English

Slávista Frydrych: Sil máme pořád dost, zápasy v Evropě si užíváme

iDNES.cz / Sport

Před zimní přestávkou zbývá fotbalové Slavii odehrát ještě čtyři zápasy, ten v Izraeli, proti místnímu Maccabi Tel Aviv, bude už jejich pětadvacátý v sezoně. „Blíží se závěr podzimu, ale rozhodně si nemyslím, že bychom toho měli dost.…

More from iDNES.cz / Sport

Oct 25

Maccabi Tel Aviv napodobí Hapoel, evropské zápasy sehraje v Bělehradu

iDNES.cz / Sport

Maccabi Tel Aviv bude během války mezi Izraelem a Palestinci hrát zápasy basketbalové Euroligy v Bělehradě. O náhradním dějišti informovalo vedení soutěže na svém webu po úterní schůzce v Istanbulu.

Aug 7

Ukrajinská cesta do Evropské ligy. Když Slavia vyřadí Dnipro, čeká ji Luhansk

iDNES.cz / Sport

Když fotbalisté Slavie přejdou ve třetím předkole Evropské ligy přes ukrajinský celek Dnipro-1, čeká je v duelu o základní skupinu jiný tým z válkou zmítané země. V play off by se střetli se Zorjou Luhansk. Dvojzápas by opět začínali doma.

Mar 19

Zase na ostrovy. Slavia v boji o semifinále Evropské ligy vyzve Arsenal

iDNES.cz / Sport

Potřetí na ostrovy. Slávističtí fotbalisté i v dalším kole vyřazovací fáze Evropské ligy narazí na klub z Velké Británie. Ve čtvrtfinále je čeká Arsenal, první duel se hraje v Londýně. Rozhodl o tom páteční los v Nyonu.

Feb 23

S Bahem i Lingrem. Slavia odletěla do Anglie bojovat o osmifinále Evropské ligy

iDNES.cz / Sport

S Alexandrem Bahem i Ondřejem Lingrem, kteří poslední utkání nedohráli. I s Tomášem Holešem, jenž kvůli zranění v Teplicích vůbec nenastoupil. Fotbalová Slavia odletěla do anglického Leicesteru bojovat o postup do osmifinále Evropské ligy.…

Jan 31

Slavia - Jablonec 3:0, mezi prvním a druhým byl rozdíl třídy, gólů mohlo být víc

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté už vedou ligovou tabulku o dvanáct bodů – a to ještě neskončila ani první polovina soutěže. V 17. kole mistr doma porazil druhý Jablonec rozdílem třídy 3:0.

Jun 24

Slavia - Plzeň 1:0, obhajobu titulu zajistil ve druhé půli Ševčík

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Slavie mají dvacátý titul v dějinách, podruhé v řadě jsou mistry republiky. Obhajobu si zajistili tři kola před koncem nadstavbové části, druhou Plzeň doma zdolali 1:0 zásluhou Ševčíka. Domácí záložník se trefil v 69. minutě.

Mar 1

Slovácko - Slavia 2:0, druhá jarní ztráta, lídra dorazil Zahustel

iDNES.cz / Sport

Po více než šest letech dokázali fotbalisté Slovácka na vlastním stadionu porazit Slavii. O vítězství 2:0 ve 23. kole Fortuna ligy se svými trefami postarali Milan Petržela a Ondřej Zahustel. Náskok vedoucí celku tabulky na druhou Plzeň se…

Mar 15

Vysněný los. Slavia ve čtvrtfinále Evropské ligy vyzve Chelsea

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté se ve čtvrtfinále Evropské ligy utkají s Chelsea. První zápas se 11. dubna hraje v Edenu, odveta o týden později v Londýně. Rozhodl o tom páteční los v Nyonu, sídle Evropské fotbalové unie (UEFA).

Mar 10

Slavia - Ostrava 4:0, lídr jde do trháku, u všech gólů byl obránce Frydrych

iDNES.cz / Sport

Šest zápasů před koncem základní části vedou slávističtí fotbalisté tabulku o šest bodů. Doma v Edenu porazili čtvrtý Baník 4:0 a odskočili Plzni, která o den dřív dostala čtyři branky na Spartě.

Oct 25

Kodaň - Slavia 0:1, druhou výhru trefil prvním gólem v klubu Matoušek

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté lépe zvládli bojovné utkání v Kodani, domácí mužstvo porazili 1:0 a v Evropské lize jsou ve skupině C druzí. Premiérovou brankou za pražský tým rozhodl útočník Matoušek, jenž se prosadil těsně po přestávce.

May 26

Teplice - Slavia 0:3, hosté splnili povinnost, pohlídali si druhé místo

iDNES.cz

Důležité vítězství zaznamenali ve 30. kole první ligy fotbalisté pražské Slavie. Na hřišti Teplic triumfovali 3:0 a pojistili si druhou příčku, která znamená postup do 3. předkola příštího ročníku Ligy mistrů.

Nov 24

Slavia má už potřetí zástupce v ideální sestavě kola Evropské ligy

fotbal.idnes.cz

Fotbalista Slavie Josef Hušbauer se dostal do ideální sestavy 5. kola Evropské ligy. Pražský celek tak má zástupce mezi jedenácti nejlepšími hráči ve třetím z dosavadních pěti kol. V prvním to byl Eduard Sobol a ve druhém ho následoval…

Nov 23

Maccabi - Slavia 0:2, výhra z venku po deseti letech, rozhodl Hušbauer

iDNES.cz / Sport

Po více než deseti letech a po dlouhých dvaceti zápasech vyhrála Slavia v evropských pohárech na hřišti soupeře. V izraelské Netanji, kde se potkala s Maccabi Tel Aviv, zvítězila díky dvěma gólům Josefa Hušbauera 2:0. V Evropské lize se…

Oct 14

Karviná - Slavia 0:2, obhájce titulu zlomil venkovní prokletí a je druhý

iDNES.cz / Sport

Čtyřikrát předtím remizovali, až v desátém kole fotbalisté Slavie odvážejí ze hřiště soupeře tři body. V Karviné zvítězili díky gólům Milana Škody a Micka van Burena 2:0 a přeskočili Olomouc na druhé příčce tabulky.

Sep 14

Slavia - Maccabi 1:0, vítězný návrat do pohárové Evropy zařídil Necid

iDNES.cz / Sport

Gólem Tomáše Necida vyhráli fotbalisté Slavie úvodní zápas v základní skupině Evropské ligy nad Maccabi Tel Aviv 1:0. Pražané se do hlavní fáze evropských pohárů vrátili po osmi letech, ale před očima už měli nedělní derby se Spartou. Na…

Aug 24

Ajax do Evropské ligy neprošel. Na koho narazí Slavia, Plzeň a Zlín

iDNES.cz / Sport

Plzeň nasazená po boku velkých klubů, Slavia se Zlínem v posledním oddělení mezi outsidery. Evropská liga fotbalistů zná rozdělení do výkonnostních košů, které rozhoduje při losování základních skupin.

Mar 5

Slavia - Plzeň 1:0, přesilovku na konci šlágru využil Frydrych

iDNES.cz / Sport

Využitá přesilovka upevnila Slavii první místo v tabulce fotbalové ligy. Pražský tým porazil ve šlágru 19. kola Plzeň 1:0. Po rohovém kopu rozhodl Michal Frydrych, který tak využil přesilovku svého týmu po vyloučení Radima Řezníka.

Aug 18

Larnaka - Liberec 0:1, postup do Evropské ligy přiblížil Coufal

iDNES.cz / Sport

Liberečtí fotbalisté pokračují v parádním tažení pohárovou kvalifikací. V úvodním utkání 4. předkola Evropské ligy na hřišti AEK Larnaka zvítězili 1:0. Po půlhodině se po centru Bartošáka prosadil Coufal, pohárový střelec.

Aug 1

CSKA v lize ještě neinkasovalo, před odvetami uspělo i Maccabi Tel Aviv

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté CSKA Moskva se před středeční odvetou 3. předkola Ligy mistrů na Spartě naladili vítězně. V 3. kole ruské ligy porazili Machačkalu 1:0. ještě neztratili ani bod, ani neinkasovali a v tabulce jsou jen o skóre za vedoucím…

Jul 21

Plzeňské fotbalisty v bitvě o Ligu mistrů čeká Maccabi Tel Aviv

iDNES.cz / Sport

Plzeňští fotbalisté znají soupeře pro klíčový souboj sezony. Ve 3. předkole Ligy mistrů vyzvou Maccabi Tel Aviv. Izraelský tým v odvetě smazal ztrátu z prvního duelu (1:2) a maltský Hibernians porazil 5:1.