English

Vinit USA není fér, Rusko bez atraktivní ideologie. Bezpečnostní expert rozebral konflikty ve světě. A jak dopadne Islámský stát?

EuroZprávy.cz

ROZHOVOR – Sýrie se zmítá v občanské válce, EU řeší celou řadu svých problémů, do toho napětí NATO-Rusko, nevyjasněná situace kolem Krymu a KLDR opakovaně hrozí jaderným útokem. Jak se v současných konfliktech zorientovat a mají řešení?…

More from EuroZprávy.cz

Oct 19

Lavrov jednal s "přítelem Ruska" Kimem. Spoluobčanům doporučil dovolenou v KLDR

EuroZprávy.cz

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov odsoudil údajně nebezpečnou americkou politiku vůči Severní Koreji, kde je na dvoudenní návštěvě. Ve čtvrtek se politik setkal se severokorejským lídrem Kim Čong-unem, uvedlo ruské ministerstvo…

Oct 18

Rusko prohlubuje i vztahy s KLDR. Asijskou diktaturu navštívil Lavrov

EuroZprávy.cz

Prohlubování vzájemných vztahů mezi Ruskem a Severní Koreou po nedávné návštěvě diktátora Kim Čong-una v prvně jmenované zemi pokračuje. Do Pchjongjangu ve středu dorazil šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov.

Oct 16

KLDR začala Rusku dodávat munici. Lavrov ji tento týden navštíví

EuroZprávy.cz

Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov tento týden navštíví Severní Koreu. Uvedlo to v pondělí ruské ministerstvo zahraničních věcí.

Dec 27

Rusko nebude dávat nové bezpečnostní záruky ohledně strategických zbraní, řekl Lavrov

EuroZprávy.cz

Rusko nemá v úmyslu navrhovat jakékoli nové iniciativy ohledně strategických zbraní nebo bezpečnostních záruk. V rozhovoru, který dnes zveřejnila ruská oficiální tisková agentura TASS, to prohlásil ministr zahraničí Sergej Lavrov. Zároveň…

May 14

Lavrov chce napravit smutné vztahy Ruska s USA

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v úvodu jednání se svým americkým protějškem Mikem Pompeem vyjádřil naději, že dnešní setkání umožní vypracovat konkrétní návrhy na zlepšení vztahů mezi oběma velmocemi. Jejich současný stav označil…

Jan 15

Rusko se Krymu nevzdá. Uznáváme hranice po anexi, prohlásil Lavrov

Moskva - Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov dnes na tiskové konferenci hodnotil zahraniční politiku v uplynulém roce. Mimo jiné uvedl, že Rusko se i přes nesouhlas mezinárodního společenství nemíní vzdát Krymu, který anektovalo v roce 2014.

Nov 30

Rusko odmítá blokádu KLDR. Lavrov se obul do USA kvůli vojenským manévrům

Minsk - Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov během návštěvy Běloruska řekl, že Moskva nepodpoří blokádu Severní Koreje, k níž v noci na dnešek vyzvaly USA v Radě bezpečnosti kvůli dalšímu raketovému testu KLDR. Také kritizoval Spojené…

Sep 2

Vinit USA není fér, Rusko bez atraktivní ideologie. Bezpečnostní expert rozebral konflikty ve světě. A jak dopadne Islámský stát?

EuroZprávy.cz

ROZHOVOR – Sýrie se zmítá v občanské válce, EU řeší celou řadu svých problémů, do toho napětí NATO-Rusko, nevyjasněná situace kolem Krymu a KLDR opakovaně hrozí jaderným útokem. Jak se v současných konfliktech zorientovat a mají řešení?…

Aug 19

Islámský stát se přihlásil k útoku ozbrojenců v Rusku

Moskva - Islámský stát se přihlásil k prvnímu útoku v Rusku, během kterého dva muži ozbrojení sekyrami a samopaly napadli policisty nedaleko Moskvy. Ti utrpěli těžká zranění. Oba útočníci byli zlikvidováni.

Mar 3

Rusko je horší než Islámský stát, varuje známý ekonom

EuroZprávy.cz

Washington - Známý americký ekonom George Soros tvrdí, že ruský prezident Vladimir Putin je pro Evropskou unii větší hrozbou než teroristická organizace Islámský stát. Uvedl to v komentáři v deníku The Guardian.

Dec 22

Rusko má problémy, těží na tom Islámský stát, zní z Hradu

Praha - Evropská unie prodloužila protiruské sankce, čímž se v Rusku prohlubují ekonomické problémy. Situaci podle šéfa zahraničního odboru Kanceláře prezidenta republiky Hynka Kmoníčka ale nepřidává ani napětí mezi ním a Tureckem.

Nov 25

Rusko se zlobí: Chráníte Islámský stát, budeme reagovat

Moskva – Ruský premiér Dmitrij Medveděv se po sestřelení ruského letounu Tureckem ostře pustil do Ankary. Turečtí představitelé podle něj mají zájem na obchodu s ropou s Islámským státem, proto skupinu cíleně brání.

Nov 23

Spojené státy musí ustoupit Rusku, jestli chtějí porazit Islámský stát, tvrdí novinář

EuroZprávy.cz

Washington – Po teroristických útocích v centru Paříže, ke kterému se přihlásila teroristická skupina Islámský stát, se ukázalo, jak velkou hrozbu tato skupina představuje. Velké množství politiků se shodlo, že je třeba změnit taktiku boje…

Oct 28

Islámský stát může zaútočit na Asii, varuje Rusko

Moskva - Středoasijským zemím hrozí invaze bojovníků islamistického hnutí Taliban a radikální organizace Islámský stát (IS), kteří se nyní ve velkém počtu soustřeďují na severu Afghánistánu.

Oct 21

Rusko zachytilo důležitou zprávu. Týká se Islámského státu

Moskva/Damašek – Ruské ministerstvo obrany ve středu oznámilo, že zachytilo konverzaci vysoce postavených vůdců Islámského státu, kteří mluvili s veliteli fronty An-Nusra o sjednocení obou skupin v boji proti syrské armádě.

Oct 13

Panika v Islámském státu: Rusko zachytilo tajnou komunikaci

Moskva - Ruská rozvědka zachytila rádiové signály bojovníků radikálního hnutí Islámský stát, které podle tiskového mluvčího ministerstva obrany Igora Konošenkova svědčí o panice mezi islamisty.

Oct 6

Islámský stát se postupně vzdává. Prý ho děsí Rusko

Damašek - Za posledních 24 hodin se vzdalo více než 1000 radikálů Islámského státu syrské armádě. Uvedla to syrská tisková agentura SANA.

Jul 23

Existenční hrozba pro USA: Rusko, nebo Islámský stát? Čtěte

EuroZprávy.cz

"Rusko představuje největší hrozbu pro naši národní bezpečnost. Myslí si to alespoň generál americké námořní pěchoty Joseph Dunford a právě on byl nominován prezidentem Barackem Obamou, aby se stal budoucím hlavním vojenským představitelem…

Jul 22

Rusko se velmi rázně vyjádřilo k Islámskému státu. Má tento návrh

Moskva - Rusko by mělo iniciovat zřízení mezinárodního tribunálu pro zločiny spáchané extremistickou organizací Islámský stát (IS). S tímto návrhem se na ruském ministerstvo zahraničí obrátil poslanec Státní dumy Oleg Nilov. Informuje…

Mar 4

Severokavkazští teroristé jsou v kontaktu s Islámským státem, tvrdí Rusko

Moskva - Ruské zpravodajské služby mají důkazy, že radikálové z hnutí Islámský stát (IS) jsou v kontaktu s teroristy působícími na severním Kavkazu. Informaci zveřejnil v úterý 4. března šéf ruské Bezpečnostní rady Nikolaj Patrušev.