English

Podle Izraele rekrutuje Írán v Sýrii teroristy

New York - Írán v Sýrii rekrutoval více než 80.000 šíitských bojovníků, které ve výcvikovém táboře asi osm kilometrů od Damašku učí páchat teroristické útoky. V Radě bezpečnosti OSN to dnes řekl izraelský vyslanec Danny Danon.

More from EuroZprávy.cz / Zprávy z domova

Apr 19

Írán popřel zprávy o útoku Izraele. Za výbuchy stály drony z vnitrozemí

EuroZprávy.cz

Íránská média v pátek popřela tvrzení o napadení země ze zahraničí. Reagují tak na zprávy amerických médií o izraelském nočním útoku na Írán.

Apr 16

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

eurozpravy.cz

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel…

Apr 14

Izrael chce odvetu na íránský útok. Neví ale jakou

EuroZprávy.cz

Izrael má po nočním raketovém a dronovém útoku Íránu připraveny plány na útočné i obranné operace. Na večerním briefingu po nedělním zasedání válečného kabinetu to oznámil mluvčí izraelských ozbrojených sil Daniel Hagari.

Apr 14

Část z dronů, kterými Írán v noci útočil na Izrael, sestřelili Britové

EuroZprávy.cz

Britské stíhačky sestřelily část z dronů, kterými Írán v noci na neděli útočil na Izrael. Řekl to v neděli britský premiér Rishi Sunak.

Apr 14

Izrael oznámil, že zničil 99 procent z 300 íránských dronů a raket

EuroZprávy.cz

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu oznámil, že jeho zemi se podařilo odrazit íránský útok. IDF tvrdí, že bylo vypuštěno asi 300 střel a dronů, z nichž 99 procent bylo zničeno. Teherán již dříve uvedl, že drony a rakety dosáhly svých cílů.

Apr 14

Američané sestřelují íránské drony, Hizballáh útočil na severu Izraele

EuroZprávy.cz

Situace mezi Izraelem a Íránem se hrotí a zapojuje se i Hizballáh. Ten proti severnímu Izraeli vypálil rakety Kaťuša z druhé světové války. Spojené státy se zapojily do sestřelování dronů.

Apr 14

Na Izrael míří přes sto dronů. Panují obavy z íránského raketového útoku

EuroZprávy.cz

Patrně začala válka mezi Íránem a Izraelem. Zatímco Izraelci původně varovali před zhruba stovkou dronů, existují už i informace o vypálení prvních raket z území Íránu. Situace nadále pozorně sledujeme.

Apr 13

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA | Íránská armáda zaútočila na Izrael

EuroZprávy.cz

Írán vyslal na Izrael bezpilotní letouny poté, co sliboval odvetu za útok na íránský konzulát v Damašku, který byl připisován židovskému státu. Uvedla to izraelská armáda, informuje server Politico.

Apr 13

Íránská garda zadržela kontejnerovou loď spojenou s Izraelem

EuroZprávy.cz

Íránské Revoluční gardy v sobotu poblíž Hormuzského průlivu zadrželi kontejnerovou loď spojenou s Izraelem, uvedla íránská státní média.

Apr 9

Izraelská armáda v noci na zaútočila na Sýrii

EuroZprávy.cz

Izraelská bojová letadla v noci na úterý zaútočila na pozice syrské armády. K náletu došlo v reakci na raketovou palbu na Izraelem anektované Golanské výšiny.

Nov 25

Izraelská loď se během příměří stala terčem útoku íránského dronu

EuroZprávy.cz

V Indickém oceánu došlo v pátek navzdory platnému příměří k útoku bezpilotního stroje na kontejnerovou loď izraelského miliardáře. Informovala o tom agentura AP s odkazem na vyjádření zástupce Pentagonu.

Oct 30

Izraelská armáda zaútočila v Sýrii, Libanonu i Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v noci na pondělí uvedla, že podnikla odvetné útoky na vojenskou infrastrukturu na území Sýrie. V rámci protiofenzívy v Pásmu Gazy také zabila "desítky teroristů".

Oct 27

Izrael: Rakety a drony na Egypt vypálili jemenští Húsíové

EuroZprávy.cz

Izraelské ministerstvo zahraničí uvedlo, že rakety a drony, které zasáhly egyptská letoviska Taba a Nuvajba v noci na dnešek, byly vypáleny jemenskými šíitskými povstalci Húsíové. Izrael tvrdí, že rakety byly původně zaměřeny na jeho území.

Dec 24

Zničme íránské továrny na drony Šahíd, vyzval Podoljak

Poradce šéfa ukrajinské prezidentské kanceláře Mychajlo Podoljak dnes vyzval ke zničení íránských továren, kde se vyrábějí střely a bezpilotní letouny. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj při návštěvě Spojených států tento týden…

Nov 20

WP: Írán se s Ruskem dohodl na výrobě dronů na jeho území

EuroZprávy.cz

Írán se s Moskvou dohodl na výrobě bezpilotních prostředků na ruském území. Začít by mohla do několika měsíců, píše dnes deník The Washington Post s odkazem na zdroje z tajných služeb. Rusko podle západních rozvědek nasadilo na Ukrajině už…

Oct 18

Izrael podle médií s obavami sleduje útoky íránských dronů na Ukrajinu

Izrael pozorně sleduje ruské útoky na Ukrajinu íránskými bezpilotními letadly a obává se, že bude příštím cílem těchto strojů. Z Libanonu by jimi mohl začít na Izrael útočit íránský spojenec - libanonský Hizballáh, napsal server The Times…

Oct 17

Borrell: EU potřebuje důkazy o nasazení íránských dronů na Ukrajině

Evropská unie bude hledat konkrétní důkazy, zda Írán skutečně dodává ruské armádě drony využívané k útokům proti cílům na Ukrajině. Před dnešním jednáním ministrů zahraničí členských zemí to prohlásil šéf unijní diplomacie Josep Borrell,…

Oct 12

Izrael ostře kritizuje záměr USA otevřít konzulát pro styky s Palestinci

Izrael bude i nadále odmítat plán Washingtonu znovuotevřít v Jeruzalémě konzulát, který sloužil pro diplomatické styky s Palestinci. Podle agentury Reuters to dnes prohlásil izraelský ministr spravedlnosti. Poznamenal přitom, že tato…

Aug 17

Izraelská armáda zaútočila na vojenské pozice v Sýrii

Izraelská armáda dnes zaútočila dvěma střelami na vojenské pozice v syrské Kunajtře. Informovala o tom syrská média, izraelská armáda zprávu nepotvrdila.

Jun 20

Izrael odsoudil zvolení Raísího v Íránu

Izraelský premiér Naftali Bennet dnes odsoudil zvolení ultrakonzervativce Ebráhíma Raísího íránským prezidentem a prohlásil, že nová íránská vláda bude "režimem brutálního popravčího", se kterým by svět neměl vyjednávat o návratu k jaderné…