English

Apple ve středu představí nové iPhony. Toto už o nich víme

iDNES.cz

Už zítra se příznivci Applu dočkají nových smartphonů, které budou výkladní skříní tohoto výrobce pro další rok. Jako obvykle toho na internet uniklo poměrně hodně, a my tedy přinášíme souhrn, co lze od nových iPhonů očekávat.

More from iDNES.cz

Sep 7

Apple rázem odepsal 200 miliard dolarů, stačil zákaz pro čínské úředníky

Již druhý den klesají akcie společnosti Apple kvůli omezením v Číně, hodnota firmy se snížila o téměř 200 miliard dolarů (4,6 bilionu korun). Nejen, že čínští úředníci nesmí používat iPhony a jiné značky telefonů v práci, nesmí si je do…

Jan 22

Americký mohykán drtí čínský trh. iPhony opanovaly konec loňského roku

iDNES.cz

Na čínském trhu najdeme prakticky jen domácí výrobce smartphonů. Ani světovému lídrovi Samsungu se tam nedaří a v podstatě v Číně paběrkuje. Ovšem iPhony, to je jiný příběh. Daří se jim skvěle.

Jul 28

Zisk Applu se za čtvrtletí zdvojnásobil. Může za to zájem o iPhony a služby

iDNES.cz / Ekonomika

Čistý zisk americké technologické společnosti Apple ve fiskálním třetím čtvrtletí stoupl na 21,74 miliardy USD (472,8 miliardy Kč) z loňských srovnatelných 11,25 miliardy USD. Zisk i výnosy překonaly očekávání analytiků díky zájmu…

Apr 23

Apple už je s iPhony světová dvojka, čínské značky výrazně rostou

iDNES.cz

První kvartál byl pro výrobce smartphonů velmi úspěšný. Prodeje meziročně vzrostly o 35 procent. Dařilo se všem velkým značkám a Apple se stal s náskokem světovou dvojkou.

Aug 3

Asistentka Siri používá naše patenty, žaluje čínská firma Apple

www.idnes.cz

Čínská společnost Xiao-i podala žalobu na Apple, protože ten měl využít patent firmy na rozpoznávání hlasu. Tuto technologii využívá asistentka Siri z telefonů iPhone.

Aug 13

Komu se povede „hacknout“ iPhone, tomu Apple vyplatí milion dolarů

iDNES.cz

Apple výrazně zvýšil odměny pro hackery, kteří umějí vypátrat slabiny v jeho mobilním operačním systému iOS. Pokud se vám povede zcela prolomit ochranu, čeká na vás odměna v přepočtu 23 milionů korun.

Jul 30

Za rok dostanou iPhony nejnovější technologii. Apple proto koupil firmu

iDNES.cz

Letošní iPhony sice ještě podporu nastupujícího telekomunikačního standardu 5G nepřinesou, všechny modely pro příští rok už ale bez výjimky. Uvedl to známý analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti TF Securities.

Mar 24

Čínská firma chce vystrnadit panely Samsungu z iPhonů

iDNES.cz

Samsung je coby lídr v oblasti produkce OLED panelů Applu aktuálně jejich primárním dodavatelem. V Číně mu však roste nepříjemná konkurence, tamní displejový gigant BOE se totiž o zakázky kalifornské společnosti také uchází.

Jan 29

Apple skončí s levnějšími LCD pro iPhony. Možná to zničí jednu firmu

iDNES.cz

Apple je asi jediným výrobcem, který telefon s cenou nad dvacet tisíc osazuje LCD panelem. Řeč je o iPhonu XR, jehož nástupce má letos dostat obrazovku stejného typu. Příští rok však iPhony budou mít výhradně OLED jednotky. Dodavatele LCD…

Jan 24

Apple pod velkým tlakem čínských značek. iPhony se neprodávají podle plánu

iDNES.cz

Hodnota akcií Applu v posledních měsících klesá a současná úroveň je přibližně 80 dolarů pod historickým maximem 232 dolarů (5,2 tisíce korun) za akcii. Poslední výraznější pokles způsobil dopis šéfa firmy Tima Cooka akcionářům, v němž…

Dec 10

Čínský soud zakázal prodej některých iPhonů. Applu to nevadí

iDNES.cz

Zákaz prodeje není způsoben celní válkou mezi Čínou a USA, ale je důsledkem sporu mezi Applem a výrobcem čipů Qualcommem. Podle Applu se však zákaz týká jen telefonů se starým operačním systémem.

Aug 9

Čínská firma chce dodávat OLED panely Applu a oslabit postavení Samsungu

iDNES.cz

Samsung, jakožto výhradního dodavatele OLED jednotek pro iPhone X, by v budoucnu mohl doplnit nečekaný čínský hráč BOE Technology Group. Tvrdí to nejmenované zdroje agentury Bloomberg.

Aug 2

Apple prolomil hodnotu bilionu dolarů. Drahé iPhony se prodávají výborně

iDNES.cz

Apple v uplynulém kvartálu utržil přes 53 miliard dolarů, což jsou pro dané čtvrtletí rekordní příjmy. Jejich hlavním zdrojem byly iPhony, kterých se prodalo 41,3 milionů. Hodnota firmy dnes prolomila hranici jednoho bilionu dolarů.

Jun 25

Apple chce zrušit u iPhonů konektory. Už iPhone X měl být bez nich

iDNES.cz

Apple plánuje zcela bezdrátovou budoucnost. Už iPhone X měl postrádat jakýkoliv konektor. Nakonec si na něco takového musíme ještě počkat. Zatím Apple nebyl schopen uvést ani vlastní nabíjecí podložku AirPower.

Feb 2

iPhony nic moc, potvrdil přímo Apple. Ale zisk má firma rekordní

iDNES.cz

Apple zveřejnil hospodářské výsledky za poslední loňský kvartál. Rekordní zisk zastínil meziročně horší prodej klíčových iPhonů. Útěchou může být jen to, že se dařilo prodávat dražší modely než o rok dříve.

Jan 2

Na Apple se řítí pohroma. Zpomalování iPhonů jej může stát bilion dolarů

iDNES.cz

Umělé zpomalování starších generací iPhonů zpočátku vypadalo jako konspirační teorie, některé testy slabší takt procesoru připisovaly stárnoucím bateriím. Apple to však dělá záměrně, k čemuž se přiznal, což spustilo vlnu žalob. Zatím jich…

Nov 9

Čínské a americké firmy podepsaly kontrakty za 250 miliard dolarů

iDNES.cz

Čínské a americké společnosti uzavřely v uplynulých dvou dnech obchodní dohody v hodnotě více než 250 miliard amerických dolarů (5,5 bilionu Kč). Oznámil to ve čtvrtek čínský ministr obchodu Čung Šan. Dohody firmy podepsaly v rámci…

May 3

Mít akcie Apple se vyplatí. Firma rozdá na dividendách 13 miliard dolarů

Americká společnost Apple se vrátila na pozici největšího plátce dividend na světě, na druhou pozici odsunula ropnou společnost Exxon Mobil, upozornil na svých internetových stránkách list Financial Times. Apple akcionářům rozdělí víc než…

Jul 1

iPhone byl můj nápad, žaluje muž Apple. Chce 10 miliard dolarů

iDNES.cz

Podnikatel z USA, Thomas Ross, žaluje Apple za ukradení jeho nápadu na elektronické zařízení z roku 1992. Ačkoliv na něj ani nevlastní patent, bude se s firmou soudit o porušení autorských práv. Žádá neuvěřitelných 10 miliard dolarů.

May 13

Apple investoval miliardu dolarů do taxislužby. Chce pochopit čínský trh

iDNES.cz

Přední americký výrobce elektroniky Apple chce pochopit, jak funguje čínský trh. Proto investoval miliardu dolarů, tedy asi 23,7 miliardy korun, do tamního konkurenta Uberu, provozovatele aplikace pro alternativní taxislužbu Didi Chuxing.