English

Chudák Babiš? Však se mu na to složíme. Známí novináři ostře komentují kauzu Čapí hnízdo

globe24.cz

Praha - Farma Čapí hnízdo opět víří vášně. Známí čeští novináři se pozastavují nad tím, že nikdo nechce říci, co se píše ve zprávě Evropského úřadu proti podvodům (OLAF), který farmu vyšetřoval.

More from globe24.cz

Sep 15

Vrchní soud zrušil rozsudek v kauze Čapí hnízdo

globe24.cz

Pražský vrchní soud zrušil rozsudek, kterým v kauze padesátimilionové dotace na farmu Čapí hnízdo osvobodil bývalého premiéra Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou. Na síti X to uvedla Česká televize.

Sep 14

Faltýnek: Babišovi se nevyplatilo kvůli dotaci na Čapí hnízdo páchat podvod

globe24.cz

Bývalý první místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek dnes u pražského městského soudu uvedl, že kauza kolem dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo se nestala tak, jak uvedla policie. Obžalovanému bývalému premiérovi Andreji Babišovi (ANO) se…

Jun 7

Soud s Babišem v kauze Čapí hnízdo začne v září

globe24.cz

Obžalobu bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho někdejší poradkyně Jany Nagyové (dříve Mayerové) v kauze dotace na stavbu areálu Čapí hnízdo začne pražský městský soud projednávat 12. září. Soudce Jan Šott nevyhověl návrhům na…

Mar 10

Babiš požádá v kauze Čapí hnízdo o zastavení stíhání

globe24.cz

Předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš požádá o zastavení trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo. Dnes to uvedl server iROZHLAS.cz.

Dec 4

Babiš a Zeman mluvili o kauze Čapí hnízdo. Bude abolice?

globe24.cz

Prezident Miloš Zeman má podle premiéra Andreje Babiše (ANO) na abolici, tedy zastavení trestního stíhání, v kauze Čapí hnízdo stejný názor jako on. Nebude ji navrhovat, napsal premiér ČTK po telefonickém rozhovoru se Zemanem.

Sep 2

Žalobce otočil: Babiš nemá být stíhán v kauze Čapí hnízdo

globe24.cz

Státní zástupce Jaroslav Šaroch rozhodl o zastavení stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) v případu padesátimilionové evropské dotace na výstavbu farmy Čapí hnízdo. Informoval o tom zpravodajský server Deník N. Mluvčí pražských žalobců…

Aug 6

Bude Babiš obžalován? Rozhodnutí v kauze Čapí hnízdo bude brzy

globe24.cz

Státní zástupce Jaroslav Šaroch rozhodne do konce srpna, zda podá obžalobu na premiéra Andreje Babiše (ANO) a další obviněné v případu padesátimilionové dotace pro farmu Čapí hnízdo.

Jul 16

Kauza Čapí hnízdo bobtná. Podezření z daňových podvodů jsou velmi vážná

globe24.cz

Policie zahájila úkony trestního řízení v souvislosti s hospodařením farmy Čapí hnízdo, a to pro podezření z trestného činu krácení daně.

Apr 17

Policie chce obžalovat obviněné v kauze Čapí hnízdo, včetně Babiše

globe24.cz

Policie předala spis v kauze kolem padesátimilionové dotace na stavbu Farmy Čapí hnízdo státnímu zástupci. Ten nyní materiál prostuduje, pak rozhodne, zda podá obžalobu či rozhodne o vyřízení věci jinak. ČTK to dnes sdělil mluvčí pražského…

Mar 26

Policie dokončila vyšetřování v kauze dotací pro Čapí hnízdo

globe24.cz

Policie ukončila vyšetřování případu dotací pro Farmu Čapí hnízdo, v němž čelí stíhání i premiér Andrej Babiš (ANO) a někteří členové jeho rodiny. Obvinění a jejich obhájci si nyní mohou prostudovat spis a navrhnout doplnění vyšetřování.…

Aug 22

Stát bude v kauze Peroutka zastupovat ministerstvo financí

globe24.cz

Praha - Stát bude v kauze Peroutka zastupovat ministerstvo financí. Prezident Miloš Zeman se připojil k řízení jako vedlejší účastník. Případ bude navíc řešit nová soudkyně.

May 3

Vývoj kauzy kolem dotace na farmu Čapí hnízdo. Jak to všechno všechno začalo?

globe24.cz

Praha - Připomeňte si s námi, jak se vyvíjela kauza kolem dotace na farmu Čapí hnízdo

Jan 29

Resort financí vyňal Čapí hnízdo z evropského financování

globe24.cz

Praha - Ministerstvo financí vyňalo Čapí hnízdo z evropského financování. Kvůli 50milionové dotaci pro rekreační a konferenční areál obvinila policie 11 lidí, mezi nimi premiéra Andreje Babiše (ANO) a místopředsedu hnutí ANO Jaroslava…

Jan 23

Oettinger: Evropská komise bude v kauze Čapí hnízdo postupovat objektivně a rozvážně

globe24.cz

Brusel - V případě kauzy Čapí hnízdo bude Evropská komise postupovat objektivně a rozvážně, aby si uchovala věrohodnost. Uvedl to dnes komisař pro rozpočet Günther Oettinger.

Jan 16

Čapí hnízdo zůstane mezi projekty financovanými evropskými penězi

globe24.cz

Praha - Výbor regionální rady Regionálního operačního programu Střední Čechy dnes neschválil vynětí farmy Čapí hnízdo z evropského financování. Podle opozice by se vyřazením projektu kauza přenesla na národní úroveň a nemusela by být…

Jan 14

Ministerstvo financí poskytne zprávu OLAF pouze poslancům

globe24.cz

Praha - Ministerstvo financí poskytne zprávu Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) k dotacím na Farmu Čapí hnízdo dvěma poslancům. Ti jí ale nebudou moci dále zveřejňovat. S plošným zveřejněním zprávy však ministerstvo nepočítá.

Jan 4

Čapí hnízdo bude vyňato z evropských projektů

globe24.cz

Praha - Ministerstvo financí /MF) dnes navrhlo úřadům, aby vyňaly z evropského financování projekty, které vyšetřuje Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF) nebo jsou předmětem správního či trestního řízení.

Dec 27

Resort financí obdržel od OLAF zprávu k Čapímu hnízdu

globe24.cz

Praha - Ministerstvo financí dnes obdrželo závěrečnou zprávu Evropského úřadu pro boj proti podvodům (OLAF) o prošetření kauzy farmy Čapí hnízdo. Ministerstvo o tom informovalo v tiskové zprávě.

Oct 9

Policie obvinila Babiše a Faltýnka kvůli dotačnímu podvodu v kauze Čapí hnízdo

globe24.cz

Praha - Předseda hnutí ANO Andrej Babiš a místopředseda Jaroslav Faltýnek byli obviněni v souvislosti s padesátimilionovou dotací EU na stavbu farmy Čapí hnízdo. Oba vinu popírají. Kauza je má prý poškodit před volbami.

Sep 29

Žalobce dostal od policie obvinění v kauze farmy Čapí hnízdo

globe24.cz

Praha - Státní zástupce obdržel usnesení o zahájení trestního stíhání v souvislosti s dotací na stavbu farmy Čapí hnízdo. V souvislosti s kauzou vydala Sněmovna předsedu ANO Andreje Babiše a místopředsedu hnutí Jaroslava Faltýnka. Podle…