English

Na Blízkém východě hrozí válka Izraele a Íránu. Zastavit ji může jediná země

EuroZprávy.cz

Tel Aviv/ Moskva - Napětí mezi Izraelem a Íránem silně stoupá. Izraelský premiér obvinil Írán ze lhaní o jeho jaderném programu a izraelská letadla opakovaně útočí na s Íránem spojené jednotky v Sýrii. Izrael svou ostrou rétoriku i válečné…

More from EuroZprávy.cz

Apr 14

Izraelská armáda odpoví na noční útok Íránu "činy a ne slovy"

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda odpoví na noční útok Íránu "činy a ne slovy". Vyplývá to z oficiálního účtu izraelských obranných sil (IDF) na sociální síti X s tím, že se tak bez další podrobností vyjádřil mluvčí IDF v rozhovoru pro íránskou exilovou…

Apr 14

Část z dronů, kterými Írán v noci útočil na Izrael, sestřelili Britové

EuroZprávy.cz

Britské stíhačky sestřelily část z dronů, kterými Írán v noci na neděli útočil na Izrael. Řekl to v neděli britský premiér Rishi Sunak.

Apr 14

Izrael oznámil, že zničil 99 procent z 300 íránských dronů a raket

EuroZprávy.cz

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu oznámil, že jeho zemi se podařilo odrazit íránský útok. IDF tvrdí, že bylo vypuštěno asi 300 střel a dronů, z nichž 99 procent bylo zničeno. Teherán již dříve uvedl, že drony a rakety dosáhly svých cílů.

Apr 14

Na Izrael míří přes sto dronů. Panují obavy z íránského raketového útoku

EuroZprávy.cz

Patrně začala válka mezi Íránem a Izraelem. Zatímco Izraelci původně varovali před zhruba stovkou dronů, existují už i informace o vypálení prvních raket z území Íránu. Situace nadále pozorně sledujeme.

Apr 13

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA | Íránská armáda zaútočila na Izrael

EuroZprávy.cz

Írán vyslal na Izrael bezpilotní letouny poté, co sliboval odvetu za útok na íránský konzulát v Damašku, který byl připisován židovskému státu. Uvedla to izraelská armáda, informuje server Politico.

Dec 4

Válka v Izraeli pokračuje. Armáda zasáhla přes 200 cílů v Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda přes noc podnikla údery proti zhruba dvěma stovkám cílů v Pásmu Gazy, zatímco po předchozím příměří pokračuje pozemní invaze. Do útoků se zapojilo letectvo i námořnictvo.

Nov 25

Izraelská loď se během příměří stala terčem útoku íránského dronu

EuroZprávy.cz

V Indickém oceánu došlo v pátek navzdory platnému příměří k útoku bezpilotního stroje na kontejnerovou loď izraelského miliardáře. Informovala o tom agentura AP s odkazem na vyjádření zástupce Pentagonu.

Oct 18

Izrael podle médií s obavami sleduje útoky íránských dronů na Ukrajinu

Izrael pozorně sleduje ruské útoky na Ukrajinu íránskými bezpilotními letadly a obává se, že bude příštím cílem těchto strojů. Z Libanonu by jimi mohl začít na Izrael útočit íránský spojenec - libanonský Hizballáh, napsal server The Times…

Jul 1

Izraelská armáda poprvé nasadí tank s čistě ženskou posádkou

Izraelská armáda vůbec poprvé vyšle k obraně hranice tank s čistě ženskou posádkou. Od srpna má být tank Merkava nasazen na hranici s Egyptem. Informovala tom ve středu večer izraelská stanice Kan, podle níž jde o izraelskou premiéru.

Nov 18

Izraelské stíhačky zaútočily na íránské cíle v Sýrii, zahynuli tři vojáci

Izraelské letectvo zaútočilo v Sýrii na cíle spojené s íránskými jednotkami Kuds a syrskou armádou. S odvoláním na mluvčího izraelské armády o tom dnes informovala agentura Reuters. Syrská agentura informovala o třech zabitých vojácích a…

Apr 27

Izraelská armáda bombardovala oblasti u Damašku, zahynuli tři civilisté

Tři civilisté dnes ráno přišli o život při izraelském bombardování oblasti nedaleko Damašku. Informovala o tom podle agentury AFP syrská státní televize.

Aug 25

Izraelská letadla udeřila u Damašku, měla zmařit útok vražedných dronů

Izraelská letadla v sobotu večer udeřila poblíž Damašku na íránské síly, které se podle mluvčího izraelské armády chystaly vypustit ozbrojené bezpilotní letouny na cíle v Izraeli.

Jan 21

Izrael odpálil rakety na íránské cíle v Sýrii, záhy přišlo další varování

Izraelská armáda oznámila, že ostřelovala íránské cíle v Sýrii. V prohlášení z noci na dnešek zároveň varovala syrskou vládu, aby neútočila na izraelské území. Oznámení přišlo několik hodin poté, co v neděli Izrael sestřelil raketu nad…

Jan 6

Izraelská armáda zaútočila na dva cíle Hamásu v Gaze

Izraelská armáda oznámila, že dnes zaútočila na dvě stanoviště radikálního islamistického hnutí Hamás, které vládne v Pásmu Gazy. Podle Izraele to byla reakce na balónky s výbušninami, které byly z Gazy vyslány na izraelské území. Incident…

Dec 26

Syrská armáda sestřelila u Damašku izraelské rakety

Izraelská armáda oznámila, že aktivovala protivzdušný systém proti raketám vystřeleným ze Sýrie. Krátce předtím syrská státní tisková agentura SANA informovala, že její protivzdušná obrana sestřelila "nepřátelské" rakety.

Oct 27

Izraelská armáda vrací úder. Zaútočila na cíle Hamásu

Izraelské letectvo v noci na dnešek zaútočilo na 80 cílů v palestinském Pásmu Gazy, odkud bylo na území Izraele vypáleno 39 raket. Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Podle armády byly cílem náletů objekty radikálního hnutí Hamás,…

May 10

Írán vypálil 20 raket na izraelské cíle na Golanských výšinách. Izrael reagoval mohutným útokem

EuroZprávy.cz

Jeruzalém - Íránské jednotky na syrské straně Golanských výšin vypálily v noci na dnešek zhruba 20 střel a raket na izraelské cíle v Golanských výšinách. Izrael na palbu reagoval a brzy ráno zasáhl desítky íránských cílů v sousední zemi,…

Feb 10

Sýrie sestřelila izraelskou stíhačku, Izrael íránský dron. Přišla mohutná odveta

Damašek/Jeruzalém - Izraelský vojenský vrtulník dnes brzo ráno sestřelil íránské bezpilotní letadlo vyslané ze Sýrie nad Izrael. Letectvo pak zaútočilo na íránské cíle v Sýrii a syrská armáda kvůli tomu zaktivovala protivzdušnou obranu.

Dec 7

Izraelská armáda zaútočila na vojenské letiště v Damašku

Damašek - Izraelská armáda zaútočila na vojenské letiště v damašské části Mazza. Nikdo nebyl zraněn.

Sep 21

Írán chce posílit svou armádu, rozlítila ho dohoda mezi Izraelem a USA

Teherán - Dohoda o americké vojenské pomoci Izraeli rozzlobila Írán, který chce nyní ještě víc posílit svou armádu. Teherán židovský stát neuznává.