English

Opava - Slavia 2:3, obrat v přesile, lídr rozhodl po červené Smoly

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Slavie si i po 17. kole Fortuna ligy udrželi čtyřbodový náskok na čele tabulky. Na hřišti nováčka z Opavy vedli, pak prohrávali, srovnali a po hloupém vyloučení domácího Smoly rozhodl vypjaté utkání po secvičené akci Souček.

More from iDNES.cz / Sport

Aug 11

Nigerijec Yahaya zařídil fotbalistům Opavy dvěma góly výhru nad Líšní

www.idnes.cz

Fotbalisté Opavy v předehrávce 5. kola druhé ligy porazili na svém hřišti 2:0 Líšeň. Obě branky vstřelil devatenáctiletý nigerijský útočník Mohammed Yahaya, jenž navázal na trefu z minulého zápasu proti Žižkovu.

Aug 29

Futsalisty Slavie překvapil nováček. Sparta nastřílela jedenáct gólů

www.idnes.cz

Finalisté 1. Futsal ligy na úvod sezony nezaváhali. Chrudim dala desítku Mělníku a Plzeň vyhrála vysoko v Liberci. Nejvyšší výhru úvodního kola si ale připsala pražská Sparta. Právem je tak ve vedení.

Mar 21

Slavia - Opava 4:0, vyrovnání rekordu, hosté stačili jen do prvního gólu

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté porazili tři dny po postupu do čtvrtfinále Evropské ligy v domácí soutěži předposlední Opavu 4:0 a před druhou Spartou, která má ovšem dva zápasy k dobru, vedou tabulku o šestnáct bodů.

Feb 18

Slavia - Leicester 0:0, zlepšení po půli, ale bez gólu. Šance do odvety jsou vyrovnané

iDNES.cz / Sport

Dlouho očekávaný dvojzápas zůstává po prvním duelu otevřený: fotbalisté Slavie remizovali doma v Edenu v úvodním kole vyřazovací fáze Evropské ligy s anglickým Leicesterem bez gólů.

Feb 13

Opava - Příbram 0:0, poslední s předposledním, zápas o naději bez gólů

iDNES.cz / Sport

Utkání dvou nejhorších týmů fotbalové ligy skončilo v 19. kole nerozhodně. Opava zase doplatila na hanebnou koncovku, v domácím utkání s Příbramí měla víc příležitostí, leč žádné nevyužila.

Nov 21

Opava - Slavia 0:6, destrukce domácích, pět gólů dostali po přestávce

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté si s chutí užili zápas 8. ligového kola v Opavě, kde po reprezentační přestávce nadělovali. Dvougólový Kuchta, nováček Sima, Musa i uzdravení Kúdela s Bořilem zařídili jednoznačné vítězství 6:0.

Nov 18

Česko - Slovensko 2:0, postup mezi elitu, góly dali Souček s Ondráškem

iDNES.cz / Sport

Čeští fotbalisté zvládli poslední zápas roku proti Slovensku a postoupili do nejvyšší divize evropské Ligy národů. V Plzni vyhráli čtvrté federální derby v řadě, tentokrát 2:0.

Nov 7

Pardubice - Opava 1:0, nováček dál doma neporazitelný, rozhodl Tischler

www.idnes.cz

Pardubičtí fotbalisté dál udivují domácí bilancí, kterou jim vytváří prostředí v pražském Ďolíčku. V 7. kole první ligy porazili Opavu 1:0 gólem Tischlera.

Sep 26

Házenkářky Slavie vyhrály v interlize nad nováčkem o jediný gól

www.idnes.cz

Házenkářky Slavie v posledním interligovém utkání před reprezentační pauzou vyhrály o gól na hřišti nováčka z Plzně. Pražanky zvítězily 31:30 a po prohře s favorizovaným Mostem na úvod sezony si připsaly třetí výhru za sebou. Plzeňský DHC…

Feb 22

Slavia - Opava 2:0, z velké převahy dva góly, trefili se Musa a Tecl

www.idnes.cz

Druhé jarní utkání zvládli fotbalisté Slavie o něco lépe než to předchozí. Proti předposlední Opavě dominovali, z nadvlády ve hře vytěžili dvě branky: v první půli se trefil Musa, v závěru ještě střídající Tecl.

Aug 4

Karviná - Slavia 0:0, mistr tlak nezúročil, Souček zahodil penaltu

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté odmítli možnost bodového osamostatnění se na prvním místě tabulky Fortuna ligy. Ve 4. kole uhráli na hřišti Karviné jen bezgólovou remízu. Nejblíž gólu byl v úvodní půli Tomáš Souček, střelu z pokutového kopu ovšem…

Jul 14

České Budějovice - Opava 0:1, úvod nováčkovi nevyšel, rozhodl Jurečka

iDNES.cz / Sport

Fotbalistům Českých Budějovic zhořkl návrat do nejvyšší soutěže – v utkání prvního kola totiž doma podlehli Opavě 0:1. O těsném triumfu hostí rozhodl po půlhodině hry Jurečka.

Feb 14

Slavia - Genk 0:0, tyče i spousta šancí, domácí ale gól nedali

iDNES.cz / Sport

Mnoho příležitostí měli fotbalisté Slavie v úvodním utkání play off Evropské ligy proti Genku, jenže ani jednu nedokázali využít. Tyče pomohly gólmanům na obou stranách, několik možností měl Škoda, ale duel skončil 0:0. Odveta se hraje za…

Feb 9

Slavia - Teplice 2:0, lídr dlouho čekal na gól, rozhodli Souček a Van Buren

iDNES.cz / Sport

Do klíčového zápasu s Plzní, který se hraje příští víkend, půjdou s šestibodovým náskokem. Fotbalisté první Slavie v úvodním jarním představení využili zaváhání konkurenta. Doma ve 20. kole Fortuna ligy porazili Teplice díky drtivému…

Sep 1

Opava - Jablonec 2:0, nováček si oddechl, má první ligovou výhru

iDNES.cz

V předchozích šesti zápasech vybojovali jediný bod, ze zápasu s Jabloncem mají fotbalisté Opavy všechny tři. V brněnském azylu poprvé v sezoně vyhráli, duel 7. kola rozhodly góly Kayamby a Puškáče.

Aug 3

Slavia - Opava 3:1, nejdřív góly Hušbauera, pak se domácí strachovali

iDNES.cz / Sport

Fotbalistům Slavie se generálka na předkolo Ligy mistrů proti Dynamu Kyjev vydařila, i když měli v závěru utkání 3. ligového kola proti nováčkovi z Opavy nečekané potíže. O vítězství 3:1 se zasloužil hlavně Josef Hušbauer, který dal dva…

Feb 24

Teplice - Ostrava 0:0, svižný fotbal bez gólů. A nováček je pořád poslední

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Baníku Ostrava ani na druhý pokus na jaře nevyhráli. V duelu 18. kola v Teplicích jen remizovali 0:0 a v ligové tabulce zůstávají poslední s čtyřbodovou ztrátou na záchranu.

Aug 6

Ostrava - Slavia 0:0, nováček obral mistra, hosté trefili tyč

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté pod trenérem Šilhavý sice dál drží ligovou neporazitelnost, ale v letošním ročníku ani ve svém čtvrtém soutěžním utkání nedali gól ze hry. Ve 2. kole první ligy remizovali v Ostravě 0:0.

Apr 9

Slavia - Jablonec 0:0, tři tyče a spousta šancí góly nepřinesly

iDNES.cz

Výhra, ztráta, výhra, ztráta... Slavia v jarní části fotbalové ligy ještě nezvítězila dvakrát za sebou. Potvrdila to i ve 24. kole, ve kterém na domácím stadionu remizovala bez branek s Jabloncem. Její ztráta na pohárové čtvrté místo opět…

Sep 19

Zlín - Slavia 0:2, nováček doma poprvé nevyhrál, hosté už jsou pátí

iDNES.cz / Sport

Díky gólům Levana Kenii a Tomáše Součka zvítězili fotbalisté Slavie v sedmém kole ligy na hřišti nováčka ze Zlína. Vystoupali tak už na páté místo tabulky a protáhli sérii bez porážky na čtyři zápasy. Domácí po třetí porážce v sezoně…