English

Lidé z Grenfell Tower byli zavražděni sionisty? Muslimský aktivista vznesl obvinění, vše už prověřuje policie

EuroZprávy.cz

Londýn – Od tragického požáru londýnské výškové budovy Grenfell Tower, při kterém zemřelo nejméně 79 osob, uplynul téměř měsíc. Londýnská policie oznámila, že příčinou požáru byla pravděpodobně závadná lednička, která vzplála v kuchyni…

More from EuroZprávy.cz

Jun 24

Ničivý požár budovy ve "městě vědy" u Moskvy. Nejméně osm lidí zemřelo

EuroZprávy.cz

Vícepatrovou kancelářskou budovu ve Frjazinu v Moskevské oblasti v pondělí zasáhl ničivý požár. Podle nejnovějšího vyjádření zástupců záchranných složek pro agenturu TASS nepřežilo incident osm lidí.

May 5

Požár ve Frýdku-Místku: Hasiči zachránili 17 lidí z hořícího domu

EuroZprávy.cz

V noci ze soboty na neděli zaměstnal hasiče požár bytu ve Frýdku-Místku. Na místě zasahovalo celkem šest hasičských jednotek. Dům se podařilo evakuovat, škoda jde do jednotek milionů korun. Příčinu požáru má stanovit probíhající…

Aug 14

Požár v Plzni: Hasiči ještě dnes strhnou štít zasažené budovy

EuroZprávy.cz

V pondělí hořel poblíž centra Plzně patrový dům, hasiči plameny zlikvidovali. Na místo byli povoláni kolem půl jedenácté. Dva požárníci utrpěli zranění, přičemž jeden z nich skončil v nemocnici.

Nov 25

Při požáru bytového domu v Číně zemřelo deset lidí, dalších devět je raněných

Při požáru bytového domu na severozápadě Číny zemřelo deset lidí. Dalších devět lidí je raněných, ale mimo ohrožení života, uvedla dnes státní tisková agentura Nová Čína. Informovala o tom agentura AFP.

Nov 18

V palestinském Pásmu Gazy zahynulo při požáru rezidenční budovy nejméně 21 lidí

EuroZprávy.cz

Nejméně 21 lidí zahynulo a další utrpěli zranění při požáru budovy v palestinském Pásmu Gazy, uvedla dnes agentura Reuters s odvoláním na místní zdravotníky. Podle záběrů, které se objevily na sociálních sítích, začala hořet celá…

Aug 8

Hasiči zasahovali v Uherském Hradišti. Z bytového domu evakuováno 30 lidí

Tři desítky obyvatel evakuovali v pátek večer kvůli požáru bytu policisté z domu v Uherském Hradišti. Při požáru nebyl nikdo zraněn, oheň způsobil půlmilionovou škodu. ČTK to dnes sdělil mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Feb 20

Požár v Teplicích. Hasiči z domu evakuovali 14 lidí

Hasiči zasahovali dnes ráno u požáru bytu v ulici Československých dobrovolců v Teplicích. Z domu, v němž hořelo, evakuovali 14 lidí.

Oct 30

Šéfka londýnských hasičů odráží kritiku za postup při požáru Grenfell Tower

Šéfka londýnských hasičů dnes hájila postup svých podřízených při tragickém požáru věžového domu Grenfell Tower po zveřejnění kritických závěrů vyšetřování této události z června 2017. V domě na východě britské metropole tehdy přišlo o…

Oct 29

Tragický požár Greenfell Tower pronásleduje londýnské hasiče, kritice čelí dodnes

Londýnští hasiči měli při požáru londýnského věžového domu Grenfell Tower z roku 2017 budovu evakuovat rychleji. Bylo by pak méně obětí. Tvrdí to podle britské agentury PA zpráva o zásahu při tragédii, která si vyžádala 72 mrtvých.

Jan 6

Hasiči v Mohelnici evakuovali kvůli požáru bytový dům

Hasiči evakuovali v sobotu večer kvůli požáru dva vchody bytového domu v Mohelnici na Šumpersku. Oheň zasáhl sklepní prostory, ze kterých se kouřilo. Svůj domov proto muselo dočasně opustit několik desítek lidí. Při události nebyl nikdo…

Nov 22

V londýnském depu vypukl obří požár. Ozývaly se exploze, zasahuje 60 hasičů

Přes 60 hasičů bojuje v Londýně s obřím požárem, který zachvátil autobusové depo ve Farnborough Hill na jihovýchodním okraji města. Na místě operuje osm hasičských vozů, plameny zachvátily 11 autobusů, uvedla televizní stanice Sky News.…

Nov 18

Požár v Kalifornii spálil 10 tisíc domů. Hasiči našli další mrtvé, osud 1300 lidí nejasný

V severní Kalifornii našli záchranáři po ničivém lesním požáru dalších pět mrtvých, počet obětí se tak zvýšil na 76. Informovala o tom dnes agentura AP. Pohřešovaných je podle sobotního sdělení šerifa okresu Butte 1300. Jména ze seznamu…

Nov 17

Nejhorší požár v historii metra: Na londýnském King's Cross zemřely desítky lidí

Londýn - V jednu z nejtragičtějších událostí dějin londýnského metra se změnil požár, který vypukl 18. listopadu 1987 ve stanici King's Cross. Při neštěstí, které způsobila odhozená zápalka, zahynulo 31 lidí a přes 60 jich bylo zraněno.

Sep 25

Dvě budovy v čínském městě zachvátil požár, nejméně 11 obětí

Peking - Dvě obytné budovy ve východočínském městě Jü-chuan zachvátily v noci na dnešek plameny, zahynulo nejméně 11 osob. 12 lidí utrpělo zranění.

Jul 27

Scotland Yard: Vinu na požáru londýnského Grenfell Tower může mít radnice

Londýn – Vina za požár výškové budovy Grenfell Tower v Londýně padá na místní úředníky. Londýnská policie tvrdí, že má dostatečné důvody k domněnce, že za smrt asi osmi desítek lidí může radnice.

Jul 10

Požár výškové budovy v Londýně přežilo 255 lidí, na 80 zemřelo, uvedla policie

Londýn - Policie na základě podrobného vyšetřování červnového požáru výškového domu Grenfell Tower v Londýně uvedla, že při tragédii zemřelo přibližně 80 lidí, zatímco zhruba 255 jich z hořícího domu uprchlo či bylo zachráněno.

Jun 27

Německé úřady v reakci na požár v Londýně preventivně evakuovaly bytový dům

Wuppertal – Požár londýnského výškového domů v Londýně vyděsil také Německo. V západoněmeckém městě Wuppertal dnes preventivně evakuovali 11podlažní dům, jehož těsnění zřejmě obsahuje podobně vznětlivý materiál jako vyhořelý Grenfell Tower.

Jun 14

Hasiči z trosek domu v Londýně vyprostili 65 živých

Londýn - Hasiči prohledali již téměř celou hořící výškovou budovu na západě Londýna, kde v plamenech zemřelo nejméně 12 lidí. Hasičům se dosud podařilo vyprostit 65 živých obyvatel domu.

Jun 14

Hasiči při požáru v Londýně zachraňovali životy. Kolik je mrtvých zatím neví

Londýn - Londýnským hasičům se podařilo zachránit velké množství lidí z hořící výškové budovy, kterou v noci na dnešek na západě Londýna zachvátil zničující požár.

Jun 14

Po požáru londýnské budovy jsou hlášeni první mrtví

EuroZprávy.cz

Londýn - Podle londýnských hasičů si požár obytné výškové budovy v Londýně vyžádal několik obětí na životech. Příčina ohně, který budovu Grenfell Tower na západě britské metropole zachvátil v noci na dnešek, stále není známá, informovali…