English

Izrael pošle na Západ tisíce afrických uprchlíků? Německo ani Itálie o dohodě nic neví

EuroZprávy.cz

Jeruzalém/Řím - Izrael zrušil kontroverzní plán na deportaci zhruba 35 tisíc migrantů zpět do Afriky. Dohodl se s Úřadem vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) na přesídlení více než 16 tisíc z nich do západních zemí.

More from EuroZprávy.cz

Mar 12

Dohoda mezi Izraelem a Hamásem se nekoná. Netanjahu chce usilovat o jeho zničení i přes příměří

EuroZprávy.cz

Izrael a palestinské militantní hnutí Hamás se zatím neblíží k dohodě o přerušení bojů v Pásmu Gazy a propuštění rukojmí. Oznámil to v úterý Katar s tím, že situace je nadále "velmi složitá".

Dec 13

Ani OSN, ani Biden. Izrael od záměru zlikvidovat Hamás nic neodradí, prohlašuje Netanjahu

EuroZprávy.cz

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že Izrael neustoupí od svého záměru zlikvidovat palestinské hnutí Hamás, i přes mezinárodní tlak. Toto prohlášení učinil během návštěvy věznice na jihu Izraele, kde armáda vyslýchá…

Sep 25

Itálie kritizuje Německo za financování záchrany migrantů na moři

eurozpravy.cz

Itálie vyjádřila kritiku vůči Německu kvůli jeho rozhodnutí financovat skupiny, které se podílejí na záchranných operacích migrantů ve Středozemním moři. Uvedla to agentura Reuters.

Aug 5

Německo a Francie převezmou část migrantů z Itálie

Německo a Francie převezmou z Itálie část migrantů, kteří tam letos dopluli přes Středozemní moře. Informovala o tom dnes agentura DPA s odkazem na italské ministerstvo vnitra. To ale neuvedlo, o kolik lidí se jedná. Iniciativa je součástí…

May 11

Itálie chce kvůli přílivu migrantů dohodu EU s Libyí

eurozpravy.cz

Itálie chce kvůli velkému počtu migrantů připlouvajících přes Středozemní moře přimět Evropskou unii k tomu, aby uzavřela dohodu s Libyí a poskytla jí finance výměnou za to, že bude uprchlíkům v plavbě do Evropy účinněji bránit. Vláda…

Jul 23

Dohoda o přerozdělování migrantů? Macron jásá, Německo ho zpražilo

EuroZprávy.cz

Čtrnáct států Evropské unie se "v této fázi v zásadě" dohodlo na novém mechanismu přerozdělování migrantů zachráněných ve Středozemním moři. Oznámil to dnes francouzský prezident Emmanuel Macron po uzavřené schůzce ministrů vnitra a…

Jan 23

Německo má jeden z nejmenších podílů vzdělaných migrantů, ukázal průzkum. Izrael a Itálie o ně nestojí

Vysoce vzdělaní a kvalifikovaní migranti bývají žádanou komoditou. Přesto existují jisté země, které o ně příliš nestojí, ukázal průzkum ve 12 státech provedený společností Pew Research Center.

Sep 13

Německo bude vracet uprchlíky do Itálie. Dohoda má ale háček

EuroZprávy.cz

Berlín - Německo se dohodlo s Itálií na vracení těch běženců ze svých hranic, kteří už v jihoevropské zemi požádali o azyl. V parlamentu to dnes oznámil ministr vnitra Horst Seehofer (CSU). Podobnou dohodu má spolková republika také s…

Apr 13

Uganda zvažuje převzetí části afrických migrantů z Izraele

Kampala - Uganda zvažuje, že z Izraele převezme 500 afrických migrantů. Podle agentury Reuters je to poprvé, kdy tato východoafrická země přiznala, že o žádosti Tel Avivu jedná. Izrael chce vyhostit až 40.000 běženců hlavně z Eritreje a…

Apr 3

Netanjahu pozastavil dohodu s OSN o přemístění uprchlíků

EuroZprávy.cz

Jeruzalém - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu pozastavil dohodu s úřadem OSN pro uprchlíky (UNHCR) na přesídlení více než 16.000 afrických migrantů do nespecifikovaných třetích zemí.

Apr 2

Izrael pošle na Západ tisíce afrických uprchlíků? Německo ani Itálie o dohodě nic neví

EuroZprávy.cz

Jeruzalém/Řím - Izrael zrušil kontroverzní plán na deportaci zhruba 35 tisíc migrantů zpět do Afriky. Dohodl se s Úřadem vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) na přesídlení více než 16 tisíc z nich do západních zemí.

Jan 5

Africké migranty nikdo nechce. Dohodu s Izraelem popřela i Rwanda

Kigali - Spor o uprchlíky mezi Izraelem a Ugandou již řeší také Rwanda. Vláda této země dnes popřela informaci, že existuje dohoda se židovským státem o přijetí afrických migrantů. Totéž řekl ve čtvrtek ugandský ministr zahraničí.

Jan 2

Afričtí migranti, jděte pryč. Jinak vás zavřeme do vězení, vzkázal Izrael

EuroZprávy.cz

Jeruzalém – Vláda Izraele nařídila několika tisícům afrických migrantů, aby opustily zemi, jinak jim hrozí vězení. Pokud zemi dobrovolně opustí do 90 dnů, dostanou až 3500 dolarů (74.000 Kč), informoval dnes zpravodajský server BBC.

Sep 20

EU a OSN rázně: Přijměte více migrantů, musíme je přesídlit přímo z Afriky

EuroZprávy.cz

Oslo - Komisař pro přistěhovalectví Evropské unie Dimitris Avramopoulos požádal norskou ministryni pro přistěhovalectví Sylvi Listhaugovou o to, aby byla „co nejambicióznější", pokud jde o přijímání uprchlíků. Brusel Oslo, které není…

Jul 7

Stanovíme kvóty na příjem migrantů z Afriky, naznačila dnes Itálie

EuroZprávy.cz

Hamburk/Řím - Příjmová kapacita migrantů v Itálii "není neomezená". Právě to dnes na okraj summitu zemí G20 v Hamburku uvedl italský premiér Paolo Gentiloni.

May 15

Jak zastavit nelegální migranty? Německo a Itálie mají nový plán, do Bruselu poslaly dopis

Řím/Berlín/Brusel - Ministři vnitra Itálie a Německa vyzvali k tomu, aby Evropská unie vyslala misi na hranici mezi Libyí a Nigerem. Cílem by mělo být zastavit přechody migrantů do Evropy. Informuje o tom agentura AFP s odkazem na dopis,…

May 2

Budovat tábory pro migranty v Africe nemá smysl, shodli se Německo a Africká unie

Addis Abeba - V etiopské metropoli dnes jednali německý ministr zahraničí Sigmar Gabriel a šéf Africké unie (AU) Moussa Faki Mahamat. Shodli se na tom, že zřizování uprchlických táborů v severní Africe nezmírní migrační tlaky na Evropu.

Dec 28

Kerry obhajoval rezoluci OSN kritizující Izrael, Netanjahu je pobouřen

Washington - Americký ministr zahraničí John Kerry obhajuje rezoluci Rady bezpečnosti OSN. Ta požaduje po Izraeli, aby přestal s výstavbou osad na palestinských územích.

Sep 8

Do Itálie letos dorazilo už 121 tisíc migrantů z Afriky, Sicílie nápor nezvládá

Řím - Podle dnes zveřejněných údajů italského ministerstva vnitra přišlo do země od začátku roku 121 tisíc migrantů, což je o 5000 více než loni za stejné období.

May 25

Netanjahu a Lieberman podepsali dohodu: Izrael má nejpravicovější vládu v dějinách

Jeruzalém - Předseda strany ruských imigrantů Izrael je náš domov Avigdor Lieberman vstupuje do vlády premiéra Benjamina Netanjahua. Vzniká tak nejpravicovější kabinet v dějinách židovského státu.