English

Útočník byl otcem malých dětí. Britská policie provádí razie, zatkla 12 lidí

EuroZprávy.cz

Londýn - Britská policie zasahuje v domě na východolondýnském předměstí Barking, kde bydlel jeden z pravděpodobných pachatelů sobotního atentátu v Londýně. V souvislosti se sobotním teroristickým útokem zatkla 12 lidí.

More from EuroZprávy.cz

Apr 30

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

EuroZprávy.cz

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

Nov 9

V Oslu ohrožoval lidi muž s nožem, policie ho zastřelila

Muž ozbrojený nožem ohrožoval dnes ráno kolemjdoucí v norské metropoli Oslu. Přivolaní policisté zasáhli proti útočníkovi střelbou a způsobili mu kritická zranění, jimž po převozu do nemocnice podlehl, informovala agentura AP.

Feb 2

Teroristický útok v Londýně: Muž pobodal několik lidí

EuroZprávy.cz

Policie dnes na nákupní ulici v jižní části Londýna zastřelila muže, který nožem zaútočil na několik lidí a nejméně tři zranil, z toho jednoho těžce. Incident policie označila za terorismus a uvedla, že okolnosti vyhodnocuje. Útočníka…

Nov 29

Útok na London Bridge: Muž zranil nožem několik lidí, policie ho zastřelila

EuroZprávy.cz

Ozbrojené jednotky dnes v britské metropoli při zásahu u incidentu na mostě London Bridge zastřelily muže. Policie podrobnosti o zastřeleném zatím nezveřejnila. O události na mostě sdělila, že to byl útok nožem a že je několik zraněných,…

Jul 17

Teror u britského parlamentu: Muž, který najel do lidí, byl shledán vinným z pokusu o vraždu

Brit súdánského původu Salih Khater, který minulý rok v srpnu najel autem do lidí u britského parlamentu, byl dnes podle BBC shledán vinným z pokusu o vraždu. Rozsudek bude vynesen 7. října. Útočník při incidentu zranil tři lidi. U soudu…

Dec 11

Britská policie zpacifikovala muže, který pronikl k parlamentu

Policie dnes Londýně u sídla britského parlamentu použila elektrický paralyzér proti muži, který se dostal do střežené zóny a nereagoval na výzvy, aby se zastavil. Informovala o tom agentura AP.

Aug 14

Drama v Londýně: Auto najelo do bariér u parlamentu, podle policie šlo o teroristický čin

EuroZprávy.cz

Londýn - Londýnská policie zasahuje u budovy britského parlamentu. Auto tu vjelo do bariér. Na místě jsou podle CNN zranění, protože auto najelo do skupiny cyklistů. Řidiče policie zadržela. Policie ve svém nejnovějším prohlášení uvedla,…

Apr 13

Britská policie zadržela muže podezřelého z plánování teroristických útoků

Londýn - Britská policie zatkla 27letého muže podezřelého z plánování teroristických činů v Londýně. Podle agentury Reuters o tom dnes informovalo protiteroristické velení policie.

Nov 1

V Londýně najel vůz do lidí, několik zraněných

EuroZprávy.cz

Londýn - Dva zraněné si dnes vyžádala dopravní nehoda v rušném londýnském okrsku Covent Garden, při které vjel na chodník plný lidí vůz taxislužby. Policie podle britských médií už krátce po události informovala, že incident vyšetřuje jako…

Aug 25

Muž zaútočil nožem u Buckinghamského paláce v Londýně

EuroZprávy.cz

Londýn - Londýnská policie dnes večer před Buckinghamským palácem zadržela muže, který ji ohrožoval nožem.

Jul 10

Požár výškové budovy v Londýně přežilo 255 lidí, na 80 zemřelo, uvedla policie

Londýn - Policie na základě podrobného vyšetřování červnového požáru výškového domu Grenfell Tower v Londýně uvedla, že při tragédii zemřelo přibližně 80 lidí, zatímco zhruba 255 jich z hořícího domu uprchlo či bylo zachráněno.

Jun 23

Muž, který v Londýně najel do muslimů, byl obviněn z terorismu

Londýn - Britská policie dnes obvinila z terorismu muže, který v noci na pondělí najel do skupiny muslimů v severolondýnské čtvrti Finsbury Park.

Jun 16

Před britským parlamentem byl zadržen muž s nožem

Londýn - Před britským parlamentem byl dnes zadržen muž kvůli podezření, že byl ozbrojený nožem. Policie ho zpacifikovala paralyzérem a uvedla, že se nejednalo o terorismus. Nikdo nebyl zraněn.

Jun 4

Britská Muslimská rada odsoudila teroristický útok v Londýně

Londýn - Muslimská rada Británie (MCB) odsoudila noční teroristický útok v Londýně, který si vyžádal životy sedmi lidí a zranění několika desítek dalších.

Jun 4

Britská policie při zásahu v Londýně postřelila civilistu

Londýn - Britští policisté při nočním zásahu v Londýně proti teroristům postřelili i jednoho civilistu, jeho život ale ohrožen není. Dnes to prohlásil šéf protiteroristické policie Mark Rowley.

Mar 23

Teroristický útok v Londýně spáchal britský občan, byl v hledáčku MI5

EuroZprávy.cz

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová dnes uvedla, že londýnský terorista byl britským občanem narozeným ve Spojeném království. Jeho čin označil za útok proti svobodě a demokracii.

Mar 23

Teroristický útok v Londýně: Útočník najel autem do lidí, vypukla střelba. Na místě jsou mrtví

EuroZprávy.cz

Londýn - Čtyři lidi zabil ve středu terorista u budovy britského parlamentu v Londýně. Útočník pak podlehl střelnému zranění, které mu způsobil zasahující policista. Dalších 40 osob utrpělo při atentátu zranění.

Mar 22

Policie vyšetřuje střelbu v Londýně jako teroristický útok

Londýn – Incident u budovy britského parlamentu bude vyšetřován jako teroristický útok, dokud nebude potvrzen jiný důvod. Oznámila to londýnská policie.

Dec 12

Britská policie zatkla šest lidí, měli plánovat teroristický čin

Londýn - Dnes ráno bylo na několika místech v Británii zatčeno celkem šest lidí, policie je podezřívá z přípravy atentátu. Ve Spojeném království momentálně platí čtvrtý stupeň protiteroristické pohotovosti, nejvyšší je pátý.

Jul 31

Islamista najel autem s výbušninami do budovy policie v Mogadišu, 13 mrtvých

Mogadišo - Sebevražedný útočník z islamistické milice Šabáb dnes najel s autem plným výbušnin do bran ústředí somálské kriminální policie (úřadu pro vyšetřování CID) v Mogadišu. Po explozi vtrhli na místo ozbrojenci.