English

Byl Corbyn agent StB nebo nebyl? Český badatel zná odpověď

EuroZprávy.cz

Londýn – Zapletl se nebo se nezapletl šéf britský labouristů Jeremy Corbyn s StB? To je otázka, jíž se zabývá celá řada lidí nejen ve Velké Británii. Odpověď na ní, zdá se, zná český badatel Radek Schovánek.

More from EuroZprávy.cz

Nov 17

Corbyn je zpět v řadách labouristů, členství měl pozastavené kvůli antisemitismu

Britští opoziční labouristé obnovili svému bývalému předsedovi Jeremymu Corbynovi členství ve straně, které před třemi týdny pozastavili kvůli jeho hodnocení zprávy o antisemitismu. Informoval o tom dnes server BBC.

Apr 4

Novým šéfem britských labouristů je Keir Starmer. Razí jinou politiku než Corbyn

Novým lídrem britských labouristů byl zvolen Keir Starmer. Nástupce Jeremyho Corbyna v pozici šéfa opozice byl v minulosti ředitelem veřejné prokuratury a vystupoval proti brexitu.

Dec 15

Kdo zavinil volební krach labouristů? Corbyn poprvé otevřeně promluvil

Vůdce britských labouristů Jeremy Corbyn převzal osobní odpovědnost za tvrdou porážku své strany v nedávných volbách do Dolní sněmovny britského parlamentu. V článku pro nedělník The Observer označil výsledek hlasování za "zoufalé zklamání…

Nov 21

Labouristé představili volební program. Corbyn chce radikálně znárodňovat

Tři týdny před parlamentními volbami dnes britští labouristé představili svůj volební program. Jejich lídr Jeremy Corbyn dokument označil za "nejradikálnější a nejambicióznější plán" na proměnu Británie za posledních několik desítek let.…

Oct 13

Předčasné volby v Británii budou ještě letos, tvrdí Corbyn

Šéf britských labouristů Jeremy Corbyn dnes označil za velmi pravděpodobné, že se v Británii ještě do vánočních svátků uskuteční mimořádné parlamentní volby. Konstatoval, že případné druhé referendum o brexitu by se mělo uskutečnit až "po…

Aug 15

Jeremy Corbyn chce svrhnout Johnsona, politikům rozeslal řízný dopis

Šéf britských labouristů Jeremy Corbyn vyzval rebelující poslance z řad vládních konzervativců a další opoziční politické strany, aby mu pomohli zabránit odchodu Británie z Evropské unie bez dohody. Žádá je, aby společně vyslovili nedůvěru…

Apr 30

Obnovení referenda se u labouristů v Británii neplánuje

Vedení britských labouristů dnes odolalo tlaku některých členů strany a nezařadilo do svého programu před volbami do Evropského parlamentu bezpodmínečný požadavek na druhé referendum o odchodu Británie z Evropské unie. V souladu s…

Jan 15

Labouristé budou proti dohodě, vzkázal Corbyn. Zároveň však varuje před chaosem

Stávající dohoda o odchodu z Evropské unie je špatná pro britské hospodářství, demokracii a pro zemi jako takovou, prohlásil před klíčovým hlasováním v dolní komoře parlamentu lídr labouristů Jeremy Corbyn. Potvrdil, že jeho strana bude…

Feb 24

Labouristé si i přes Corbynovu aféru polepšili

Londýn - Britská opoziční Labouristická strana si polepšila v průzkumu veřejného mínění i přes aféru svého předáka Jeremyho Corbyna, týkající se jeho údajných styků s rozvědčíkem československé Státní bezpečnosti (StB).

Feb 21

Byl Corbyn agent StB nebo nebyl? Český badatel zná odpověď

EuroZprávy.cz

Londýn – Zapletl se nebo se nezapletl šéf britský labouristů Jeremy Corbyn s StB? To je otázka, jíž se zabývá celá řada lidí nejen ve Velké Británii. Odpověď na ní, zdá se, zná český badatel Radek Schovánek.

Feb 20

Corbyn vrací úder: Aféra s StB je projev strachu z nástupu labouristů k moci

Londýn - Vůdce britských opozičních labouristů Jeremy Corbyn dnes poprvé veřejně odmítl obvinění z toho, že kdysi spolupracoval s československou Státní bezpečností (StB), a označil toto nařčení za nesmysl.

Feb 15

Komunistický agent ČSSR, s nímž se sešel labourista Corbyn, existoval

Praha - Britský bulvární list The Sun dnes napsal, že se šéf labouristů Jeremy Corbyn v minulosti opakovaně scházel s příslušníkem československé tajné služby. Ten opravdu existoval, potvrdila ředitelka Archivu bezpečnostních složek…

Jun 24

Vůdce labouristů Corbyn se chce pokusit o nové volby

Londýn - Vůdce britské opozice Jeremy Corbyn se chce pokusit o vypsání nových parlamentních voleb. Dnes ho citoval list Daily Mirror.

May 18

Britští konzervativci ztrácejí voliče, labourista Corbyn slibuje boj proti boháčům a elitám

Británie - Předčasné parlamentní volby se budou ve Spojeném království konat 8. června. Britská Konzervativní strana lehce snižuje svůj náskok před labouristickou opozicí, přesto je ale rozdíl mezi nimi stále vysoký. Ově strany již…

Sep 28

Britští labouristé se hádají kvůli imigraci, Corbyn odmítl slíbit omezování počtu přistěhovalců

Liverpool – Hlavní britská opoziční strana, labouristé, se neshodnou na tom, jak postupovat v otázce migrace. Její šéf Jeremy Corbyn dnes odmítl slíbit snižování počtu přistěhovalců v Británii. Sklidil za to kritiku části své partaje.

Sep 24

Corbyn zůstává v čele britských labouristů, vyhrál stranické volby

Liverpool (Británie) - Lídrem britských labouristů zůstává jejich dosavadní šéf Jeremy Corbyn. Ve stranickém hlasování získal téměř 62 procent odevzdaných hlasů, uvedla dnes stranická komise.

Jul 11

Šéfkou britských labouristů se chce stát Eagleová: Jeremy Corbyn je neschopný

Londýn - Jeremy Corbyn se v souboji o post šéfa britských labouristů utká s poslankyní Angelou Eagleovou (55), která dnes oficiálně svou kandidaturu oznámila.

Jul 10

Šéf britských labouristů Corbyn se připravuje na boj o předsednický post

Londýn - Šéf britských opozičních labouristů Jeremy Corbyn se poté, co ho jeho kolegyně Angela Eagleová vyzvala k souboji o předsednický post, připravuje na vnitrostranické hlasování.

May 8

Londýnský starosta Khan začal zostra: Cameron jako Trump, Corbyn labouristům škodí

Londýn - Nový londýnský starosta Sadiq Khan se už vymezil vůči politice předsedy své Labouristické strany Jeremyho Corbyna. Vrátil se také k vyhrocené předvolební kampani.

Oct 20

V Británii s pompou přivítali čínského prezidenta, labouristé protestují

Londýn - Británie žije návštěvou čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, královský dvůr mu přichystal okázalé přijetí. Opoziční labouristé proti takové pompě protestují, prý se zapomíná na to, že Peking porušuje lidská práva.