English

Kolik civilistů zemřelo při náletech na IS? USA jich přiznala jen 800, realita ale bude děsivější

globe24.cz

Bagdád - Koalice pod vedením Spojených států dnes přiznala, že si nálety proti Islámskému státu vyžádaly od roku 2014 životy nejméně 800 civilistů v Iráku a v Sýrii.

More from globe24.cz

May 29

Další Francouz odsouzen na smrt za službu IS v Iráku

globe24.cz

Irácký soud dnes odsoudil dalšího francouzského občana k trestu smrti za příslušnost k teroristické organizaci Islámský stát (IS). Informovala o tom agentura AFP. Jde už o sedmého francouzského džihádistu, který si v Iráku za poslední…

Nov 11

Mezinárodní koalice obnovila útoky proti IS

globe24.cz

Syrské demokratické síly (SDF), což jsou arabsko-kurdští spojenci mezinárodní koalice, dnes oznámily, že obnovily pozemní útok proti ozbrojencům z Islámského státu v jejich poslední enklávě u hranic s Irákem. Informovala o tom agentura…

Oct 13

IS opět řádil v Sýrii, unesl mnoho civilistů

globe24.cz

Ozbrojenci z Islámského státu (IS) zaútočili na provizorní tábor na východě Sýrie, ve kterém žili lidé bez přístřeší, a unesli množství civilistů. Informovala o tom dnes agentura AP s odvoláním na zástupce arabsko-kurdské koalice známé…

Sep 27

Při útocích koalice proti radikálům z IS bylo zabito přes tisíc civilistů

globe24.cz

Při úderech mezinárodní koalice v čele s USA proti teroristické organizaci Islámský stát (IS) v Sýrii a Iráku zemřelo od roku 2014 na 1100 civilistů. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na americké ministerstvo obrany.…

Sep 19

Zástupce chalífy IS dostal v Iráku trest smrti

globe24.cz

Bagdád - Soud v Bagdádu dnes vynesl rozsudek smrti nad zástupcem vůdce teroristické organizace Islámský stát (IS). S odkazem na soudní zdroje o tom informovala agentura AFP.

Aug 30

Nálety USA v Sýrii a Iráku zřejmě zabily tisíce civilistů

globe24.cz

Washington - Nálety mezinárodní koalice pod velením USA si v Sýrii a v Iráku od začátku operace proti teroristům v roce 2014 vyžádaly podle oficiální statistiky životy 1061 civilistů. Realita ale bude patrně mnohem děsivější.

Aug 20

V Iráku se zřítil vojenský vrtulník, zahynul člen mezinárodní koalice proti IS

globe24.cz

Bagdád - Při pádu vojenského vrtulníku v Iráku zahynul i člen mezinárodní koalice pod velením Spojených států. K neštěstí došlo v neděli. Stroj podle dostupných informací nebyl sestřelen, příčina nehody se vyšetřuje.

Jun 20

Velká ztráta pro IS? Mezinárodní koalice tvrdí, že v Sýrii zabila důležitého islamistu

globe24.cz

Damašek – Další cenné skalpy si dnes připsala mezinárodní koalice vedená Spojenými státy. V Sýrii zabila několik členů teroristické organizace Islámský stát (IS), včetně muže, který měl na starosti obchodování s ropou a zemním plynem.

May 14

Překvapení v Iráku: Ve volbách vede aliance klerika Sadra, který vedl boj proti americkým vojákům

globe24.cz

Bagdád - V iráckých parlamentních volbách, které se konaly v sobotu, zatím překvapivě vede aliance vlivného šíitského duchovního Muktady Sadra, jenž před rokem 2011 vedl milice bojující proti americkým vojákům v Iráku. Strana současného…

Feb 25

V Iráku odsoudil k smrti 15 Turků za příslušnost k IS

globe24.cz

Bagdád - Soud v Bagdádu dnes odsoudil k smrti 15 tureckých občanů obžalovaných z příslušnosti k organizaci Islámský stát (IS).

Jan 21

Němka podporující IS byla v Iráku odsouzena k trestu smrti

globe24.cz

Bagdád - V irácké metropoli byla dnes odsouzena k smrti Němka marockého původu. Podle soudu byla za zapojení do teroristické organizace Islámský stát (IS).

Dec 16

V Iráku byly objeveny masové hroby obětí IS

globe24.cz

Bagdád - Na severu Iráku byly nalezeny dva masové hroby se zhruba 90 těly obětí radikálů z teroristických oddílů takzvaného Islámského státu (IS). Dnes o tom informoval kurdský zpravodajský server Rudaw.

Oct 16

V Rakce dál zůstává 200 bojovníků IS, mezinárodní koalice zesílí bombardování

globe24.cz

Damašek - Mezinárodní letecká koalice vedená Spojenými státy hodlá zesílit bombardování Rakky. V tomto syrském městě právě vrcholí bitva proti Islámskému státu (IS). Pozemní operaci vedou arabsko-kurdské sily SDF.

Oct 3

Při náletech zemřelo koalice v Rakce 18 civilistů

globe24.cz

Damašek - Při dnešních náletech mezinárodní letecké koalice na syrskou Rakku zemřelo nejméně 18 civilistů. S odkazem na sdělení Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) působící v Londýně o tom informovala agentura AFP.

Aug 30

Mezinárodní koalice pod vedením USA podnikla nálety, aby zastavila konvoj bojovníků IS a jejich rodin

globe24.cz

Bejrút - Koalice v čele se Spojenými státy dnes podnikla nálety s cílem zastavit konvoj bojovníků Islámského státu (IS) a jejich rodin, který směřoval ze syrsko-libanonského pohraničí na východ Sýrie. Nálety se odehrály na východě Sýrie,…

Aug 22

Nálety mezinárodní koalice v Rakce zabily nejméně 42 lidí, za osm dní tak zemřelo 170 civilistů

globe24.cz

Damašek - Nálety mezinárodní koalice v čele s USA na syrskou Rakku, jejíž části kontroluje Islámský stát (IS), si za posledních osm dnů vyžádaly už 170 civilních obětí. Například v pondělí zahynulo 42 civilistů, je mezi nimi také 19 dětí.

Aug 17

Australský terorista bojující za IS byl prý zabit v Sýrii

globe24.cz

Canberra - Australský terorista Khaled Sharrouf a jeho dva synové Abdullah a Zarqawi byli dle médií 11. srpna zabiti, když byl při úderu letadel koalice vedené USA poblíž syrského města Rakka zasažen jeho automobil.

Aug 7

Mezinárodní koalice zaútočila na výcvikový tábor IS, zemřelo asi 100 mladistvých

globe24.cz

Damašek - Na východě Sýrie při leteckých úderech mezinárodní koalice zahynulo asi 100 mladistvých z výcvikového tábora radikální organizace Islámský stát (IS).

Jul 20

V Iráku popravují zadržené a neozbrojené členy IS

globe24.cz

Bagdád - V Iráku přibývá případů vraždění lidí podezřelých z členství v Islámském státu (IS). Vyřizování účtů ale vyvolává obavy, že se zopakuje to, co Irák zažil před deseti lety. Totiž bratrovražedný boj mezi šíity a sunnity.

Jun 19

Rusko přerušilo komunikaci s USA, na koalice bojující v Rakce útočí syrská armáda

globe24.cz

Damašek - Koalice Syrské demokratické síly (SDF), která bojuje proti Islámskému státu (IS), dnes oznámila, že na její pozice v provincii Rakka útočí Asadova armáda. Situaci navíc komplikuje sestřelení syrské stíhačky.