English

H-System: krajina po bitvě

Finmag.cz

Poslední rozsudek Nejvyššího soudu v kauze H-System není prohrou družstva Svatopluk a lidí, co si sami dostavěli domy. Ve skutečnosti jde už jen o zametání bitevního pole po válce dávno prohrané.

More from Finmag.cz

Nov 24

Největší pojišťovna se chová nemravně, řekl soud a zastal se klienta

www.penize.cz

Nový rozsudek v kauze starších smluv kapitálového životního pojištění je výjimečný tvrdou kritikou pojišťovny kvůli tomu, že dál těží z protiprávního stavu. Model „strhávám dle své libovůle spotřebiteli neznámé vysoké částky, udržuji…

Nov 9

Kde ještě máte účet? Spořitelna zaskočila klienty v dotazníku

www.penize.cz

Klienti České spořitelny dostali prostřednictvím digitálního bankovnictví George žádost o aktualizaci klientských údajů. Přestože některé z nich překvapil nebo se s něčím takovým setkali poprvé, jde o standardní postup bank – povinnost,…

Jun 13

mBank ukáže klientům, kdo si uložil jejich kartu

www.penize.cz

Klienti mBank mohou snadno zjistit, které nákupy zaplatili kartou uloženou u obchodníka. V mobilní aplikaci i internetovém bankovnictví nově najdou filtr „Karta uložená u obchodníka“. Podle dostupných informací je v Česku první bankou,…

May 24

Pojišťovny čekají nové spory. Ústavní soud se zastal klienta

www.penize.cz

Někteří lidé, kteří si před lety sjednali investiční životní pojištění, mají šanci na vrácení víc peněz. Podle Ústavního soudu nemuseli hned od začátku vědět, že je smlouva neplatná.

Mar 1

Raiffeisenbank digitalizuje. Co usnadnila firemním klientům?

www.penize.cz

Díky digitalizaci služeb odpadá firemním klientům pár návštěv na pobočce. Většinu požadavků pohodlně vyřeší v online bankovnictví. Novinky přibližuje v rozhovoru Jaroslav Kravčenko, ředitel online bankovnictví Raiffeisenbank.

Feb 27

Klienti Sberbank se nedostanou k penězům ani v pondělí

www.penize.cz

Sberbank v pondělí neotevře pobočky, jak původně plánovala. Zablokované zůstanou i platební karty a elektronické bankovnictví.

Nov 11

Sberbank dá novým klientům dárek, má narozeniny

www.penize.cz

Všichni, kdo si v pátek 12. listopadu založí nový účet u Sberbank, dostanou dárek 180 korun. Banka totiž oslavuje 180 let od svého založení.

Sep 29

Klientům Creditas bude stačit jediná aplikace

www.penize.cz

Banka Creditas zjednoduší potvrzování online plateb kartou. Klientům bude stačit hlavní mobilní aplikace Creditas Banking, odpadne tak nutnost mít v telefonu nainstalovanou druhou aplikaci nazvanou Creditas Autentizace.

Sep 1

Vítězná družstva? Družstevní bydlení bytovou krizi nevyřeší

Finmag.cz

Z bytové krize nás družstevní výstavba nevyvede. Ale může nám aspoň pomoct z urbanistické nudy.

Jul 17

Bytová družstva a aukce nemovitostí. Přehřátý realitní trh vyzkouší všecko

www.penize.cz

Na trhu s nemovitostmi roste zájem o prodej prostřednictvím aukce a družstevní formu financování. V rozhovoru to popisuje šéf společnosti NEXT REALITY, Robert Hanzl. Současný hlad po chatách je podle něho nezdravý.

Mar 1

Soud k odpočtu hypotéky: Bytovou potřebou může být i stavba k rekreaci

www.penize.cz

Lidé, kteří celý rok bydlí v rekreační nemovitosti, mají šanci na daňový odpočet úroků z hypotéky nebo úvěru ze stavebního spoření. Naději jim – za určitých podmínek – přináší čerstvé rozhodnutí Nejvyššího správního soudu.

Apr 21

Ještě z toho onemocníte, Andreji. Po nás ať přijde potopa

Finmag.cz

Psal jsem před devíti měsíci, jaká rizika představuje nezodpovědné hospodaření Andreje Babiše a Aleny Schillerové. Nemám žádnou radost, že na moje slova došlo. Horší je, že teď zadlužují příští generace ještě ostřejším tempem.

Feb 15

Očima expertů: Tipy pro Andreje a Alenu. Kde škrtat

Finmag.cz

Ekonomice dochází dech. Vláda chce začít šetřit (a taky víc vybírat). Kam by měli premiér Babiš a ministryně financí Schillerová sáhnout při úsporných opatřeních?

Aug 29

H-System: krajina po bitvě

Finmag.cz

Poslední rozsudek Nejvyššího soudu v kauze H-System není prohrou družstva Svatopluk a lidí, co si sami dostavěli domy. Ve skutečnosti jde už jen o zametání bitevního pole po válce dávno prohrané.

May 22

Andrej Kiska, prezident na jedno použití

Finmag.cz

Slovenský prezident Andrej Kiska oznámil, že podruhé kandidovat nebude. Volby by přitom příští rok asi bez problému vyhrál a mohl by stát v čele Slovenska dalších pět let.

Apr 17

Jak Andrej Babiš našel 170 miliard

Finmag.cz

Hledači štěchovického pokladu Josef Mužík a Helmut Gaensel by si měli dát pozor. Vyfouknout by jim ho mohl Andrej Babiš. Ten v minulých týdnech prokázal téměř nadpřirozenou schopnost hledat a nalézat miliardy.

Oct 11

Volební speciál 2017: Andrej Babiš a ANO 2011

Finmag.cz

AKTUALIZOVÁNO. Od Andreje Babiše jsme původně dostali odpovědi ve formě pouhých ANO a NE. Přes několikeré sliby jeho týmu rozšířená verze odpovědí dorazila až po vydání článku. Doplňujeme je tedy se zpožděním, abyste věděli nejen co, ale…

May 11

Co Andrej, problém s dluhopisy máme všichni!

Finmag.cz

Andrej Babiš má problém s korunovými dluhopisy své firmy. Nechme na jiných, jestli je to problém skutečný, právní, nebo jen virtuální, politický. Z nadhledu je to totiž problém nakonec malicherný. Podstatnější průšvih, který má sílu reálně…

May 10

Šéf ANO spořitelního družstva: Banka není náš cíl

Finmag.cz

Kampeličky zažily zlé časy: některé padly, celý sektor pak byl podroben drobnohlednému zkoumání ČNB. A pak loni v červenci začal platit zákon, který družstevní záložny znevýhodňuje oproti bankám: střadatel totiž ke svému úročenému vkladu…

Mar 23

Půjde to i bez Andreje

Finmag.cz

Pravidelní čtenáři našich středečních špílců se už určitě těší, jak si dneska zase zaryjeme do ministra velkouzenáře. Nezaryjeme. Přišlo nám ho líto, když jsme viděli jeho překvapení z toho, že si nás přece všechny nekoupí. On ne. Na…