English

Německo od pátku čelilo třem útokům, k jednomu se přihlásil IS

EuroZprávy.cz

Berlín - Německo od pátku čelilo třem útokům a jejich bilance je děsivá: deset mrtvých a přes 50 zraněných. Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére nařídil posílení policie na letištích, nádražích a dalších veřejných prostranstvích.

More from EuroZprávy.cz

Sep 22

Německo by mohlo obnovit kontroly na hranicích s ČR kvůli nelegální migraci

EuroZprávy.cz

Německo zvažuje obnovení kontrol na hranicích s Českou republikou a Polskem v rámci boje s nelegální migrací. Radikální postup připouští ministryně vnitra Nancy Faeserová, ačkoliv dosud něco takového odmítala.

Oct 11

Německo zatím nezavede hraniční kontroly. Česko dělá podle Rakušana maximum

EuroZprávy.cz

Německo stálé kontroly na hranici s Českem zatím nezavede, výrazně ale zintenzivňuje kontroly namátkové. Po jednání s regiony o migrační situaci to dnes v Berlíně před novináři prohlásila spolková ministryně vnitra Nancy Faeserová.

Nov 2

Německý ministr Spahn chce kvůli třetí dávce otevřít očkovací centra

Německo se v boji s pandemií nemoci covid-19 neobejde bez třetí dávky vakcíny a bez opětovného zprovoznění nedávno uzavřených očkovacích středisek. Prohlásil to německý ministr zdravotnictví Jens Spahn.

Mar 30

Německo prodlužuje o 14 dní hraniční kontroly s Českem

Německo ruší stálé kontroly na hranicích s rakouskou spolkovou zemí Tyrolsko, naopak stálá ostraha hranic s Českou republikou je o dalších 14 dní prodloužena. Dnes to oznámil spolkový ministr vnitra Horst Seehofer. Za důvod prodloužení…

Mar 18

Rakousko čeká, že Německo zruší hraniční kontroly do dvou týdnů

Rakouský kancléř Sebastian Kurz očekává, že Německo by mohlo zrušit stálé hraniční kontroly s rakouskou spolkovou zemí Tyrolsko do dvou týdnů. Prohlásil to po dnešním jednání s německým ministrem vnitra Horstem Seehoferem.

Mar 18

Německo rozšířilo hraniční kontroly na velké dopravní uzly

Německo s okamžitou platností rozšiřuje hraniční kontroly kvůli koronaviru na letiště a přístavy. Kontrolovat budou policisté letadla a lodě, s nimiž do země dorazí lidé ze sedmi zemí Evropské unie: Itálie, Španělska, Francie, Rakouska,…

Oct 12

Migrační vlna neopadá. Německo a Dánsko prodlouží hraniční kontroly

Berlín/Kodaň - Německo prodlouží pohraniční kontroly o dalších šest měsíců. Spolkový ministr vnitra Thomas de Maiziére upřesnil, že úřady budou pokračovat v kontrolách na hranici Německa s Rakouskem a také u leteckých spojů z Řecka.

Sep 2

Příval uprchlíků stále hrozí. Německo v dohledné době nezruší hraniční kontroly

Berlín - Ukončení kontrol na vnitřních hranicích zemí Schengenu kvůli migrační krizi zatím podle Německa nepřipadá v úvahu. Už v květnu to uvedlo spolkové miniserstvo vnitra a dnes se stejně vyjádřila i kancléřka Angela Merkelová.

Jun 12

Německo spustilo hraniční kontroly před summitem G20, dotknou se i Čechů

Berlín - Německo dnes zahájilo nárazové hraniční kontroly před summitem zemí G20 v Hamburku, který je naplánován na 7. až 8. července. Dorazit by na něj měl také americký prezident Donald Trump. Příští měsíc se kontroly dotknou i hranic s…

May 17

Německo před červencovým summitem G20 chystá hraniční kontroly

Berlín - Ve dnech 7. a 8. července se bude v Hamburku konat summit zemí G20, na kterém bude přítomen také americký prezident Donald Trump. Německá policie dnes oznámila, že proto zavede dočasné kontroly na hranicích.

Apr 10

Německo hlásí další problémy s migranty. Obnoví hraniční kontroly?

Berlín – Německo by mohlo zavést více kontrol na hranici se Švýcarskem. Mluví o tom německé úřady s odkazem na nové statistiky, podle kterých přes tuto zemi do Německa přichází poměrně velký počet migrantů.

Jan 6

Rakousko chce prodloužit hraniční kontroly: Řešení migrační krize v nedohlednu, tvrdí ministr

Vídeň/Berlín - Německý ministr vnitra Thomas de Maizière již koncem loňského roku oznámil, že by chtěl v kontrolách na hranicích pokračovat i po polovině února, kdy měly původně skončit. K podobnému kroku chce přistoupit i Rakousko.

Dec 25

Německo chce prodloužit hraniční kontroly na "mnoho měsíců"

Berlín - Německý ministr vnitra Thomas de Maizière v rozhovoru pro dnešní vydání listu Bild am Sonntag uvedl, že požaduje prodloužení hraničních kontrol na řadu dalších měsíců. Kontroly vnitřních hranic Schengenu se nelíbí členům V4, kam…

Aug 29

Německo nechce multikulturní společnost, musíme uprchlíky rychle poslat zpět, volá německý ministr

Mnichov – Bavorský ministr se postavil proti oficiální německé migrační politice, když prohlásil, že není možné začlenit tolik lidí ze „zcela odlišného kulturního prostředí“. Navrhuje proto, aby byli uprchlíci posíláni domů.

May 26

Německé kostely skrývají migranty, úřady zuří. Je to jako uplatňování šarií, zlobí se de Maizière

Mnichov – Katolická církev v jižním Bavorsku poskytuje náboženský azyl pro ty uprchlíky, kteří utekli před Islámským státem a které chce Německo nyní deportovat zpět do svých domovských zemí nebo do jiných zemí Evropské unie. Zprávu…

Jan 23

Prodlužme hraniční kontroly, žádají někteří členové EU kvůli uprchlíkům

Berlín – Kvůli přetrvávajícímu proudu uprchlíků přes Turecko chtějí některé státy Evropské unie výrazně prodloužit stávající dočasné kontroly hranic uvnitř schengenského prostoru.

Jan 21

Německo prodlouží hraniční kontroly na neurčito, ekonomové ale varují

Berlín - Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére dnes oznámil, že se hraniční kontroly prodlouží na neurčito. Kvůli uprchlické krizi byly zavedeny loni. Přísnější postoj k běženců dlouhodobě žádá Bavorsko, už je k němu přidává i Sasko.…

Nov 12

Švédsko kvůli uprchlické krizi zavedlo hraniční kontroly

Stockholm - Švédsko dnes zavedlo na deset dní kontroly na svých hranicích. Reaguje tak na mohutný příliv uprchlíků do země. Informoval o tom deník The Local.

Nov 11

Švédsko zavádí hraniční kontroly kvůli uprchlíkům

EuroZprávy.cz

Stockholm - Švédsko zavede ve čtvrtek kvůli uprchlické krizi dočasné hraniční kontroly. Budou se týkat přechodu na mostě přes průliv Öresund mezi Dánskem a Švédskem a v přístavních terminálech trajektů připlouvajících z Dánska a Německa.

May 24

Summit G7 v Elmau: Německo očekává násilnosti, obnoví hraniční kontroly

Berlín - Ve dnech 7. a 8. června se na bavorském zámku Elmau bude konat summit sedmi nejvyspělejších ekonomik světa. Policie očekává nájezd protestujích, zavede proto na hranicích namátkové kontroly.