English

Konec diplomatické zdvořilosti. Expert prozradil, kdo podporuje Islámský stát

EuroZprávy.cz

MAGAZÍN - Spoluvinu Turecka je stále těžší ignorovat, deklaruje Michael Rubin, mezinárodněpolitický expert z think tanku American Enterprise Institute. Někdejší blízkovýchodní analytik z amerického ministerstva obrany v komentáři pro…

More from EuroZprávy.cz

Nov 15

Turecko deportovalo Američana podezřelého z členství v IS

Turecké ministerstvo vnitra dnes oznámilo, že Američan, který je podezřelý z členství v teroristické organizací Islámský stát (IS), byl deportován zpět do vlasti. Informovala o tom agentura Reuters. Muž v uplynulých dnech uvízl v hraničním…

Dec 13

Erdogan se vidí jako sultán: Chce řídit islámské státy. Uznejte Jeruzalém za hlavní město Palestiny

Istanbul - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan vyzval světové mocnosti, aby uznaly Jeruzalém za hlavní město Palestiny. Americký prezident Donald Trump se minulý týden rozhodl uznat Jeruzalém za metropoli Izraele.

Sep 12

Saúdská Arábie zmařila útok IS na ministerstvo obrany

Rijád - Saúdská Arábie odhalila špióny a zmařila plánovaný sebevražedný útok Islámského státu na dvě budovy ministerstva obrany v Rijádu.

Sep 11

Zničení Islámského státu? Turecko o konec války nestojí

EuroZprávy.cz

Ankara - Islámský stát ještě není poražený, ale experti se domnívají, že k tomu není daleko. Nejasné jsou plány armády Spojených států. Můžeme jen odhadovat, proč a na jak dlouho zůstanou v Sýrii. Raymond Thomas, velitel zvláštních operací…

Feb 4

Merkelová v Turecku promluvila o islámském terorismu. A to neměla dělat, Erdogan ji začal poučovat

Ankara - Německá kancléřka Angela Merkelová se tento týden setkala s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem. Ten ji během návštěvy udělil lekci z islámu.

Sep 9

Stoltenberg chválí Turecko za boj proti Islámskému státu

Ankara - Severoatlantická aliance vítá zvýšené úsilí Turecka v boji s radikály z organizace Islámský stát (IS) v Sýrii. Dnes to po setkání s tureckým ministrem zahraničí Mevlütem Çavuşogluem uvedl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

Aug 27

Turecko vydalo pět Makedonců, kteří chtěli k Islámskému státu

Skopje - Turecko vydalo Makedonii pět jejích občanů, kteří se prý chtěli připojit k radikální organizaci Islámský stát (IS).

Jun 28

Islámský stát (IS) chce zaútočit na další cíle

San Francisco – Islámský stát vydal nové video, na kterém oslavuje útok na gay klub v americkém Orlandu. Zároveň vyhrožuje, že přijdou další útoky. A na snímku naznačuje, kde by k nim mělo dojít.

May 28

Koalice podle Turecka zabila více než stovku bojovníků Islámského státu

Ankara - Letecké údery koalice vedené Spojenými státy a palba tureckého dělostřelectva proti pozicím Islámského státu v Sýrii zabily 104 bojovníků.

May 11

Turecko už zabilo 3000 radikálů IS, chvástal se Erdogan. Armáda ale mluví jinak

Ankara - Turecká armáda už zabila zhurba 3000 bojovníků Islámskho státu, pochlubil se dnes prezident Recep Tayyip Erdogan. Odporná jsou podle něj tvrzení, že se Ankara s džihádisty paktuje.

Dec 21

Francouzský ministr obrany jedná v Moskvě o Islámském státu

Moskva - O zlepšení koordinace v boji proti radikální organizaci Islámský stát jednali dnes v Moskvě ruský a francouzský ministr obrany Sergej Šojgu a Jean-Yves Le Drian.

Dec 15

Turecko údajně překazilo atentát Islámského státu na americký konzulát

Ankara/Istanbul – Islámský stát prý chystal útok na americký konzulát v Istanbulu. Uvedly to turecké úřady, které zadržely údajného sebevražedného atentátníka.

Oct 15

FBI vyděsila Američany: Islámský stát je blíže, než si myslíte

Cincinnati – Ředitel amerického Federální úřad pro vyšetřování (FBI) James Comey ve středu vyděsil Spojené státy. Prohlásil totiž, že domácí teroristické skupiny navázané na Islámský stát verbují potenciální radikály „24 hodin denně po…

Oct 8

Turecko zabavilo raznice na výrobu mincí Islámského státu

EuroZprávy.cz

Ankara - Turecká policie zabavila raznice na výrobu mincí využívané extremistickou organizací Islámský stát. Podle úředních zdrojů přitom bylo zatčeno šest lidí.

Sep 29

Putin: Ruské bombardování Islámského státu (IS) nevylučuji

EuroZprávy.cz

New York - Rusko by se mohlo zapojit do leteckých úderů západních zemí proti organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii. Po setkání s americkým prezidentem Barackem Obamou to novinářům řekl jeho ruský protějšek Vladimir Putin. Účast Moskvy na…

Aug 29

Turecko poprvé zaútočilo v koaličních náletech na Islámský stát

Ankara - Turecké letectvo se v pátek poprvé zapojilo do náletů koalice vedené Američany na pozice Islámského státu (IS) v Sýrii. Oznámilo to dnes turecké ministerstvo zahraničí.

Aug 27

Američané zabili šéfa kybernetické jednotky Islámského státu

Damašek/Washington - Americký bezpilotní letoun zabil v Sýrii britského hackera, který působil jako šéf kybernetické jednotky radikální organizace Islámský stát (IS). S odvoláním na zdroj z amerického ministerstva obrany o tom dnes…

Aug 10

Tři útoky v Turecku: Na vině je zřejmě Islámský stát

Istanbul - Tureckým městem Istanbul dnes otřásly dva útoky, během nichž zemřeli nejméně tři lidé. Dvě útočnice ráno spustili palbu na budovu amerického konzulátu, nikoho ale nezranily.

Aug 5

Chystá se útok na Islámský stát. Turecko dostalo nové stíhačky

Damašek/Ankara - Do Turecka dorazily americké stíhačky a bezpilotní letouny. Následně letadla vůbec poprvé podnikla nálety na pozice islamistů v severní Sýrii. Chystá se rovněž velká ofenzíva proti radikálnímu uskupení Islámský stát.

Jul 24

Islámský stát zaútočil na Turecko, mrtví na obou stranách

EuroZprávy.cz

Ankara/Damašek - Při přeshraničních střetech mezi ozbrojenci z hnutí Islámský stát a tureckou armádou přišel dnes o život jeden voják a další dva utrpěli zranění.