English

V Česku hrozí požáry, meteorologové rozšířili výstrahu

Novinky.cz

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v neděli rozšířil výstrahu před nebezpečím požárů kvůli přetrvávajícímu suchému počasí. Kromě středních a severozápadních Čech se varování nově týká také Pardubického a Královéhradeckého kraje.

More from Novinky.cz

Jul 30

Silné bouřky hrozí v celém Česku, varovali meteorologové

Novinky.cz

Český hydrometeorologický ústav vydal v neděli výstrahu před silnými bouřkami pro celou Českou republiku. Bouřit může až do večerních hodin. V neděli dopoledne byl přerušen provoz na železnici na jihu Čech, protože vlak najel do stromu,…

May 21

Hrozí silné bouřky, varovali meteorologové

Novinky.cz

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v neděli výstrahu, ve které varuje před silnými bouřkami. Hrozí především v neděli odpoledne a večer, a to v oblasti Moravy a severovýchodních Čech.

Sep 14

Hrozí silné bouřky, varovali meteorologové

Novinky.cz / Domácí

Jihozápadní oblasti České republiky zasáhnou ve středu odpoledne a večer silné bouřky, které mohou doprovázet přívalové srážky, krupobití a zejména silný vítr s nárazy kolem 70 kilometrů v hodině.

Sep 7

Hrozí další silné bouřky, varovali meteorologové

Českou republiku zasáhnou ve středu a ve čtvrtek silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) je ve středu odpoledne a večer očekává v západních oblastech, ve čtvrtek již na celém území. Bouřky mohou být doprovázeny přívalovými…

Jun 5

Do Česka se blíží velmi silné bouřky. Hrozí kroupy, varují meteorologové

Novinky.cz

Přes jih republiky se v neděli večer a v noci znovu přeženou silné bouřky s přívalovým deštěm, krupobitím a prudkými nárazy větru. V některých regionech na jihu Čech mohou být i velmi silné. Vyplývá to z aktuální výstrahy Českého…

Aug 15

Hrozí bouřky a krupobití, varují meteorologové

Novinky.cz

Jižní Čechy a část Plzeňského kraje zasáhnou v neděli silné bouřky, od pondělního odpoledne se pak budou bouřky vyskytovat na Moravě a na Vysočině. V neděli o tom informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Jul 10

Hrozí další silné bouřky, varují meteorologové

Novinky.cz

Ve východní polovině České republiky hrozí v neděli odpoledne a večer silné bouřky, varoval v soboru Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Při přívalových deštích může napršet okolo 30 milimetrů srážek.

Aug 11

Až do večera hrozí silné bouřky, varovali meteorologové

Novinky.cz

Meteorologové v úterý opět rozšířili výstrahu před silnými bouřkami. Upravili zároveň i varování před vysokými teplotami. Bouřky zasáhnou většinu území republiky.

Aug 20

Hrozí silné bouřky a vydatné deště, varují meteorologové

Novinky.cz

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý varoval před vydatnými a dešti a silnými bouřkami, které mohou v úterý a ve středu zasáhnout ČR. Ojediněle může napršet až kolem 50 milimetrů srážek.

Jul 30

Hrozí velmi silné bouřky, varují meteorologové

Novinky.cz

Meteorologové v úterý prodloužili výstrahu před silnými a velmi silnými bouřkami i na středu. Bouřky mohou doprovázet přívalové srážky s úhrny až kolem 60 milimetrů či krupobití.

Jul 20

Hrozí silné bouřky s kroupami, varovali meteorologové

Novinky.cz

V Čechách v sobotu večer a v neděli ráno hrozí silné bouřky, varovali meteorologové. V platnosti je také výstraha před vysokými teplotami, která platí od sobotního poledne do večera.

Jun 30

Hrozí silné bouřky, varují meteorologové

Novinky.cz

Meteorologové v neděli varovali před bouřkami, které se dostaví v pondělí a v noci na úterý. Místy mohou být velmi silné. Aktuálně platí také výstraha před požáry a vysokými teplotami. Ty v neděli mohou stoupat až k 38 stupňům Celsia.

Mar 16

Česko zasáhne silný vítr, varují meteorologové. Na jihu Čech hrozí povodně

Novinky.cz / Domácí

Silný západní vítr s nárazy kolem 70 kilometrů za hodinu v neděli znovu zasáhne Česko, varují meteorologové. Hrozí také povodně. Pro okresy Prachatice v Jihočeském kraji a Sušice v Plzeňském kraji platí od soboty až do pondělního odpoledne…

May 29

Hrozí silné bouřky s krupobitím, varovali meteorologové

Novinky.cz

Silné bouřky, před kterými meteorologové varovali již v pondělí, hrozí dál. V úterý aktualizovali výstrahu zejména pro západní polovinu Čech, kde mohou přinést i přívalové deště či krupobití. Intenzivní srážky navíc mohou ojediněle vést ke…

Jul 6

Česku hrozí bouřky a krupobití, varují meteorologové

Novinky.cz

Česku hrozí ve čtvrtek a v pátek silné bouřky s přívalovými dešti a kroupami, varuje Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Na konec pracovního týdne bude tedy lepší vyrazit ven s deštníkem či pláštěnkou.

May 23

Na Moravě a ve Slezsku hrozí bouřky s krupobitím, varovali meteorologové

Novinky.cz / Domácí

Na Moravě a ve Slezsku se mohou tvořit bouřky, které mohou ojediněle doprovázet přívalové deště a krupobití, varoval v úterý Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Na zbytku území hrozí, že se srážky objeví pouze ojediněle.

Aug 29

Na severovýchodě republiky hrozí silné bouřky, varují meteorologové

Novinky.cz

Meteorologové v pondělí upozornili, že v Olomouckém a Moravskoslezském hrozí ojediněle silné bouřky doprovázené přívalovými dešti a silným větrem.

Jul 24

Silné bouřky dorazily na západ Čech, hrozí i zbytku Česka

Novinky.cz

Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm už dorazily na západ Čech. Zvolna postupují k východu. Pro Karlovarský kraj a velkou část Plzeňského kraje začala platit výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) s vysokým stupněm…

Aug 12

Hrozí silné bouřky z veder, varují meteorologové

Novinky.cz

Do středečních 22.00 by se mohly vyskytnout silné bouřky, ojediněle i s kroupami. Nejpravděpodobnější to je v horských oblastech východních Čech a severní Moravy, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v aktualizované výstraze, v níž…

Jun 7

V Čechách hrozí velmi prudké bouřky, varovali meteorologové

www.novinky.cz

Na jihozápadě, v jižní a střední části Čech hrozí intenzivní bouřky s přívalovými dešti, místy by mohlo napršet až 40 milimetrů vody, varují meteorologové. Bouřky by se měly během nedělního odpoledne a večera rozšířit po celé České…