English

Islámský stát se připravuje na "apokalyptickou" bitvu. Vypukne už velmi brzy

EuroZprávy.cz

Dábik - Syrští rebelové podporovaní Tureckem oznámili, že za dobu kratší než 48 hodin zahájí frontální útok na město Dábik, které ovládá Islámský stát od roku 2014. Zprávu přinesl server The Independent.

More from EuroZprávy.cz

Feb 27

Povstalci dobyli na syrské armádě zpět klíčové město, mají podporu Turecka

Syrští povstalci, které podporuje Turecko, dobyli zpět severosyrské město Sarákib. O bojích dnes informovala agentura Reuters. Syrská armáda podporovaná Ruskem strategické město, které leží na křižovatce klíčových dálnic, při své ofenzívě…

Sep 11

Konečný úder Islámskému státu? Povstalci podporovaní USA zahájili ofenzivu v Sýrii

EuroZprávy.cz

Damašek - Syrské demokratické síly (SDF), podporované mezinárodní koalicí v čele s USA, zahájily na severovýchodě Sýrie konečnou fázi ofenzivy proti teroristické organizaci Islámský stát (IS). Oznámila to dnes SDF, tvořená aliancí…

Oct 1

Islámský stát nečekaně zaútočil: Opět kontroluje syrské město Karjatajn

Damašek/Bagdád - Islámský stát dobyl zpět východosyrské město Karjatajn, oznámila exilová opoziční Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Damašek se k informaci zatím oficiálně nevyjádřil.

Jun 11

Tažení proti IS pokračuje. Povstalci dobyli druhou čtvrť v syrské Rakce

Damašek - Arabsko-kurdské povstalecké jednotky, podporované koalicí v čele se Spojenými státy, dobyly druhou čtvrť v syrském městě Rakka.

Apr 30

Islámský stát prchá ze syrské Tabky, většinu města dobyli kurdští spojenci USA

Damašek - Arabsko-kurdské síly podporované Spojenými státy úspěšně pokračují v ofenzivě proti Islámskému státu (IS). Už kontrolují přes polovinu severosyrského města Tabka, které obsadili džihádisté.

Feb 23

Povstalci tvrdí, že dobyli severosyrské město Al-Báb. SOHR o tom pochybuje

Damašek - Syrští povstalci podporovaní tureckou armádou dnes oznámili, že dobyli severosyrské město Al-Báb, které bylo doposud pod kontrolou Islámského státu.

Nov 8

Islámský stát dostal u Mosulu na frak, Kurdové dobyli město Bašika

Bagdád - Iráčtí Kurdové vyhráli nad Islámským státem bitvu o město Bašika, nyní se v něm snaží odstranit nastražené miny. Boj o Mosul, jednu z bašt džihádistů, pokračuje. Islamisté používají zajatce jako lidské štíty.

Oct 16

Syrští povstalci dobyli Dábik, symbolické město Islámského státu

EuroZprávy.cz

Damašek - Syrští povstalci podporovaní Tureckem dnes ráno dobyli na Islámském státu městečko Dábik, kde se dle džihádistů měla odehrát rozhodující bitva se západními "křižáky".

Oct 15

Začal útok na syrský Dábik, dle IS jde o rozhodující bitvu s křižáky

Damašek - Syrští povstalci podporovaní Tureckem zahájili útok na severosyrské město Dábik, který je nyní pod kontrolou Islámského státu (IS). Bitva má pro džihádisty symbolický význam.

Jun 9

Smyčka kolem IS se stahuje: Povstalci obkličují syrské město Mandbidž

Damašek - Povstalcům bojujícím proti Islámskému státu o severosyrské město Manbidž se podařilo místo obklíčit ze tří stran a dostat se na dostřel poslední přístupové trasy. Povstalce podporuje letecká koalice vedená USA. Své poradce má na…

Jun 8

Západem podporovaní povstalci v Sýrii probili frontu IS, v oblasti jsou tisíce civilistů

Damašek - Povstalecké skupiny, které podporuje koalice pod vedením USA, dnes prolomily linie radikálů v syrském městě Máraa. Kvůli bojům je v provincii Halab u města Azaz uvězněno 100 tisíc civilistů. V samotném městě Halab byla dnes během…

Jun 2

Syrští povstalci postupují proti IS, začala bitva o město Manbidž

Damašek - Na severu Sýrie dnes začala další fáze vojenské operace k osvobození města Manbidž a jeho okolí z rukou Islámského státu.

Jun 1

Tvrdá ofenziva proti IS: Syrští povstalci dobyli z rukou islamistů 16 vesnic

Damašek - Na severu Sýrie kolem města Manbidž nedaleko hranic s Tureckem začala v úterý ofenziva proti Islámskému státu. Vojenskou operaci vedou tisíce bojovníků podporovaných Spojenými státy. Už se jim podařilo dobýt 16 vesnic.

Apr 9

Syrští rebelové dobyli město Tasíl na jihu Sýrie

Damašek/Palmýra (Sýrie) - Syrští povstalci dobyli město Tasíl v jižní provincii Dará. To bylo doposud v rukou bojovníků přidružených k Islámskému státu (IS).

Apr 7

IS ztratil další město. Ar-Raj dobyli syrští povstalci

Damašek – Islámský stát ztratil další město. Syrští povstalci dnes z jeho rukou dobili téměř celé město ar-Raj v provincii Halab na hranici s Tureckem, které bylo hlavní baštou džihádistů.

Mar 16

Islámský stát už mohl být dávno poražen. Syrský špion odhalil dosud neznámé informace

Paříž/Damašek – Šéf špionů pracujících v syrské osvobozenecké armádě uvedl v rozhovoru pro francouzský list Le Monde, že jeho agenti shromažďovali zpravodajské informace o Islámském státu přímo od jeho vzniku. Dodal ale, že americká CIA…

Feb 19

Syrští povstalci obsadili baštu Islámského státu

Damašek - Syrští povstalci obsadili jednu z bašt radikálního hnutí Islámský stát.

Dec 26

Povstalci dobyli za podpory USA klíčovou přehradu a vytlačili IS

Damašek - Alianci kurdských a arabských povstaleckých skupin se dnes za podpory USA na severu Sýrie podařilo dobýt klíčovou přehradu Tišrín, kterou dosud ovládali ozbrojenci z hnutí Islámský stát (IS).

May 31

Islámský stát postupuje. Radikálové dobyli další syrské město

Damašek - Bojovníci radikálního hnutí Islámský stát (IS) dnes po střetech s protivládními povstalci dobyli na severu Sýrie další oblast poblíž turecké hranice, město Sauran a okolní vesnice.

Mar 25

Syrští povstalci ovládli město Bosra

Damašek - Syrští povstalci společně s vládními vojsky prezidenta Bašára Asada dobyli město Busrá aš-Šám na jihu Sýrie. Boje trvaly několik dní, během kterých zahynula zhruba dvacítka povstalců.