English

ANO zvyšuje náskok na ČSSD, Svobodní a SPD těsně pod pěti procenty

EuroZprávy.cz

Praha - Hnutí ANO po oslabování v předchozích měsících opět posiluje a zvyšuje náskok nad druhou ČSSD. Ukázal to nový průzkum agentury SANEP.

More from EuroZprávy.cz

Oct 8

Hnutí ANO by v září ovládlo volby se ziskem téměř trojnásobku hlasů oproti ODS

EuroZprávy.cz

V září by hnutí ANO opět vyhrálo volby do Poslanecké sněmovny, a to s podobným výsledkem jako v květnu, kdy získalo 33,5 procenta hlasů. Vyplývá to z aktuálního volebního modelu agentury Kantar pro Českou televizi. Hnutí ANO by si tak…

Oct 12

Sněmovní volby by v září vyhrálo hnutí ANO s 30,5 procenta hlasů, ODS by měla 16 procent

Sněmovní volby by v září vyhrálo hnutí ANO s 30,5 procenta hlasů, ODS by měla 16 procent, SPD by dostala 11,5 procenta a Piráti 11 procent. Pořadí na prvních čtyřech místech se nezměnilo, mírně vzrostla podpora pro ANO a klesla pro SPD.

Oct 9

Volby by podle zářijového modelu vyhrálo hnutí ANO s 29,5 procenta hlasů

Volby by podle zářijového modelu agentury Kantar CZ pro Českou televizi vyhrálo hnutí ANO s 29,5 procenta hlasů. Proti minulému průzkumu agentury si ale mírně pohoršilo, stejně jako ODS na druhém místě. TOP 09 by se do Sněmovny nedostala,…

Sep 26

Sněmovní volby by v srpnu vyhrálo ANO s 29 procenty hlasů před ODS se 16 procenty

Sněmovní volby by v srpnu vyhrálo hnutí ANO s 29 procenty hlasů před ODS se 16 procenty a SPD se 14 procenty. Piráti by dostali 11,5 procenta, ČSSD pět procent. Další strany by pětiprocentní hranici potřebnou pro vstup do Sněmovny…

Sep 12

Volebnímu průzkumu dominuje hnutí ANO. Získalo by více než 30 procent hlasů

EuroZprávy.cz

Sněmovní volby by nyní vyhrálo hnutí ANO před koalicí Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) a koalicí Pirátů s hnutím Starostové a nezávislí (STAN). ANO by dostalo 32,4 procenta hlasů, druhé Spolu 20 procent a třetí Piráti se Starosty 18 procent.…

Jul 2

Podle nového průzkumu by volby vyhrálo hnutí ANO. Šlachta předběhl ČSSD i KSČM

EuroZprávy.cz

Podpora hnutí ANO se zvýšila a podle modelu agentury Median by volby do Sněmovny v červnu vyhrálo s 26 procenty hlasů. Po čtyřech měsících se tak opět dostalo v průzkumu do pozice lídra, kde vystřídalo koalici Pirátů a Starostů.

Feb 14

Hnutí ANO by nevyhrálo volby. ČSSD by se do Sněmovny nedostala, ukazuje nový průzkum

EuroZprávy.cz

Koalice Pirátů se STAN by nyní ve sněmovních volbách překonala hnutí ANO a zvítězila. Vyplývá to z volebního modelu agentury Kantar CZ pro Českou televizi z přelomu ledna a února. ANO dosud v průzkumech Kantaru i dalších agentur od…

Sep 8

ODS potěšil interní průzkum hnutí ANO. Jermanové přisuzuje porážku ve volbách

S blížícími se krajskými volbami se objevují první průzkumy. Ve Středočeském kraji by podle jednoho z nich mohlo hnutí ANO přijít o post hejtmana, který zastává Jaroslava Pokorná Jermanová.

Jul 13

Průzkum: U voličů vede ANO, získalo by dvakrát víc hlasů než ODS

EuroZprávy.cz

U voličů stále jednoznačně vede hnutí ANO, kterému by ve sněmovních volbách dalo hlas dvakrát více lidí než druhé ODS.

Oct 16

Dohoda v Plzni: Koalice ANO, ODS, TOP 09 a ČSSD, primátor bude z ODS

V Plzni se dnes v noci po mnohahodinovém jednání dohodly na vytvoření koalice vítězné hnutí ANO s druhou ODS, doplní je ještě TOP 09 a ČSSD. Post primátora připadne Martinu Baxovi z ODS, řekli dnes ČTK lídr vítězné ANO Roman Zarzycký a…

Apr 30

Krach jednání ANO s ČSSD? Šéf TOP 09 nám řekl, co by mělo následovat

Praha - ANO podle svých představitelů nemá žádnou náhradní variantu pro sestavení vlády, pokud by nevyjednala společný kabinet s ČSSD a s podporou KSČM. Zástupci nejsilnějšího parlamentního hnutí to uvedli v nedělních diskusních pořadech.

Apr 12

Hnutí ANO chce obnovit jednání o vládě s ČSSD, Ovčáček i Okamura už komentují

Praha - Hnutí ANO chce obnovit vyjednávání o společné vládě se sociálními demokraty. Rozhodly o tom na dnešním jednání předsednictvo a výbor hnutí.

Apr 8

ANO klesá, TOP 09 se propadla. Stoupá a ODS a nečekaně i ČSSD

Praha - Pokud by se v březnu konaly volby do Sněmovny, vyhrálo by je hnutí ANO se ziskem 29,5 procenta hlasů. Vyplývá to z volebního modelu agentury Kantar TNS pro Českou televizi (ČT).

Jan 13

ANO utíká ČSSD, TOP 09 dohnala lidovce, ukázal průzkum

EuroZprávy.cz

Praha - Pokud by se volby do Poslanecké sněmovny konaly nyní, uspělo by s velkou pravděpodobností šest politických subjektů. Největší podpoře voličů se na počátku volebního roku 2017 těší hnutí ANO 2011. Od vítěze voleb v roce 2013, ČSSD,…

Oct 12

Jednání v Jihočeském kraji pokračují. ČSSD odmítla ODS jako partnera do koalice s ANO

České Budějovice – Vyjednávání o koalici v jihočeském kraji stále pokračují. ČSSD a ANO hledají další stranu do koalice, na dnešním jednání se však na třetím partnerovi neshodly.

Oct 3

Poslední průzkum před volbami: ČSSD dohnalo hnutí ANO, bude to těsné

EuroZprávy.cz

Praha - V měsíci září se stejné podpoře voličů v krajích těší ČSSD a hnutí ANO, které získaly v souhrnu nejvíce preferencí, a to každá celkem v šesti krajích. Strana Bohuslava Sobotky vede v Jihočeském, Karlovarském, Pardubickém, Kraji…

Sep 27

Propad ANO skončil, je zpět před ČSSD. ODS posílila, ukázal průzkum

EuroZprávy.cz

Praha - Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) tradičně zjišťovalo podporu politických stran a ochotu zúčastnit se parlamentních voleb. V čele je nadále hnutí ANO, došlo ke změnám mezi pravicovými stranami.

Nov 20

Volby dnes? Babišovo ANO stále v čele, ODS a TOP 09 se perou o hlasy

Praha - V šetření realizovaném v listopadu CVVM tradičně zjišťovalo podporu politických stran ve veřejnosti a ochotu zúčastnit se parlamentních voleb. Do Poslanecké sněmovny by se dostalo šest stran, Babišovo ANO je stále v čele.

Oct 8

ANO má jen těsný náskok na ČSSD. ODS jde do útoku, ukázal průzkum

Praha - V říjnu by volby vyhrálo hnutí ANO s těsným náskokem nad ČSSD. ODS poprvé od voleb předstihla TOP 09, Svobodní pokořili tříprocentní hranici. Ukázal to průzkum agentury Sanep.

Aug 21

Souboj ANO-ČSSD o voliče: Je to těsné, ukázal průzkum. Návrat ODS?

Praha - Voliči i v srpnu nejvíce preferují téměř shodně ANO a ČSSD, ODS se přibližuje k TOP 09. Vyplývá to z průzkumu agentury SANEP.