jun 30

Kolem útoku na letišti v Istanbulu panuje řada nejasností

EuroZprávy.cz

Ankara - Turečtí vyšetřovatelé stále tápou, co přesně se stalo v úterý při teroristických útocích v Istanbulu. Úřady tvrdí, že bezpečnostní opatření na třetím nejrušnějším evropském letišti rozhodně neselhala.

Jun 29

Mezi obětmi útoku v Istanbulu byl i tuniský lékař, jehož syn se přidal k IS

Istanbul/Tunis - Mezi oběťmi teroristického útoku na istanbulském Atatürkově letišti je také tuniský lékař. Do Turecka přiletěl, aby se setkal se synem, který se přidal k organizaci Islámský stát

Jun 29

Češi mezi oběťmi útoků v Turecku nejsou

Praha - Úterní teroristický útok v Turecku na letišti v Istanbulu má dopad i v Česku. Policie zpřísnila dohled na letištích či u turecké ambasády.

Jun 29

Fakta o teroristickém útoku na letiště v Istanbulu. Co přesně se stalo?

Istanbul - Přinášíme všechna doposud známá fakta o krvavých atentátech na Atatürkově letišti v tureckém Istanbulu. Vše přehledně a ne jednom místě.

Jun 29

Letištěm v Istanbulu otřásly exploze a střelba. Útok provedl Islámský stát?

Istanbul - Na Atatürkově letišti v Istanbulu se v úterý večer ozvaly minimálně dvě exploze a podle svědků také střelba. Podle místních médií jsou na místě desítky zraněných. Podle tureckého ministra spravedlnosti zemřelo po útoku…

Mar 20

Za útokem v Istanbulu stojí IS, úřady už identifikovaly atentátníka

Istanbul – Tureckým úřadům už se podařilo identifikovat sebevražedného atentátníka, která se v sobotu odpálil přímo na pěší zóně v centru Istanbulu. Pachatelem útoku v Istanbulu, při němž zemřeli čtyři lidé a sám atentátník, byl příslušník…

Jan 13

Po útoku v Istanbulu musí Německo bojovat proti IS, vyzývají média

Berlín - Německý tisk dnes komentuje včerejší atentát v Istanbulu, při němž zemřelo 10 lidí, z toho osm Němců. Média se shodují, že Berlínu nyní nezbývá nic jiného než bojovat proti Islámskému státu.

Nov 20

IS zaútočil na vojáky v Jemenu, nejméně 29 mrtvých

Saná - V Jemenu, který je od března ve válce se šíitskými povstalci, dnes zaútočili radikálové z Islámského státu. Zemřelo nejméně 29 lidí.

Nov 14

Teroristické útoky v Paříži: Nejméně 129 mrtvých a 300 zraněných, mezi oběťmi jsou Rumuni, Belgičané i Švéd

EuroZprávy.cz

Paříž - Nejméně 129 mrtvých si vyžádaly noční teroristické útoky v Paříži. Podle nových informací utrpělo zranění 192 osob a z nich 79 je ve vážném stavu. Pařížské nemocnice přijaly po pátečních atentátech k ošetření 300 osob.