English

Skončí Sobotka na smetišti dějin? V ČSSD už se hovoří o jeho nástupci, zítra zřejmě přijde zemětřesení

EuroZprávy.cz

Praha - Premiér a šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka odmítá komentovat spekulace o svém odchodu z čela ČSSD. V pondělí pouze novinářům řekl, že se ve středu sejde politické grémium ČSSD a bude o všech věcech jednat. A jak by to tedy…

More from EuroZprávy.cz

Jul 15

Bohuslav Sobotka opustil po 32 letech ČSSD

Bývalý premiér Bohuslav Sobotka opustil po 32 letech Českou stranu sociálně demokratickou (ČSSD), píše dnešní Právo s odvoláním na zdroje blízké Lidovému domu.

Apr 12

Hnutí ANO chce obnovit jednání o vládě s ČSSD, Ovčáček i Okamura už komentují

Praha - Hnutí ANO chce obnovit vyjednávání o společné vládě se sociálními demokraty. Rozhodly o tom na dnešním jednání předsednictvo a výbor hnutí.

Aug 27

Premiér Sobotka se v Bagdádu sešel s předsedou irácké vlády

Bagdád - O podpoře v boji proti radikálům z takzvaného Islámského státu (IS), ale i o humanitární pomoci jednal dnes český premiér Bohuslav Sobotka v Bagdádu se svým iráckým protějškem Hajdarem Abádím.

Jun 15

Sobotka je šedá myš, Chovanec fanoušek zbraní. Německo komentuje změny v ČSSD

EuroZprávy.cz

Berlín - Výměny v čele ČSSD před volbami si všimla i německá tisková agentura DPA. Českého premiéra Bohuslava Sobotku podle ní kritici nazývají šedou myší a ministr vnitra Milan Chovanec je fanoušek zbraní.

Jun 14

Sobotka je zbabělec. Zadupal ČSSD do země. Nechápu, proč kandidoval na předsedu. Politici kritizují premiéra i po odchodu

ANKETA - Odchod Sobotky z čela ČSSD vyvolává ve straně rozporuplné reakce. Zatímco jedni jeho rozhodnutí respektují, jiní nechápou, proč na sjezdu strany před třemi měsíci kandidoval na předsedu, když se tohoto postu nyní vzdal.

Jun 14

Bohuslav Sobotka: Muž, který byl v čele ČSSD od roku 2011

Vizitka premiéra Bohuslava Sobotky (45), který dnes oznámil odchod z čela sociální demokracie.

Jun 7

Sesadit Sobotku z čela ČSSD? S tím může teď přijít leda blázen, vzkázal Birke

Praha - Vládní ČSSD čtyři měsíce před volbami klesají preference. S úvahami o tom, že by mohl být vyměněn premiér a lídr strany Bohuslav Sobotka by v sociální demokracii mohl nyní přijít jedině blázen. Uvedl to dnes volební manažer ČSSD…

May 4

VIDEO: Prezident Zeman si vychutnal premiéra Bohuslava Sobotku, ten mu to vrátil

Praha - Za "malý skandál" označila dnes německá agentura DPA setkání českého prezidenta Miloše Zemana s premiérem Bohuslavem Sobotkou na Pražském hradě. Podle agentury AP prezident předsedu vlády "šokoval", když přijal jeho demisi, aniž ji…

May 4

Zaorálek či Chovanec by mohli být premiéry za ČSSD, zvažuje Sobotka

EuroZprávy.cz

Praha – Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) už přemýšlí, kdo by jej mohl nahradit ve funkci, pokud by prezident Miloš Zeman po přijetí demise dal sociální demokracii šanci složit novou vládu. Zmínil hned dvě konkrétní jména.

May 3

Co bude se Sobotkou? Premiér další roli ve vládě a ČSSD nekomentuje

Praha - Koaliční jednání příští týden podle premiéra a předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky ukáže, zda je možné pokračovat v projektu současné vládní spolupráce ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL.

May 2

Na Sobotku se to sype ze všech stran. Premiér se zbláznil, komentuje Babiš. Hrad mlčí

Praha - Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) dnes oznámil demisi vlády. Nejlepším řešením by podle vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) bylo, aby kabinet dovládl v demisi do řádných parlamentních voleb. Hrad se zatím vyjádřit nechce.

Jan 28

Sobotka na jihu Čech nezískal nominaci na předsedu ČSSD

Hluboká nad Vltavou (Českobudějovicko) - Jihočeští sociální demokraté dnes na krajské konferenci v Hluboké nad Vltavou neschválili nominaci premiéra Bohuslava Sobotky na předsedu strany.

Jan 21

ČSSD na Vysočině chce za šéfa strany premiéra Sobotku

Větrný Jeníkov - ČSSD na Vysočině dnes na krajské konferenci ve Větrném Jeníkově schválila nominaci premiéra Bohuslava Sobotky na předsedu strany. Na prvního místopředsedu nenavrhla nikoho. Při hlasování neuspěl Milan Chovanec, jehož…

Jan 14

Bohuslav Sobotka končí? V ČSSD se dějí velké věci, a my pátrali dál

EuroZprávy.cz

Praha - Sociální demokracie hledá nového lídra strany, který by ji převzal od dosavadního předsedy Bohuslava Sobotky. Tvrdí to Lidové noviny, podle kterých by mělo ke změně ve vedení dojít až po podzimních volbách. Členové strany, které…

Dec 8

Ludvík obhájil post šéfa pražské ČSSD, na předsedu delegáti podpořili Sobotku

Praha - Post předsedy pražské ČSSD dnes obhájil nový ministr zdravotnictví Miroslav Ludvík. Rozhodli o tom dnes svým hlasováním delegáti krajské konference strany. Ti také podpořili nominaci premiéra Bohuslava Sobotky na předsedu strany a…

Nov 22

Kandidujte na předsedu ČSSD, vyzval Sobotka své kritiky. Tejc se rázně ohradil

Praha - Lidé, kteří věnovali poslední týdny kritice předsedy ČSSD, mají možnost jít s kůží na trh a na předsedu strany kandidovat také. Novinářům to dnes v Praze řekl premiér a předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka. Zpravodajský…

Nov 18

Rozdělit funkce premiéra a šéfa ČSSD? Nesmysl, odmítl Sobotka návrh

Praha - Jihočeský hejtmana Jiří Zimola v rozhovoru pro časopis Týden naznačil, že by mohlo dojít k rozdělení postů předsedy ČSSD a šéfa vlády. Podle Bohuslava Sobotky, který obě funkce zastává, je to ale nesmysl.

Oct 10

Vyšoupne Sobotku z čela ČSSD? Premiér by měl být na pozoru před tímto politikem

Praha - Hejtman Jiří Zimola má důvod k oslavám. Jako jeden ze dvou sociálnědemokratických hejtmanů odrazil útok hnutí ANO a udržel jižní Čechy udržel pod barvami ČSSD. Kam ale až sahají jeho ambice?

Mar 16

Sobotka si zahrává. Ve vládě roste nervozita, komentuje tisk sjezd ČSSD

domaci.eurozpravy.cz

Praha - Dnešní deníky ve svých komentářích hodnotí víkendový volební sjezd ČSSD a všímají si jedné zvláštní a potenciálně nebezpečné věci. Ve vedení strany má silné zastoupení Praha, kraje šly stranou.

Mar 1

ANO má na ministry jiné nároky než ČSSD a lidovci, upozornil Faltýnek

Praha - Hnutí ANO má na své ministry jiné nároky než koaliční sociální demokracie a lidovci. Ve zprávě sněmu ANO to dnes řekl první místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek.