English

Policie provedla další razie v Londýně: Ozývaly se silné rány a střelba

EuroZprávy.cz

Londýn - V Británii pokračuje vyšetřování sobotního teroristického útoku, který si v centru Londýna vyžádal sedm obětí. Policie sice zabila trojici atentáníků, nelze ale vyloučit, že se na přípravě útoku podílely i další osoby. K činu se v…

More from EuroZprávy.cz

Apr 30

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

EuroZprávy.cz

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

Mar 9

Policie v Londýně zastřelila muže, nešlo podle ní o terorismus

Britská policie v neděli večer v centru Londýna zastřelila muže, který na strážníky vytasil dva nože. Případ nesouvisí s terorismem, zdůraznila dnes v prohlášení londýnská policie. Kromě zastřeleného muže nikdo další zranění neutrpěl.…

Feb 21

V Libanonu zatkli finančníka Islámského státu, další muž chystal atentát

Bejrút - Libanonská tajná služba zatkla muže, který byl zřejmě finančníkem Islámského státu (IS). Syřan, identifikovaný pouze jménem Saúd, byl zadržen v libanonském Tripolisu. Není zatím jasné, co hodlal v Libanonu dělat.

Sep 17

Britská policie kvůli útoku v metru zadržela druhého muže. Spojitost s IS se neprokázala

Londýn - Britská policie v souvislosti s pátečním útokem v londýnském metru dnes zadržela druhého muže (21). Byl zadržen na západním londýnském předměstí Hounslow a teď je ve vazbě. Úřady zatím nemají důkaz, že za útokem stál Islámský stát…

Aug 19

V sibiřském městě Surgut pobodal muž sedm lidí, k útoku se hlásí IS

EuroZprávy.cz

Moskva - Muž ve městě Surgut na Sibiři pobodal nožem sedm lidí. Policie ho zlikvidovala. Zřejmě se nejednalo o teroristický útok. K činu se přesto přihlásil Islámský stát prostřednictvím své agentury AMAK.

Jun 6

V Londýně byl kvůli atentátu zadržen další muž, je známa identita třetího teroristy

Londýn - Britská policie v souvislosti se sobotním teroristickým útokem prohledala v noci na dnešek další byt ve východní čtvrti Londýna, nikdo nebyl zatčen. Naopak později byl ve čtvrti Barking zadržen 27letý muž. Na veřejnost se…

Jun 4

Britská policie při zásahu v Londýně postřelila civilistu

Londýn - Britští policisté při nočním zásahu v Londýně proti teroristům postřelili i jednoho civilistu, jeho život ale ohrožen není. Dnes to prohlásil šéf protiteroristické policie Mark Rowley.

Mar 27

Útočník z Londýna zřejmě neměl vazby na IS ani Al-Kaidu, uvedla policie

Londýn – Brit Khalid Masood, který minulou středu u britského parlamentu zabil čtyři lidi a dalších 50 zranil, nebyl napojený na Islámský stát nebo Al-Kaidu. Uvedla to britská policie, podle které neexistují důkazy o vazbách útočníka na…

Mar 23

Atentát v Londýně má čtvrtou oběť, v nemocnici zemřel 75letý muž

Londýn - Středeční teroristický útok u budovy britského parlamentu v Londýně má čtvrtou oběť. S odvoláním na metropolitní policii o tom dnes informoval britský tisk. Svým zraněním v nemocnici podlehl 75letý muž.

Mar 23

K atentátu v Londýně se přihlásil Islámský stát

EuroZprávy.cz

Londýn - Islámský stát (IS) se dnes přihlásil ke středečnímu útoku v Londýně. Informovala o tom agentura Reuters. IS se obvykle hlásí k odpovědnosti za všechny teroristické činy, které atentátníci v západním světě podniknou.

Mar 23

Razie po teroru v Londýně: Policie zadržela sedm lidí, identita útočníka je známa

EuroZprávy.cz

Londýn - Policie po včerejším teroristickém útoku u parlamentu v Londýně provedla na několika místech v Británii razie. Zadrženo bylo celkem sedm lidí, tři z nich v Birminghamu, druhém největším městě Spojeného království.

Feb 11

Sedm lidí zahynulo při atentátu v Afghánistánu

Kandahár (Afghánistán) - Nejméně sedm lidí dnes zahynulo při sebevražedném útoku na afghánské vojáky v jižní provincii Hílmand.

Jan 1

Při atentátu v Iráku zahynulo sedm lidí

Bagdád - Při atentátu u iráckého města Nadžaf dnes přišlo o život sedm lidí včetně pěti policistů. Zraněno bylo 15 osob, mezi nimi civilisté.

Dec 29

V Dagestánu zatkli sedm lidí, chystali atentáty v Moskvě

Moskva - Ruské bezpečnostní síly zatkly v severokavkazském Dagestánu sedm lidí. Podezírají je z příprav útoků v Moskvě.

Dec 23

Policie zmařila vánoční atentát v Melbourne, muži chtěli vraždit ve jménu IS

Melbourne - Australská policie zatkla pět mužů, kteří dle policie plánovali o Vánocích sérii bombových útoků na rušných místech Melbourne. Australané ve věku 21 až 26 let, čtyři z nich původem z Libanonu a pátý z Egypta, se inspirovali…

Nov 9

Tragédie v Londýně: Nehoda připravila o život sedm lidí

Londýn - V londýnském Croydonu ve středu vykolejila tramvaj. Podle prvních informací zemřelo nejméně osm lidí, následně ale média bilanci upřesnila na pět mrtvých, pak na sedm. Desítky zraněných skončily v nemocnici.

Sep 25

Policie obvinila devětadvacetiletého muže z vraždy Čecha v Londýně

EuroZprávy.cz

Londýn - Ze středeční vraždy českého občana v Londýně byl dnes obviněn devětadvacetiletý muž, kterého policie zatkla v pátek. Informují o tom britská média.

Feb 8

Na Urale bylo zatčeno sedm teroristů z Islámského státu, plánovali sérii atentátů

Mosva - V Jekatěrinburgu na Urale bylo zadrženo sedm členů Islámského státu. Chystali sérii atentátů, oznámila ruská tajná služba FSB.

Jul 22

Turecká policie zná jméno fanatika IS, při atentátu v Suruçu zabil 32 lidí

Ankara - Sebevražedný atentátník v pondělí v převážně kurdském městě Suruç u hranice se Sýrií zabil 32 lidí, turecká policie už zná jeho jméno. Podle bezpečnostního zdroje jde o dvacetiletého Turka z provincie Adiyaman na jihovýchodě země.

Apr 18

Při atentátu Islámského státu v Afghánistánu zahynuly desítky lidí

Kábul - K sebevražednému atentátu ve východoafghánském Dželálábádu, který si vyžádal nejméně 33 životů, se přihlásilo radikální hnutí Islámský stát. Podle agentury AFP to uvedl afghánský prezident Ašraf Ghaní.