English

Liga o víkendu: v Edenu o titul, Liberec na Spartě a Dukla na hraně sestupu

iDNES.cz

Osm víkendových zápasů s vrcholem v pražském Edenu. První proti druhému, Slavia versus Plzeň. Druhé kolo nadstavby o titul napoví, kdo na konci měsíce zdvihne na hlavu pohár pro vítěze fotbalové ligy.

More from iDNES.cz

Mar 17

Slavia - Liberec 3:0, domácí odskočili až v závěru. Pomohlo jim břevno i Staněk

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté porazili v duelu 25. kola na domácím stadionu Liberec o tři góly. Konečný rozdíl ve skóre však dost dobře neodpovídá dění na hřišti. Dva góly dal Jurečka, jeden z nich z penalty. Trefil se také střídající Chytil.

Oct 21

Liberec - Plzeň 3:0, k nečekané výhře nasměroval domácí Tupta

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Plzně po reprezentační přestávce ve 12. kole nejvyšší soutěže nečekaně podlehli v Liberci vysoko 0:3 a prohráli potřetí v této sezoně. Slovan poslal v 17. minutě do vedení Lubomír Tupta, v 67. minutě přidal pojistku druhý z…

Mar 12

Slavia zdolala Plzeň a zůstává v čele ligy. Druhá už je Sparta, která vyhrála v Ostravě

iDNES.cz / Sport

Lídrem fotbalové ligy zůstává Slavia, která ve šlágru 23. kola porazila mistrovskou Plzeň 2:1, byť v poločase prohrávala. Druhá už je Sparta, která zvítězila pošesté za sebou, její dobrou formu odnesla domácí Ostrava (0:3). Teplicím…

Oct 30

Brno - Liberec 3:0, domácí zabrali ve druhém poločase a poskočili na páté místo

iDNES.cz / Sport

Zbrojovka Brno ve 14. kole Fortuna ligy přesvědčivě přehrála fotbalisty Liberce a v domácím prostředí zvítězila 3:0. Všechny branky padly ve druhém poločase, rozhodli Šural, Řezníček a Ševčík, který zároveň dvakrát asistoval.

Jun 22

Los fotbalové ligy: Plzeň i Slavia začnou venku, Sparta doma proti Liberci

iDNES.cz / Sport

Plzeňští fotbalisté, úřadující mistři ligy, vstoupí do nového ročníku poslední červencový víkend v Teplicích. Slavia začne na hřišti Hradce Králové, Sparta doma proti Liberci, Baník Ostrava vyzve Olomouc. Jediný nováček Zbrojovka Brno…

Dec 11

Plzeň - Liberec 2:0, oba góly v první půli, domácí se dotáhli na Slavii

iDNES.cz / Sport

Plzeňští fotbalisté se alespoň dočasně dotáhli na vedoucí Slavii. V 18. kole Fortuna ligy zdolali Liberec a přerušili tak jeho úspěšné období. Vítězství 2:0 zařídili góly v prvním poločase Řezník a Sýkora.

Aug 15

Liberec - Plzeň 0:1, hosté jsou první, domácí poslední. Rozhodl Řezník

iDNES.cz / Sport

Fotbalová Plzeň vyhrála i čtvrté ligové utkání sezony a v tabulce se posunula na první místo. Vypjatý duel v Liberci rozhodl krátce po pauze obránce Řezník, domácí po třetí porážce ve čtvrtém duelu klesli na dno tabulky.

May 20

Plzeň - Slavia 0:1, domácí v deseti, zisk double stvrdil v závěru Sima

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté dotáhli mimořádnou sezonu k dokonalosti. Po předčasném zisku mistrovského titulu přidali ve čtvrtek ve Štruncových sadech i triumf v domácím poháru. Ve finále proti domácí Plzni rozhodl jediným gólem střídající…

Aug 30

Stoprocentní zůstávají jen Slavia a Sparta, Plzeň vybouchla v Liberci

iDNES.cz / Sport

Po dvou odehraných kolech zůstávají v lize stoprocentní pouze Slavia se Spartou. Pražští rivalové v domácím prostředí potvrdili vítězství z venku, oba vyhráli shodně 3:0. Zato Plzni či Mladé Boleslavi se hrubě nedařilo.

Jul 8

Plzeň - Liberec 4:0, domácí dominovali, dva góly vstřelil Čermák

iDNES.cz / Sport

Plzeňští fotbalisté v posledním domácím zápase sezony 2019/20 hladce zvítězili, Liberec deklasovali 4:0 i díky dvěma trefám Čermáka. Zbylé dva góly přidali Kovařík s Mihálikem. Slovan se propadl na pátou příčku a čeká jej dodatečné utkání…

Jun 24

Slavia - Plzeň 1:0, obhajobu titulu zajistil ve druhé půli Ševčík

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Slavie mají dvacátý titul v dějinách, podruhé v řadě jsou mistry republiky. Obhajobu si zajistili tři kola před koncem nadstavbové části, druhou Plzeň doma zdolali 1:0 zásluhou Ševčíka. Domácí záložník se trefil v 69. minutě.

Jun 7

Slavia - Plzeň 0:0, hit jara bez gólů, domácí udrželi osmibodový náskok

iDNES.cz / Sport

Slávističtí fotbalisté nedopustili výraznější zápletku a v lize si udrželi před nejbližším pronásledovatelem osmibodový náskok. Bezgólovému šlágru 28. kola s Plzní v prázdném Edenu zoufale chyběla atmosféra, víc šancí v něm měli domácí.

Dec 1

Plzeň - Bohemians 1:0, gól Kalvacha, domácí si upevnili druhé místo

iDNES.cz / Sport

Jedenácté ligové vítězství Plzně v sezoně trefil v utkání 18. kola proti Bohemians středopolař Lukáš Kalvach. Druzí domácí si udrželi v tabulce fotbalové ligy pětibodový odstup od třetí Boleslavi. Hosté i dál čekají na první venkovní výhru.

May 19

Liberec - Plzeň 0:2, dvě střely, dva góly a druhé místo v lize

iDNES.cz

Plzeňským fotbalistům stačily v předposledním utkání ligové nadstavby o titul dvě střely na vítězství 2:0 v Liberci. Na začátku se trefil záložník Hořava, jeho parťák Hrošovský v závěru proměnil penaltu.

Aug 6

Slavia by začala další kolo Ligy mistrů v Amsterdamu, či Lutychu

iDNES.cz / Sport

Úspěšnější z dvojice Slavia - Dynamo Kyjev se v závěrečném kole kvalifikace fotbalové Ligy mistrů utká s lepším z duelu Standard Lutych - Ajax Amsterdam nejprve venku. Rozhodl o tom polední los ve švýcarském Nyonu.

May 18

Slavia, nebo Plzeň? Los, matematika či zranění před vyvrcholením ligy

iDNES.cz / Sport

Možná už v sobotu bude jasné, kdo vyhraje fotbalovou ligu. V tom případě by slavila Slavia. Anebo bude drama pokračovat až do posledního kola, protože na titul pomýšlí i obhájce Viktoria Plzeň.

Oct 2

Liberec - Teplice 2:0, dva góly během chvíle, domácí slaví druhou výhru

iDNES.cz / Sport

Liberečtí fotbalisté slaví druhé ligové vítězství. V utkání 9. kola porazili Teplice 2:0 a získali čtyřbodový náskok na sestupovou příčku. Zápas rozhodly dvěma góly v rozmezí čtyř minut v úvodu druhé půle. Teplice naopak potřetí za sebou…

Aug 8

Druhé kolo favoritům nepřálo. Plzeň, Sparta, Liberec i Slavia remizovaly

iDNES.cz / Sport

Nejdřív Plzeň, krátce nato Liberec a večer také Sparta. Tři nejlepší týmy minulého ročníku fotbalové ligy v neděli pouze remizovaly, takže po druhém kole aktuální sezony mají plný počet už jenom Mladá Boleslav a Jablonec. V pondělní…

Apr 30

Plzeň - Ostrava 2:0, domácí slaví titul, soupeře poslali do druhé ligy

iDNES.cz / Sport

Nejvyšší fotbalová soutěž má staronového mistra. Hráči Plzně porazili doma ve 27. ligovém kole Ostravu 2:0 a mohou si užívat oslavy čtvrtého titulu v klubové historii - tři kola před koncem mají na druhou Spartu nedostižný náskok čtrnácti…

Sep 27

Slavia - Sparta 1:0, neporazitelnost lídra ukončil rival z Edenu

iDNES.cz / Sport

Ve fotbalové lize už není žádný neporažený tým. Spartu bolí první prohra 0:1 o to víc, že si ji připsala ve velkém pražském derby proti Slavii. Tradiční zápas - 284. souboj těchto soupeřů - rozhodl v závěru prvního poločasu Jaromír Zmrhal.