English

Dění v Turecku a Sýrii? Merkelová měla před poslanci ostrý projev

EuroZprávy.cz

Berlín - Podle německé kancléřky Angely Merkelové je aktuální dění v Turecku alarmující a znepokojivé. Nelíbí se jí ani slovní útoky z Ankary, že Berlín podporuje teroristy. Vyjádřila se též k situaci v Sýrii.

More from EuroZprávy.cz

Aug 27

Merkelová je znepokojena těžebním sporem Řecka a Turecka

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes označila těžební spor mezi Řeckem a Tureckem za znepokojující. Německý ministr zahraničí Heiko Maas, který o situaci ve východním Středomoří dnes jedná se svými unijními protějšky na neformálním…

Oct 27

Merkelová, Putin, Macron a Erdogan se dnes kvůli Sýrii sejdou v Turecku

V tureckém Istanbulu se dnes ke čtyřstranným jednáním o Sýrii sejdou turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, ruský prezident Vladimir Putin, francouzský prezident Emmanuel Macron a německá kancléřka Angela Merkelová. Jednat budou o…

Feb 25

Merkelová a Macron tlačí na Putina, aby zastavil boje v Sýrii

Berlín/Paříž/Moskva - Vedoucí představitelé Německa a Francie dnes vyzvali ruského prezidenta, aby vyvinul maximální tlak na syrskou vládu s cílem zastavit boje ve východní Ghútě.

Jan 28

Turecko obnovilo bombardování Kurdů v Sýrii

Damašek/Ankara - Turecko po několikadenní odmlce dnes obnovilo bombardování Afrínu, kurdské enklávy na severu Sýrie. Informovala o tom turecká agentura Anadolu.

Jan 20

Merkelová přivítala plány na setkání zástupců EU a Turecka

Sofia - Německá kancléřka Angela Merkelová dnes při návštěvě Sofie uvítala plán Bulharska na uskuteční pracovní schůzky mezi zástupci EU a Turecka, která by měla zlepšit napjaté vztahy a vyčistit půdu pro případný summit.

Sep 15

Rusko, Turecko a Írán dohodly v Sýrii bezpečnostní zóny

Astana/Damašek - Rusko, Turecko a Írán dnes dohodly vytvoření čtyř bezpečnostních zón v Sýrii, oznámil kazašský ministr zahraničí Kajrat Abdrachmanov.

Jul 8

Mezi Německem a Tureckem jsou hluboké názorové rozdíly, přiznala Merkelová

Hamburk (Německo)/Berlín - Jednání s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem ukázalo hluboké rozdíly v názorech mezi Berlínem a Ankarou. Řekla to dnes německá kancléřka Angela Merkelová.

May 15

Po Sýrii Írán. Turecko postaví další ochrannou bariéru

Ankara/Írán - Turecko postaví další hraniční zeď, která má přispět k lepší bezpečnosti v zemi. Po výstavbě bezpečnostní bariéry na hranici se Sýrií bude nová bariéra stát na hranici s Íránem.

Apr 11

Turecko dokončilo 560 kilometrů zeď na hranici se Sýrií

Istanbul - Turecko dokončilo tři metry vysokou a téměř 560 kilometrů dlouhou zeď na hranici se Sýrií. Informovalo o tom dnes turecké ministerstvo obrany na svém twitterovém účtu.

Apr 6

Turecko má také podezření, že při útoku v Sýrii byl použit sarin

Ankara - Turecké ministerstvo zdravotnictví dnes oznámilo, že oběti chemického útoku v syrské provincii Idlib byly vystaveny sarinu. S podobnými závěry již včera přišli Lékaři bez hranic.

Mar 21

Merkelová: Srovnávání s nacismem ze strany Turecka musí přestat

EuroZprávy.cz

Berlín/Ankara - Srovnávání Německa s nacistickým režimem musí přestat, prohlásila dnes německá kancléřka Angela Merkelová v Hannoveru při návštěvě veletrhu výpočetní a digitální techniky CeBIT.

Feb 18

Merkelová a Pence jednali o Ukrajině i Sýrii

Mnichov - Německá kancléřka Angela Merkelová dnes poprvé jednala s viceprezidentem USA Mikem Pencem. Hovořili o vztazích obou zemí, o situaci na Ukrajině, Sýrii, v Afghánistánu či Libyi. Podrobnější informace o schůzce ale nebyly…

Feb 2

Merkelová dorazila do Turecka, s Erdoganem hovořila o svobodě projevu

Ankara - Německá kancléřka Angela Merkelová dorazila na návštěvu Turecka. Při dnešní schůzce s prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem zdůraznila důležitost svobody projevu v Turecku. Šéfku německé vlády ještě čeká jednání s opozicí.

Nov 23

Dění v Turecku a Sýrii? Merkelová měla před poslanci ostrý projev

EuroZprávy.cz

Berlín - Podle německé kancléřky Angely Merkelové je aktuální dění v Turecku alarmující a znepokojivé. Nelíbí se jí ani slovní útoky z Ankary, že Berlín podporuje teroristy. Vyjádřila se též k situaci v Sýrii.

Nov 20

Merkelová bude znovu kandidovat na německou kancléřku

EuroZprávy.cz

Berlín - Angela Merkelová bude znovu kandidovat na šéfku Křesťanskodemokratické unie (CDU) a na funkci německé kancléřky. Podle agentury DPA to dnes v Berlíně sdělila na schůzi vedení své strany.

Aug 27

Turecko podle povstalců bombarduje civilisty v Sýrii

Ankara - Turecké letouny zasáhly domy civilistů a pozice, které drží bojovníci napojení na Demokratické síly Sýrie (SDF). Tvrdí to syrští povstalci.

Jul 14

Zvrat v Sýrii? Turecko otočilo, chce smíření

Ankara/Damašek – Turecko dále pokračuje ve své smířlivé politice. Po narovnání vztahů s Ruskem a Izraelem nyní Turecko volá po spravení vztahů se Sýrií. S odkazem na vyjádření tureckého premiéra to uvedl americký server Voice of America.

Apr 23

Merkelová v Turecku: Vydala se mezi uprchlíky, pak jednala s premiérem

Ankara - Německá kancléřka Angela Merkelová dnes dorazila do tureckého Gaziantepu. Nejprve navštívila nedaleký tábor pro syrské uprchlíky, pak jednala s tureckým premiérem Ahmetem Davutogluem.

Mar 8

Merkelová obhajuje dohodu EU s Tureckem

Berlín - Na plán řešení uprchlické krize, který vznikl na pondělním summitu EU-Turecko, se snesla vlna kritiky od lidskoprávních organizací. Německá kancléřka Angela Merkelové ale výtky odmítá.

Oct 27

Turecko přiznalo: Útočíme na Kurdy v severní Sýrii

EuroZprávy.cz

Damašek/Ankara - Turecká armáda nedávno dvakrát útočila na oddíly syrských Kurdů na severu Sýrie. V turecké televizi A Haber to přiznal turecký premiér Ahmet Davutoglu.