English

Skončilo to strašně brzo, fotbal i život. Brněnské vzpomínky na Šurala

iDNES.cz / Sport

Fotbalovému útočníkovi Josefu Šuralovi bylo právě patnáct let, když se o něm v Brně tradovalo: pokud mají Pepa s Lukášem Marečkem svůj den, nemůžeme prohrát s nikým v republice.

More from iDNES.cz / Sport

Nov 30

Fotbalisté Liberce už bez Talovjerova vstupují do zimní ligy

www.idnes.cz

Po sobotním domácím vítězství 4:1 v osmifinále MOL Cupu nad Olomoucí pokračují fotbalisté Slovanu Liberec v přípravě na jarní část první ligy Svěřence trenéra Luboše Kozla čekají v nadcházejících dvou týdnech kromě tréninkového režimu také…

Nov 24

Fotbalisté Baníku musí dohánět špatný start do ligy. Udrží si v týmu Plavšiće?

www.idnes.cz

Pavel Vrba – jedenáct zápasů, jedenáct bodů. Pavel Hapal – pět utkání, devět bodů. Taková je bilance trenérů, kteří během podzimní části první ligy vedli fotbalisty Baníku Ostrava. Ti po 16 kolech zimují s 20 body na desáté příčce.

Sep 13

Novým trenérem pardubických fotbalistů je bývalý reprezentant Kováč

iDNES.cz / Sport

Novým trenérem fotbalistů Pardubic se stal Radoslav Kováč. Bývalý reprezentant, který dosud vedl druholigové Táborsko, podepsal smlouvu do roku 2024.

Jun 22

Los fotbalové ligy: Plzeň i Slavia začnou venku, Sparta doma proti Liberci

iDNES.cz / Sport

Plzeňští fotbalisté, úřadující mistři ligy, vstoupí do nového ročníku poslední červencový víkend v Teplicích. Slavia začne na hřišti Hradce Králové, Sparta doma proti Liberci, Baník Ostrava vyzve Olomouc. Jediný nováček Zbrojovka Brno…

May 5

Plzeňský Beckenbauer i reprezentant. Bývalý fotbalista Plass zemřel

iDNES.cz / Sport

V 78 letech zemřel bývalý fotbalový reprezentant a později trenér František Plass. O jeho úmrtí informovala na sociálních sítích Viktoria Plzeň, s níž elegantní obránce spojil většinu kariéry.

Mar 16

Brněnské Žabiny jsou prvními semifinalistkami ligy basketbalistek

www.idnes.cz

Brněnské Žabiny se staly v nejkratším možném termínu prvními semifinalistkami ligy basketbalistek. Obhájkyně bronzu porazily i ve třetím čtvrtfinálovém duelu Slovanku, tentokrát ve své hale nejvýraznějším rozdílem 102:53.

Dec 20

Brněnská cesta do fotbalové ligy: jak Katapult zajel za Berbrem

iDNES.cz / Sport

Loni v červenci to bylo řešení přijímané s ohledem na uzavření fotbalového ročníku 2019/20 jako nejpragmatičtější: vzhledem k nedohrání prvoligové skupiny o záchranu se tehdy nesestupovalo z nejvyšší soutěže, kam inovativně postoupily dva…

Dec 4

Basketbaloví reprezentanti Šiřina a Bohačík se vracejí do ligy

www.idnes.cz

Reprezentační povinnosti jsou pryč. Basketbalisté Jakub Šiřina a Petr Bohačík se už zase naplno připravují ve svých klubech na další zápasy národní ligy. Soutěž po pauze, kterou vyplnily kvalifikační souboje národního týmu o postup na…

Jun 23

Ikona fotbalové ligy Blažek cepuje brankáře ústeckých fotbalistů

www.idnes.cz

Nejzvučnější posilu získala ústecká Arma ne do kádru, ale do realizačního týmu. Ikona fotbalové Sparty, bývalý legendární brankář Jaromír Blažek, v druholigovém klubu cepuje gólmany.

Jun 4

První letní posilou fotbalistů Zlína je bývalý reprezentant Fillo

www.idnes.cz

Fotbalový obránce či záložník Martin Fillo po třech a půl letech opustil Ostravu a stal se první letní posilou Zlína. Se „Ševci“ podepsal dvouletou smlouvu.

Feb 8

Karvinští fotbalisté získali na kraj hřiště estonského reprezentanta

www.idnes.cz

Estonský reprezentant Vlasij Sinjavskij v závěru přestupního termínu posílil fotbalisty MFK Karviná. Čtyřiadvacetiletý křídelník přišel z Flory Tallin, smlouvu podepsal na rok a půl.

Jan 27

Fotbalisté Liberce hrají v Ostravě. Kdo se přiblíží ke špičce ligy?

iDNES.cz

Fotbalisty Liberce čeká přímý souboj o páté místo v prvoligové tabulce. V dohrávaném utkání 9. kola, na podzim odloženého kvůli koronaviru, se od 16 hodin představí na hřišti Baníku Ostrava.

Jan 26

Fotbalová liga srovná počet zápasů. Slavia nastoupí ve Zlíně, Baník proti Liberci

iDNES.cz / Sport

Od středy by měly mít všechny kluby fotbalové ligy zase stejný počet odehraných zápasů. Na programu jsou tři odložená utkání z podzimu: Zlín proti Slavii, Baník Ostrava s Libercem a Bohemians proti Opavě.

Oct 8

Fotbalový Liberec trénuje bez šesti reprezentantů, Jablonec bez tří

www.idnes.cz

Fotbalisté Liberce a Jablonce se o reprezentační přestávce připravují v nekompletním složení. Řada jejich hráčů je součástí národních týmů a rozjela se do různých koutů Evropy.

Jun 8

Fotbalisté sokolovského Baníku na Hané neuspěli

www.idnes.cz

Koncovka. To byl ten největší rozdíl mezi fotbalisty Prostějova a Sokolova ve 21. kole Fortuna národní ligy. Svěřenci trenéra Pilného nakonec prohráli na Hané nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Jul 19

Česko má čtvrtého volejbalistu v Síni slávy. Josefa Tesaře

iDNES.cz / Sport

Josef Tesař se stal čtvrtým Čechem ve světové volejbalové Síni slávy. Legendární smečař, který zemřel ve věku 80 let v roce 2007, byl mistrem světa z roku 1956 a trojnásobným evropským šampionem.

Mar 4

Fotbalisté Baníku mají stále před sedmým Libercem náskok, ale...

www.idnes.cz

Fotbalisté ostravského Baníku ve 23. kole první ligy selhali, doma podlehli Zlínu 1:2 a jejich náskok před sedmým Libercem zůstal osmibodový. „Všichni si musíme sáhnout do svědomí,“ prohlásil ostravský obránce Jiří Fleišman. „Je na čase si…

Jun 12

Opavští fotbalisté se do první ligy vrátí v brněnském azylu

iDNES.cz / Sport

Nováček první fotbalové ligy Opava bude hrát v úvodu nové sezony v Brně. Důvodem je výstavba vyhřívaného trávníku na stadionu v Městských sadech, který je potřeba ke splnění licenčních podmínek. Slezský klub o dohodě s brněnskými…

Feb 13

Bývalý reprezentant Procházka podepsal v Baníku, v sobotu může hrát

iDNES.cz / Sport

Stoper Václav Procházka je sedmou zimní posilou fotbalistů Baníku Ostrava. Bývalý reprezentant a trojnásobný mistr s Viktorií Plzeň podepsal v Ostravě kontrakt a proti Slovácku už v sobotu může nastoupit. Délku smlouvy klub nezveřejnil.

May 28

Zemřel bývalý fotbalový reprezentant Jakubec

iDNES.cz / Sport

Bývalý fotbalový reprezentant František Jakubec ve věku 60 let zemřel. Mistr Československa s Bohemians Praha z roku 1983 podle médií v pátek večer spáchal sebevraždu.