English

Při důlním otřesu na dole OKD se zranili tři horníci

Novinky.cz / Domácí

K důlnímu otřesu došlo v pátek dopoledne v porubu Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku, který patří do Důlního závodu 2 těžební firmy OKD. Při otřesu se tři horníci lehce zranili. Příčiny mimořádné události šetří báňský úřad.

More from Novinky.cz / Domácí

Mar 19

V ruském zlatém dole zůstalo uvězněno 13 horníků

Ve zlatém dole Pioněr v ruské Amurské oblasti došlo k závalu. Spojení se třinácti horníky, kteří se v pondělí večer v době neštěstí nacházeli pod zemí, se do úterního rána nepodařilo navázat, informuje ruský list Kommersant.

Nov 2

V dole ČSM Jih na Karvinsku zemřel horník

Novinky.cz

Při práci v černouhelném dole ČSM Jih ve Stonavě na Karvinsku ve středu odpoledne zahynul polský horník. O neštěstí informovala mluvčí podniku OKD Naďa Chattová.

Jun 6

Začalo další plošné testování horníků v dole Darkov

Důl Darkov na Karvinsku je od soboty opět plný zdravotníků, vojáků a hygieniků. Začala zde další část plošného testování horníků. V této etapě chce hygiena otestovat na 1600 lidí, necelé čtyři stovky lidí prošly testováním už v úterý.

May 23

Testování horníků v Dole Darkov pokračuje. Nakažených je 169

Novinky.cz / Domácí

Druhým dnem pokračuje na Dole Darkov v Karviné testování zbytku zaměstnanců na onemocnění covid-19. Podle mluvčí těžební společnosti OKD Nadi Chattové vše probíhá bez problémů. Hygiena sdělila, že nakažených je už 169.

May 19

V dole na Karvinsku je nakaženo už 82 horníků

Novinky.cz / Ekonomika

Při testování zaměstnanců Dolu Darkov bylo zatím nalezeno 82 pozitivních případů nákazy koronavirem. Testováno bylo v pondělí celkem 860 lidí z celkového počtu 1800 zaměstnanců. Odběry probíhaly do půlnoci a všechny výsledky budou během…

May 13

Z dolu ČSM ve Stonavě vynesli těla posledních čtyř horníků

Novinky.cz / Domácí

Záchranářům se o víkendu podařilo vyprostit těla posledních čtyř horníků, kteří zemřeli v dole ČSM ve Stonavě při loňském prosincovém výbuchu metanu. Těla byla převezena na ústav soudního lékařství, kde bude provedena pitva.

Apr 24

Záchranáři vynesli tělo jednoho z horníků, kteří loni zahynuli v dole ČSM

Novinky.cz / Domácí

Báňští záchranáři ve středu vynesli z dolu ČSM ve Stonavě tělo jednoho z horníků, kteří v dole loni v prosinci zahynuli při důlním neštěstí. Uvedla to Česká televize s odvoláním na okresní státní zástupkyni Gabrielu Slavíkovou.

Apr 15

V dole ČSM bourají betonové hráze, chtějí se dostat k tělům horníků

Novinky.cz / Domácí

Na dole ČSM ve Stonavě na Karvinsku začalo bourání betonových hrází, které uzavřely oblast výbuchu, k němuž došlo loni 20. prosince a zemřelo při něm 13 horníků. Do konce dubna by chtěli vyzvednou těla některých obětí.

Feb 16

Na Dole ČSM opět hořelo, událost se tentokrát obešla bez obětí

Novinky.cz / Domácí

Jen málo chybělo v pátek k tragédii v podzemí Dolu ČSM ve Stonavě, tentokrát v jeho jižní části. Kvůli prudkému zvýšení koncentrace oxidu uhelnatého zde došlo k samovznícení uhlí. Na místě zasahovali i báňští záchranáři, tentokrát ale…

Jan 13

Při neštěstí v čínském uhelném dole zahynulo 21 horníků

Při kolapsu šachty v uhelném dole ve střední části Číny zemřelo 21 horníků. V době neštěstí se v podzemí nacházelo 87 lidí, záchranářům se podařilo vyprostit 66 z nich. Podle agentury Reuters je incident zatím nejzávažnější nehodou v…

Dec 27

Horníci se vrátili do práce v dole, kde vybuchl metan. Mají strach

Novinky.cz / Domácí

Do Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku, kde minulý čtvrtek zemřelo při explozi metanu 13 lidí, sfáralo ve čtvrtek 370 zaměstnanců. Pracují v částech dolu, které nebyly neštěstím zasaženy. Oblast exploze je uzavřena.

Dec 22

V Dole ČSM se pokoušejí izolovat místo výbuchu, oběti připomněly sirény

Novinky.cz / Domácí

V podzemí Dolu ČSM v sobotu pokračuje budování čtyř hrází, které mají izolovat místo čtvrtečního výbuchu a urychlit tak likvidaci ohně. Práce komplikuje vysoká teplota a prach. Památku 13 horníků, kteří zemřeli při čtvrtečním výbuchu v…

Dec 21

Metan v dole byl nejméně 4,5krát nad normou. Báňský úřad zjišťuje proč

Novinky.cz

Koncentrace metanu při čtvrteční tragédii v Dole ČSM ve Stonavě musela být proti předpisům minimálně 4,5násobná. O postupu ve vyšetřování informoval v pátek mluvčí České báňské správy Bohuslav Machek. O příčině spekulovat nechtěl, bude…

Dec 20

V dole na Karvinsku vybuchl metan, na místě je nejméně pět mrtvých

Novinky.cz

Nejméně pět mrtvých, deset zraněných a osm pohřešovaných horníků si ve čtvrtek v podvečer vyžádal výbuch metanu na Dole ČSM Sever ve Stonavě na Karvinsku, jenž patří těžební společnosti OKD.

Apr 29

V Dole Lazy na Karvinsku vypukl požár

Novinky.cz

V úpravnách Dolu Lazy v Orlové na Karvinsku došlo v neděli ráno k požáru na třídiči uhlí. Důl patří těžební společnosti OKD, podle jejího mluvčího Iva Čelechovského plameny naštěstí nikoho nezranily. Hasiči vyčíslili škodu na 1,5 miliónu…

Apr 13

Při důlním otřesu na dole OKD se zranili tři horníci

Novinky.cz / Domácí

K důlnímu otřesu došlo v pátek dopoledne v porubu Dolu ČSM ve Stonavě na Karvinsku, který patří do Důlního závodu 2 těžební firmy OKD. Při otřesu se tři horníci lehce zranili. Příčiny mimořádné události šetří báňský úřad.

Jul 29

Při důlním otřesu na Karvinsku byli zraněni dva horníci

Novinky.cz / Domácí

Dva horníci se v sobotu v podvečer zranili při důlním otřesu, který se odehrál v podzemí Dolu ČSM sever na Karvinsku. Otřes byl citelný i na povrchu a mohli ho zaznamenat i obyvatelé okolních obcí.

May 3

Horníci ukončili protest v podzemí Dolu Darkov

Novinky.cz

Horníci, kteří po noční směně protestovali v podzemí Dolu Darkov, už vyfárali na povrch. Pod zem za nimi před tím sfáral provozní ředitel OKD Pavel Hadrava a promluvil si s nimi o špatné hospodářské situaci firmy. Protestu se účastnilo 46…

Aug 7

V dole Darkov se vznítil metan, tři mrtví

Novinky.cz

Tři lidé zemřeli a další dva byli zraněni při vznícení důlního plynu, ke kterému došlo v noci na pátek v podzemí dolu Darkov. O tragické události informoval mluvčí OKD Marek Síbrt.

Jan 19

V dole na Karvinsku zemřel při opravě kombajnu horník

www.novinky.cz

Mimořádnou událost šetří policie v Dole Lazy na Karvinsku. V neděli odpoledne tam při opravě hydraulického zařízení dobývacího kombajnu zahynul čtyřiačtyřicetiletý pracovník. Právo o tom informoval mluvčí OKD Marek Síbrt.