English

Izraelské nálety v Sýrii zabily nejméně 23 bojovníků

Damašek - Izraelské nálety na íránské cíle v sousední Sýrii usmrtily v noci na dnešek nejméně 23 bojovníků, včetně pěti syrských vojáků. Dalších 18 obětí patří mezi příslušníky milicí, které pomáhají režimu prezidenta Bašára Asada,…

More from EuroZprávy.cz / Zprávy ze světa

May 6

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

Apr 16

Izraelská armáda zabila velitele Hizballáhu

eurozpravy.cz

Izraelská armáda v úterý potvrdila zabití velitele proiránského šíitského hnutí Hizballáh, k němuž došlo při útoku na jižní Libanon.

Apr 16

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

eurozpravy.cz

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel…

Apr 14

Izrael chce odvetu na íránský útok. Neví ale jakou

EuroZprávy.cz

Izrael má po nočním raketovém a dronovém útoku Íránu připraveny plány na útočné i obranné operace. Na večerním briefingu po nedělním zasedání válečného kabinetu to oznámil mluvčí izraelských ozbrojených sil Daniel Hagari.

Apr 13

MIMOŘÁDNÁ ZPRÁVA | Íránská armáda zaútočila na Izrael

EuroZprávy.cz

Írán vyslal na Izrael bezpilotní letouny poté, co sliboval odvetu za útok na íránský konzulát v Damašku, který byl připisován židovskému státu. Uvedla to izraelská armáda, informuje server Politico.

Apr 13

Íránská garda zadržela kontejnerovou loď spojenou s Izraelem

EuroZprávy.cz

Íránské Revoluční gardy v sobotu poblíž Hormuzského průlivu zadrželi kontejnerovou loď spojenou s Izraelem, uvedla íránská státní média.

Apr 9

Izraelská armáda v noci na zaútočila na Sýrii

EuroZprávy.cz

Izraelská bojová letadla v noci na úterý zaútočila na pozice syrské armády. K náletu došlo v reakci na raketovou palbu na Izraelem anektované Golanské výšiny.

Dec 4

Válka v Izraeli pokračuje. Armáda zasáhla přes 200 cílů v Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda přes noc podnikla údery proti zhruba dvěma stovkám cílů v Pásmu Gazy, zatímco po předchozím příměří pokračuje pozemní invaze. Do útoků se zapojilo letectvo i námořnictvo.

Nov 7

Izraelská armáda opět zaútočila v Libanonu

eurozpravy.cz

Izraelská armáda v úterý opět zaútočila na předpokládané teroristické cíle v sousedním Libanonu. Na sociální síti X to uvedl mluvčí Daniel Hagari.

Nov 4

Izraelská armáda zabila desítky bojovníků Hamásu, v noci vylezli z tunelu

EuroZprávy.cz

Izraelské ozbrojené síly informovaly, že během svého pozemního postupu v Pásmu Gazy neutralizovaly dalších několik desítek bojovníků z radikálního palestinského hnutí Hamás. Tito bojovníci se údajně pokoušeli zaútočit na izraelské vojáky z…

Oct 30

Izraelská armáda zaútočila v Sýrii, Libanonu i Pásmu Gazy

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda v noci na pondělí uvedla, že podnikla odvetné útoky na vojenskou infrastrukturu na území Sýrie. V rámci protiofenzívy v Pásmu Gazy také zabila "desítky teroristů".

Oct 25

Izraelská armáda zaútočila v Libanonu, Hizballáh podnikl útoky na izraelské pozice

EuroZprávy.cz

V důsledku zintenzivnění násilných incidentů na libanonsko-izraelských hranicích museli v úterý mnozí libanonští vesničané z oblasti utéct. Hnutí Hizballáh provedlo nejméně tři útoky na izraelské pozice.

Oct 19

Válka v Izraeli: Armáda v noci zaútočila na pozice bojovníků Hizballáhu v Libanonu

EuroZprávy.cz

Izrael v noci na dnešek znovu provedl útoky na pozice bojovníků z Hizballáhu na jihu Libanonu, informoval server Haaretz.

Oct 12

Izrael posílá armádu na hranice s Libanonem

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda zmobilizovala více než 300 000 záložních vojáků, které shromáždila spolu s technikou na jihu země. Velkou část nyní podle BBC vyslala na hranice s Libanonem.

Oct 11

Na Izrael byly odpáleny rakety ze Sýrie i Gazy, zasáhly nemocnici. Izraelská armáda udeřila v Libanonu

EuroZprávy.cz

Válka v Izraeli pokračuje pátým dnem a nálety na Gazu neustávají. Izraelská armáda tvrdí, že zničila místo, které Hamás používal k detekci letadel nad pásmem Gazy. Vzdušné síly také uvedly, že stíhačky zasáhly v noci desítky "včetně dvou…

Apr 9

Izraelská armáda při zásahu na Západním břehu zabila Palestince

EuroZprávy.cz

Izraelská armáda zabila při zásahu na okupovaném Západním břehu Jordánu jednoho Palestince. Dnes večer o tom informovalo palestinské ministerstvo zdravotnictví. Dvacetiletý muž byl zastřelen během střetu mezi izraelskými vojáky a…

Aug 25

Americká armáda opětovala palbu na proíránské milice v Sýrii

Armáda Spojených států opětovala palbu na proíránské milice v Sýrii, které předtím střílely na americké vojáky raketami. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na nejmenované americké činitele.

Aug 2

OSN: Izraelská armáda šikanuje humanitární pracovníky

Izraelská armáda šikanuje humanitární pracovníky a ochránce lidských práv, kteří působí v oblasti Masáfir Jatá na Západním břehu Jordánu. Tvrdí to odborníci, kteří pracují pro Radu OSN pro lidská práva. V květnu izraelský soud rozhodl, že…

Aug 17

Izraelská armáda zaútočila na vojenské pozice v Sýrii

Izraelská armáda dnes zaútočila dvěma střelami na vojenské pozice v syrské Kunajtře. Informovala o tom syrská média, izraelská armáda zprávu nepotvrdila.

May 12

Izraelská armáda je připravena na pozemní ofenzivu v Pásmu Gazy

eurozpravy.cz

Izrael má možnost zahájit pozemní ofenzivu v Pásmu Gazy, v tuto chvíli to ale nemá v úmyslu a provádí masivní nálety proti cílům Hamásu. Na briefingu s evropskými novináři to dnes řekl mluvčí izraelské armády Jonatan Konrikus. Případnou…