English

var / Čeština

Stories published on Aug 16
  • Related stories in the last 90 days
  • Stories published on Aug 16

Friday, Aug 16

23

Mbappé PSG zatím nechybí. V úvodním kole jim ale pomohl i VAR

tn.nova.cz

PSG se muselo poprvé v domácí soutěži obejít bez Kyliana Mbappého. Hned v prvním kole mířil mistr na půdu outsidera a nakonec to zvládl. Vítězství ale musel zachraňovat až v úplném závěru, při výhře mu nakonec pomohl i VAR. Le Havre hned…

18

Indie je ve varu. Policejní dobrovolník znásilnil a zavraždil lékařku

www.zdravezpravy.cz

Větší bezpečnost pro ženy žádají desítky tisíc lidí na opakovaných demonstracích, které nyní zažívá Indie. Protesty vyvolal případ z minulého týdne, kdy ve státní nemocnici v Kalkatě znásilnili a zavraždili mladou lékařku.

17

Indie je po smrti lékařky ve varu. Policie zatýkala, doktoři vyhlásili stávku

www.seznamzpravy.cz

Lidé v Indii tento týden vycházejí do ulic, aby vyjádřili rozhořčení nad násilnou smrtí lékařky v Kalkatě. Lékaři navíc vyzvali své kolegy, aby v sobotu na celý den přerušili práci. Premiér reagoval výzvou k přísnějším trestům.

Před 20 lety zemřel po nehodě legendární hokejový trenér Ivan Hlinka. Havaroval nedaleko od Karlových Varů

plzenska.drbna.cz

Trojnásobný mistr světa v ledním hokeji a pozdější úspěšný trenér národní hokejové reprezentace Ivan Hlinka tragicky zemřel před dvaceti lety, 16. srpna 2004, na následky zranění po autonehodě. Havaroval nedaleko od Kalových Varů poblíž…

12

V úterý 20. srpna bude magistrát ve varech fungovat s omezeními

karlovarsky.denik.cz

Provozovatel elektrické distribuční soustavy ČEZ Distribuce infomoval o plánovaném přerušení dodávky elektrické energie dne v úterý 20. srpna od 7:30 do 15:00 hodin. Přerušení dodávky se týká i budovy magistrátu na Moskevské ulici.

11

Martin Stošek a Jitka Čábelická maratonskými šampiony ČEZ Karlovy Vary

www.cykloserver.cz

V sobotu 10. srpna zažily Karlovy Vary cyklistickou událost roku! Závodem ČEZ Karlovy Vary pokračoval osmý závod seriálu Prima CUP, který se jel současně jako Škoda Auto Mistrovství ČR v maratonu.

Nahý muž naháněl a obtěžoval ženy v centru Karlových Varů

Novinky.cz

O pořádný rozruch v Karlových Varech postaral muž, který nahý pobíhal v centru Karlových Varů a obtěžoval ženy. Zpacifikovat ho museli až přivolaní strážníci. Nakonec skončil na psychiatrii.

10

Víkend mezinárodních turnajů. Kvalita se ukáže v Třinci, Varech i Vítkovicích

www.hokej.cz

Kvalitní mládežnický hokej nabídne o třetím srpnovém víkendu hned trojice turnajů na českém území. Domácí kluby na nich poměří síly s rozmanitou mezinárodní konkurencí.

Anglie ožívá. Arsenal najal kapsáře, vylepšený VAR, otazník Chelsea. A Češi?

iDNES.cz / Sport

Mohla by to být nejzajímavější sezona v Premier League za poslední roky. Celá Anglie je v očekávání. Nejbohatší fotbalová liga právě začíná. Jaká bude? A na co se těšit? Vybrali jsme deset otázek, na které je potřeba odpovědět.

08

Jak uvařit květák? Pár minut varu ke změknutí stačí

www.apetitonline.cz

Květák je chutná a v sezoně i cenově dostupná surovina, ze které se dá připravit polévka, hlavní chod i příloha. Ať už ho uvaříte, upečete nebo usmažíte, z květáku můžete mít řadu perfektních jídel. Jak uvařit květák?

Na Mistrovství ČR v MTB maratonu v Karlových Varech se Písečáci neztratili

pisecky.denik.cz

Jiří Reeh z Galaxy CykloŠvec Stevens na Stevens Bikes Sonora ES dojel na Mistrovství ČR v MTB maratonu v Karlových Varech 4. v kategorii mužů Masters I. na trati 75 km za 3:40 hod.

Thursday, Aug 15

19

Před 20 lety zemřel po nehodě legendární hokejový trenér Ivan Hlinka. Havaroval nedaleko od Karlových Varů

karlovarska.drbna.cz

Trojnásobný mistr světa v ledním hokeji a pozdější úspěšný trenér národní hokejové reprezentace Ivan Hlinka tragicky zemřel před dvaceti lety, 16. srpna 2004, na následky zranění po autonehodě. Havaroval nedaleko od Kalových Varů poblíž…

17

Ve křoví v Karlových Varech byl nalezen mrtvý muž. Pravděpodobně zemřel na srdeční zástavu

Týdeník policie

V úterý 13. srpna letošního roku byl na tísňovou linku 158 oznámen nález osoby bez známek života. Policejní hlídka z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře okamžitě vyrazila na místo, které se nacházelo v křovinatém porostu nedaleko…

09

Karlovarský pop Liščeňuk, který musí opustit Česko, je čestným občanem Varů

sokolovsky.denik.cz

Nikolaji Liščeňukovi, duchovnímu pravoslavného ruského chrámu Petra a Pavla a čestnému občanovi Karlových Varů, byla zrušena platnost povolení k trvalému pobytu a byl prohlášen za nežádoucí osobu.

Tipy Deníku: Jáchymov slaví, Chodov opanuje pouť, Vary chystají koncert

karlovarsky.denik.cz

Karlovarský deník vám přináší jako každý týden přehled tipů na různé akce, které se konají od pátku 16. srpna na Karlovarsku, ale také na Chebsku či Sokolovsku. Nechte se inspirovat.

08

iPhony zlepší spolehlivost VAR v anglické Premier League

Technologie VAR je pro rozhodčí skvělým pomocníkem, pokud se teda s ní umí pracovat. Je to pár let, co do konzervativního fotbalového prostředí dorazila technologie, jež má hlídat potenciální ofsajdy, penalty, fauly na červené karty a…

Wednesday, Aug 14

21

Hokejisté Karlových Varů porazili americký univerzitní tým Cornell

www.idnes.cz

Hokejisté Karlových Varů porazili v přípravném utkání před novou sezonou extraligy americký univerzitní tým Cornell Big Red 3:0 a po dvou prohrách po nájezdech si připsali si první vítězství. Góly se o to zasloužili Otakar Šik, Filip…

20

Tašovická lávka přes Ohři v Karlových Varech už opět slouží cyklistům i pěším

karlovarska.drbna.cz

Cyklistům i pěším dnes opět začala po rekonstrukci sloužit lávka přes řeku Ohři v Karlových Varech - Tašovicích. Uzavřena byla počátkem května kvůli špatnému technickému stavu. Rekonstrukci, plánovanou do konce srpna, dokončila…

Cornell zakončil pouť po Česku prohrou, Karlovy Vary mu nedovolily ani gól

www.hokej.cz

Hokejisté amerického univerzitního týmu Cornell Big Red se v Česku loučí porážkou, v Karlových Varech vyšli gólově naprázdno a podlehli volejbalovým výsledkem 0:3.

18

ŽIVĚ: Cornell končí pouť po Česku, hraje v Karlových Varech

www.hokej.cz

Pouť univerzitního týmu Cornell Big Red po Česku se blíží ke konci. Po dvou zápasech se Spartou a výběrem ULLH změří celek trenéra Mikea Schafera síly s karlovarskou Energií. Zápas bude začínat v 17:30, už od 17:15 poběží živý přenos na…