English

Kvůli otrávení Skripala vyhostí ruské zpravodajce 18 zemí

globe24.cz

Londýn - Britská premiérka Theresa Mayová dnes oznámila, že 18 zemí projevilo svůj záměr vyhostit více než stovku ruských zpravodajců v reakci na otravu dvojího agenta Sergeje Skripala.

More from globe24.cz

Sep 21

Británie obvinila třetího Rusa v případě pokusu o otravu Sergeje Skripala

globe24.cz

Britská policie oznámila, že obvinila třetího Rusa v případě pokusu o vraždu bývalého ruského dvojího agenta Sergeje Skripala v Salisbury v roce 2018. Za útok nervově paralytickou látkou novičok už Británie v nepřítomnosti stíhá agenty…

Oct 15

Otrava Navalného: EU uvalila sankce, na černé listině je ruský chemický ústav i šéf agentů

globe24.cz

Evropská unie dnes zveřejnila seznam šesti osob, na něž uvalila sankce za otravu předáka ruské opozice Alexeje Navalného. Jsou mezi nimi lidé z úřadu prezidenta Vladimira Putina či ředitel tajné služby FSB Alexandr Bortnikov. Sankce…

Aug 22

Špión mezi "zelenými barety". V USA byl zatčen bývalý voják, donášel ruským agentům

globe24.cz

Bývalý příslušník jednotky "zelených baretů", která je součástí amerických speciálních sil, byl v pátek zatčen a obviněn ze špionáže pro Rusko, oznámila dnes agentura AFP s odvoláním na americké ministerstvo spravedlnosti. Bývalý voják,…

Nov 16

Útočníci na Skripala získali britská víza přes ruskou FSB, tvrdí Bellingcat

globe24.cz

Rusové Anatolij Čepiga a Alexandr Miškin, podezřelí z útoku jedem na bývalého ruského agenta Sergeje Skripala, si zřejmě opatřili britské vízum s pomocí ruské tajné služby FSB. Zjistila to mezinárodní investigativní skupina Bellingcat…

Sep 7

Ruský senátor si utahuje z fotek útočníků na Skripala: Třeba jsou to britští herci

globe24.cz

Moskva - Šéf zahraničního výboru horní komory ruského parlamentu Sergej Kosačov se domnívá, že na fotografiích, které podle britských úřadů zachycují muže podezřelé z pokusu o vraždu bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dcery v…

Aug 9

Rusko se naštvalo kvůli novým americkým sankcím za otravu Skripala

globe24.cz

Moskva/Washington - USA v souvislosti s otravou dvojího agenta Sergeje Skripala a jeho dcery v jihoanglickém Salisbury uvalily na Rusko nové sankce. Ruské velvyslanectví ve Washingtonu je označilo za drakonické.

Apr 18

Diplomaté z OPCW začali jednat o otravě Skripala a jeho dcery

globe24.cz

Haag - Diplomaté z mezinárodní Organizace pro zákaz chemických zbraní (OPCW) dnes v Haagu začali jednat o kauze bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery, kteří byli v březnu na jihu Anglie otráveni nervově paralytickou…

Apr 4

Útok na Skripala je provokace, zuří šéf ruské rozvědky

globe24.cz

Moskva - Podle šéfa ruské zahraniční rozvědky Sergeja Naryškina je studená válka zpět. Otrava bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala v jihoanglickém Salisbury prý byla provokací amerických a britských tajných služeb.

Apr 1

Rusko žádá po OPCW odpovědi na otázky ke kauze otráveného agenta Skripala

globe24.cz

Moskva - Ruské ministerstvo zahraničí vyzvalo mezinárodní Organizaci pro zákaz chemických zbraní (OPCW), aby mu poskytla informace o vyšetřování případu otravy bývalého dvojitého agenta Sergeje Skripala.

Mar 30

Rusko opět požádalo Británii o přístup k dceři agenta Skripala

globe24.cz

Moskva/Londýn - Moskva opakovaně žádá Británii o kontakt s Julijí Skripalovou. Šéf ruské diplomacie Sergej Lavrov doufá, že Londýn konečně vyhoví. Argumentuje závazky, které plynou z Vídeňské úmluvy o diplomatických stycích.

Mar 29

Britská policie v Salisbury uzavřela hřiště u domu Skripala

globe24.cz

Londýn - Britská policie z preventivních důvodů uzavřela v jihoanglickém Salisbury dětské hřiště, které je v sousedství domu otráveného bývalého agenta Sergeje Skripala.

Mar 22

Britové ve krvi Skripala a jeho dcery objevili Novičok, vzorky dostane OPCW

globe24.cz

Londýn - Experti z laboratoře v jihoanglickém Porton Downu zjistili přítomnost nervově paralytického jedu novičok či jemu příbuzné látky v krvi bývalého dvojího agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julije.

Mar 22

Mayová spojila útok na Skripala s agresí Moskvy vůči EU. Ruská hrozba nerespektuje hranice, varovala

globe24.cz

Brusel - Na dnešním summitu EU se mimo jiné řeší kauza otravy bývalého agenta Sergeje Skripala. Britská premiérka Theresa Mayová při příchodu na jednání jednoznačně spojila "drzý a bezohledný" útok nervovou látkou v jihobritském Salisbury…

Mar 14

Corbyn odsoudil útok na ruského špióna Skripala

globe24.cz

Londýn - Vůdce britských opozičních labouristů Jeremy Corbyn dnes vydal prohlášení, ve kterém ostře odsoudil otravu bývalého ruského agenta v britských službách Sergeje Skripala a jeho dcerou.

Mar 13

Za Skripalovou otravou zřejmě stojí Rusko, shodují se Tillerson a Mayová. Podle Moskvy je to divadlo

globe24.cz

Washington/Londýn/Moskva - Šéf americké diplomacie Rex Tillerson se domnívá, že za otrávení dvojitého agenta Sergeje Skripala je pravděpodobně zodpovědné Rusko. Stejného názoru je i Velká Británie. Moskva naopak hovoří o cirkusu.

Mar 12

Útok na agenta Skripala byl podporovaný státem, tvrdí Britové

globe24.cz

Londýn - Útok nervovým plynem na bývalého ruského agenta Sergeje Skripala a jeho dceru se jeví jako "státem sponzorovaný pokus o vraždu". Předseda zahraničního výboru britského parlamentu Tom Tugendhat očekává, že vláda z něj obviní Rusko.

Mar 10

Britští vyšetřovatelé útoku na Skripala shromáždili na 200 svědků

globe24.cz

Londýn - Kauzou otravy bývalého ruského tajného agenta Sergeje Skripala a jeho dcery se dnes zabýval vládní výbor pro krizové situace COBRA. Vyšetřovatelé shromáždili přes 240 doličných předmětů a identifikovali 200 svědků.

Mar 7

Záhadná otrava Skripala. Použili Rusové nervový plyn?

globe24.cz

Londýn - Britští vyšetřovatelé se domnívají, že bývalý ruský agent Sergej Skripal a jeho dcera Julija byli v neděli otráveni nervovým plynem. Neupřesnili ale jakým.

Mar 7

Spekulace kolem agenta Skripala mají zhoršit vztahy s Londýnem, tvrdí Moskva

globe24.cz

Moskva/Londýn - Spekulace o tom, že Rusko stojí za otravou bývalého agenta Sergeje Skripala, byly podle Moskvy vytvořeny za účelem zhoršit vztahy mezi Ruskem a Británií. V Londýně se dnes sejde vládní výbor pro krizové situace COBRA.…

Mar 5

Ruský bývalý agent Skripal byl v Británii otráven

globe24.cz

Londýn - V Británii byl přiotráven neznámou látkou bývalý ruský agent, který získal útočiště v této zemi, uvedly dnes zpravodajské televize BBC a Sky News. Jde prý o 66letého Sergeje Skripala.