English

Krvavý vzkaz kancléřce Merkelové. Kolik lidí ještě musí zemřít? České reakce na útok v Berlíně jsou hodně ostré

EuroZprávy.cz

Praha – V průběhu noci přišla z Německa zpráva, že tamní vyšetřovatelé se domnívají, že řidič nákladní vůz na vánoční trh v Berlíně navedl úmyslně. Počet obětí tragédie mezitím vzrostl na dvanáct. Zraněných je 48, část z nich je ve vážném…

More from EuroZprávy.cz

May 31

Německá policie prohledala letadlo Ryanair, které nečekaně přistálo v Berlíně

eurozpravy.cz

Na berlínském letišti v neděli večer neplánovaně přistálo letadlo společnosti Ryanair, které mířilo z Dublinu do Krakova. Stroj stojí na vzdáleném parkovacím stanovišti, kam přijelo několik policejních vozů.

Dec 22

Policie kvůli terorismu uzavřela trhy v Berlíně

Německá policie preventivně evakuovala lidi z vánočních trhů na náměstí Breitscheidplatz v Berlíně, kde před třemi lety útočník najel autem do davu. Důvodem evakuace byly dvě podezřelé osoby, uvedla DPA s odvoláním na policejní mluvčí.…

Dec 19

Manžel české oběti teroru v Berlíně promluvil. Jak se s tím za tři roky srovnal?

Už se nám daří lépe, ale následky teroristického útoku na vánoční trh v Berlíně se stejně se synem musíme zabývat každý den, řekl dnes ČTK a České televizi Petr Čižmár, který před třemi lety v německé metropoli přišel o ženu Naďu.

Nov 19

Incident na české hranici. Německá policie hledá svědky, kteří viděli převaděče uprchlíků

Německá policie zadržela v pátek poblíž hranic s ČR několik migrantů, kteří údajně přijeli v nákladním autě a poblíž hraničního přechodu v Lískové na Domažlicku vystoupili a s převaděči přešli pěšky do Německa. Tamní policisté se obracejí…

Oct 18

Útok uprchlíka v Rakousku má druhou oběť, pohotovost měla i česká policie

Pondělní útok nožem v severorakouské obci Wullowitz u jihočeských hranic si vyžádal druhou oběť, těžkým zraněním podlehl pracovník místní ubytovny pro žadatele o azyl. Dnes to podle agentury APA oznámila policie.

Apr 24

Česká policie nabídla pomoc Srí Lance: Experti pomohou s identifikací obětí teroru

Česká policie nabídla pomoc Srí Lance po nedělních teroristických útocích, které si vyžádaly 359 obětí. Česko může do země vyslat 15 expertů na identifikaci obětí hromadných neštěstí. Pokud Srí Lanka potvrdí zájem, mohou čeští odborníci…

Apr 15

Německá policie zastavila auto s českým studentem, převážel zbraně

Lindberg - Při silniční kontrole na německé dálnici B11 byl policií zastaven vůz 23letého českého studenta. Měl v něm zakázaný teleskopický obušek, ale i plynovou pistoli.

Mar 21

Česká a německá policie zakročila proti fingování sňatků

Berlín - V Německu a v České republice policie provedla rozsáhlý zátah proti organizovanému zprostředkováváni sňatků naoko.

Dec 14

Německá policie zasahovala proti islamistům v Berlíně

Berlín - Německá policie dnes zasahovala na několika místech Berlína a ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. V případu jde o čtyři obviněné ve věku 18 až 21 let, které prokuratura vyšetřuje pro podezření z přípravy teroristického útoku a z…

Sep 25

Česká ambasáda v Berlíně se dočká rekonstrukce, schválila vláda

Praha - Vláda dnes schválila rekonstrukci české ambasády v Berlíně za víc než půl miliardy korun. Dle informací ČTK návrh počítá s tím, že by se s přípravou mělo začít příští rok, úprava by měla být dokončena do roku 2023.

Aug 4

Únos vietnamského exposlance v Berlíně řeší také česká policie

Berlín - Případem bývalého vietnamského obchodníka a poslance Trinh Xuan Thanha, který byl unesen v Berlíně, se zabývá také česká policie.

Aug 3

Vietnamský exposlanec byl v Berlíně unesen v autě s českou SPZ

Berlín - Někdejší vietnamský obchodník a poslanec Trinh Xuan Thanh (51) byl unesen v centru Berlína za bílého dne v automobilu s českou státní poznávací značkou. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na Vietnamcova právníka.

May 30

Německá policie zadržela 17letého Syřana, chtěl se odpálit v Berlíně

Berlín - V Německu byl zadržen teprve 17letý Syřan, policie ho podezřívá z přípravy sebevražedného teroristického útoku v Berlíně.

May 18

Po teroru v Berlíně se manipulovalo s informacemi? Německá policie čelí skandálu

Berlín - Pět měsíců po teroristickém útoku v Berlíně vyplouvají na povrch nové skutečnosti. Podle uniklých dokumentů měly německé úřady možnost zavčasu zatknout pachatele atentátu na berlínský předvánoční trh Anise Amriho.

Apr 2

Lhala německá policie o útoku v Berlíně? Na veřejnost se dostaly překvapivé informace

Berlín – Na veřejnost se dostaly nové dokumenty, které naznačují, že policie věděla o teroristické hrozbě ze strany Tunisana Anise Amriho víc, než uváděla v oficiálních prohlášeních vydaných po útoku na berlínském vánočním trhu.

Dec 23

Další česká oběť teroru v Berlíně je nepravděpodobná, myslí si Zaorálek

Praha - Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek(ČSSD) dnes oznámil, že jméno české oběti teroristického útoku v Berlíně zveřejnil po dohodě s jejím manželem. Sám mu také telefonoval a nabídl mu pomoc ministerstva i českého velvyslanectví v…

Dec 23

Sledovali jsme ŽIVĚ: Zaorálek vystoupil k případu české oběti teroristického útoku v Berlíně

Praha - Jednou z 12 obětí pondělního atentátu na vánoční trh v centru Berlína je i česká občanka. Informovalo o tom ve čtvrtek české ministerstvo zahraničí. Šéf resortu Lubomír Zaorálek prozradil další podrobnosti na tiskové konferenci.

Dec 23

Při masakru v Berlíně zemřela i Češka, je první českou obětí terorismu v Evropě

EuroZprávy.cz

Berlín, Praha - Česká občanka Naďa Čižmár byla jednou z 12 obětí pondělního teroristického útoku v Berlíně. Ve čtvrtek o tom informovalo české ministerstvo zahraničních věcí. Český velvyslanec již o jejím úmrtí informoval rodinu.

Sep 30

Německá i česká policie může zasahovat až 10 kilometrů za hranicemi

Berlín – Nová smlouva o policejní spolupráci, která byla podepsána 28. dubna 2015 v Praze, umožní od soboty německým a českým policistům zasahovat až deset kilometrů za společnou hranicí. Policisté, kteří mají povinnost být snadno…

Dec 16

Česká a německá policie budou spolupracovat, Berlín dohodu schválil

Berlín - Vláda kancléřky Angely Merkelové dnes schválila návrh zákona, který má uvést do praxe česko-německou dohodu o policejní spolupráci. Smlouva zjednoduší pronásledování podezřelých řidičů přes hranice nebo umožní policejní zásah na…