English

Dukla - Baník 1:1, liga začala, hosté dotahovali a přišli o třetí místo

iDNES.cz / Sport

Fotbalové jaro začalo a Baník Ostrava hned ztratil průběžnou třetí příčku v tabulce. Ve 20. kole první ligy remizoval na hřišti dosud poslední Dukly 1:1 a o bod ho přeskočil Jablonec, který v druhém pátečním utkání vyhrál v Olomouci (2:1).

More from iDNES.cz / Sport

Oct 2

Fotbalisté Dukly vyhráli v Olomouci a na vedoucí Vyškov ztrácejí jen bod

www.idnes.cz

Fotbalisté pražské Dukly v dohrávce 11. kola druhé ligy zvítězili 1:0 na hřišti Olomouce B a z druhého místa ztrácejí jediný bod na vedoucí Vyškov. Hanáci jsou po druhé porážce za sebou na 13. příčce.

Oct 9

Liberec - Ostrava 0:0, domácí hrozili i v deseti, zmar Baníku trvá

www.idnes.cz

Ačkoli hráli víc než poločas bez vyloučeného Gebre Selassieho, byli liberečtí fotbalisté proti ostravskému Baníku nebezpeční. I hosté měli na severu Čech šance, ale početní převahu nezužitkovali. Zápas 11. kola Fortuna ligy tak skončil…

Mar 12

Slovácko - Ostrava 0:0, o čtvrté místo bez branek, zůstává na něm Baník

www.idnes.cz

Fotbalisté Slovácka remizovali ve 25. kole první ligy s Ostravou bez branek. Oba týmy v nejvyšší soutěži bodovaly počtvrté za sebou. Baník před výtečnou kulisou zaplněného stadionu uhájil čtvrté místo v tabulce před Slováckem zásluhou…

Jan 6

Příprava fotbalistů startuje soubojem Baníku Ostrava s Karvinou

www.idnes.cz

Střetnutím prvoligových týmů Baníku Ostrava a MFK Karviná ve čtvrtek v 10.30 v tréninkovém areálu Vista v Ostravě odstartuje skupina C zimní Tipsport ligy. No prvoligových... Jak ostravský trenér Ondřej Smetana, tak karvinský Bohumil Páník…

Aug 29

Olomouc - Jablonec 4:0, tři góly po půli, vítězové jsou nejlíp střílejícím týmem ligy

iDNES.cz / Sport

Olomoučtí fotbalisté dál udivují skvělou produktivitou. Podruhé za sebou dali čtyři góly, v 6. kole Fortuna ligy smetli Jablonec 4:0. Hosté, kteří v týdnu postoupili do Konferenční ligy, utrpěli v letošním ročníku už druhý debakl.

Aug 1

Fotbalisté Brna, Dukly a béčka Sparty vyhráli i ve druhém kole druhé ligy

iDNES.cz

Fotbalisté pražské Dukly zvítězili v Třinci 3:1 a naplno bodovali také ve druhém kole druhé ligy. Totéž se podařilo béčku pražské Sparty, které porazilo Prostějov 4:0. Druhý duel sezony zvládlo i Brno, které v souboji dvou exligových týmů…

Mar 5

Fotbalisté pražské Dukly stále pošilhávají po návratu do první ligy

www.idnes.cz

Pátečním utkáním Jihlavy se Slavojem Vyšehrad bude zahájena jarní část druhé fotbalové ligy. Odehráno je v ní dvanáct kol, takže druhá polovina soutěže bude o něco delší než ta první.

Oct 22

Baník Ostrava bojuje s virovou nákazou u dalších fotbalistů

www.idnes.cz

Trenér ostravských fotbalistů Luboš Kozel říká, že nynější pandemii je potřeba brát jako fakt. „Bohužel tady je a my se i tak snažíme připravovat, jako bychom měli hrát příští týden,“ řekl kouč.

Sep 12

Jablonec - Ostrava 2:0, domácí neporaženi, Baník dál čeká na výhru

www.idnes.cz

Jablonečtí fotbalisté si ve třetím kole první ligy připsali druhé vítězství a zůstávají neporažení, to Baník, kterému dali dva góly, čeká na výhru už deset zápasů. Rozhodly branky po změně stran, trefili se Schranz a Zelený.

Aug 23

Karviná - Baník Ostrava 0:0, ve slezském derby branka nepadla

iDNES.cz / Sport

Ve slezském derby v rámci 1. kola fotbalové nejvyšší soutěže diváci gól neviděli, domácí Karviná remizovala s favorizovaným Baníkem Ostrava 0:0.

Jun 14

Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0, pro elitní skupinu stačil hostům bod

www.idnes.cz

Fotbalisté ostravského Baníku udrželi šesté místo v tabulce a v nadstavbě je tak čeká elitní skupina. Stačil jim k tomu bod ve 30. kole Fortuna ligy za remízu 0:0 na stadionu pátého Liberce.

Jul 29

Dukla vyhrála v dohrávce druhé ligy v Hradci a má první body

iDNES.cz

Fotbalisté Dukly zvítězili v dohrávce 2. kola druhé ligy v souboji aspirantů na čelní příčky v Hradci Králové 2:0. Pražané po jarním sestupu z nejvyšší soutěže získali po úvodní porážce s Třincem první body v sezoně, naopak „Votroci“ po…

Aug 25

Ostrava - Dukla 2:0, Baník zase vítězí díky Šašinkovi s Diopem

iDNES.cz / Sport

Páté vítězství si v šestém kole fotbalové ligy připsal Baník Ostrava - nad trápící se Duklou vyhrál 2:0 díky zásahům Diopa s Ondřejem Šašinkou. Hostující mužstvo jako jediné v nejvyšší soutěži ještě nebodovalo.

Apr 20

Má Sigma. Můj Baník. Manažer Rak o rozdílech mezi Olomoucí a Ostravou

iDNES.cz / Sport

Zastihnout rozlétaného workoholika Martina Raka je složitější. „Chvíli budu mít jen v sedm ráno na vlakovém nádraží v Olomouci, než odjedu na schůzku do Prahy, další mě pak čeká v Pardubicích.“

Apr 14

Jablonec - Olomouc 0:0, domácí pálili tutovky, bod vychytal Buchta

iDNES.cz / Sport

Místy měli velkou převahu, spoustu vyložených šancí. Přesto fotbalisté Jablonce v zápase 24. kola s Olomoucí, sousedem v ligové tabulce, jen bez gólů remizovali. Hosty zachránil perfektní výkon brankáře Miloše Buchty.

Oct 20

Ostrava - Olomouc 1:1, Baník vedl, hosté bod v souboji nováčků vydřeli

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Ostravy už na vítězství čekají deset zápasů, s Olomoucí remizovali v 11. ligovém kole 1:1. Domácí Baník přitom vedl, ačkoliv gólové akci Hrubého předcházel Barošův faul na brankáře. Sigma vyrovnala zásluhou Moulise dvacet minut…

Nov 6

Derby Baníků skončilo remízou. Ostrava ztrácí na Olomouc čtyři body

iDNES.cz / Sport

Ostravští fotbalisté ve 14. kole druhé ligy remizovali 0:0 v Sokolově a na vedoucí Olomouc ztrácejí z druhého místa v tabulce čtyři body. Šanci dotáhnout se na druhou Ostravu promarnila Opava, která prohrála ve Varnsdorfu 0:1.

Dec 1

Dukla, Slovácko či Plzeň. Mezi nejhoršími v polovině ligy je i Ostrava

iDNES.cz / Sport

Hrůzostrašný podzim ostravských fotbalistů patří mezi nejhorší v historii samostatné české ligy. Jen Dukla Praha v roce 1993 měla po polovině soutěže méně bodů. „Záchrana už teď bude těžká,“ shodují se členové týmu.

Nov 21

Olomouc - Dukla 0:0, zápas s minimem šancí skončil bez branek

fotbal.idnes.cz

Moc vyložených šancí zápas fotbalistů Olomouce a Dukly nenabídl, proto logicky skončil bez branek. Díky remíze se domácí drží nad sestupovými místy, Dukla je dvanáctá.

Oct 20

Fotbalisté Jablonce a Dukly nezaváhali. Postup v poháru mají na dosah

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Jablonce a Dukly jsou blízko postupu do čtvrtfinále domácího poháru - MOL Cupu. Severočeši v úvodním duelu osmifinále vyhráli na hřišti Frýdku-Místku 2:0, Dukla vezla výhru 3:0 z Ústí nad Labem.