English

Karel Gott den ode dne chřadne! Jeho stav budí obavy!

Deník.cz / Bydlení

Karel Gott se poslední roky neustále potýká se zdravotními problémy. Po prodělané rakovině jeho imunitní systém nefunguje tak, jak by měl, a na zpěváka tak číhá nebezpečí ze všech stran! Bohužel, poslední měsíce to jde s mistrem od desíti…

More from Deník.cz / Bydlení

Jan 23

Tři nejslavnější orloje v České republice

www.dumazahrada.cz

Pražský orloj je nejslavnější v Česku a možná i na světě, ale zdaleka není jediný. Vypravte se s námi na přehlídku nejslavnějších astronomických hodin v českých městech.

Dec 10

Americký zpěvák prodává svůj dům, ve kterém bydlel 20 let

www.dumazahrada.cz

Bývalý dům rockové legendy Joea Cockera je na prodej. K nejzajímavějším prvkům sídla patří Cockerův historický kulečníkový stůl, který kdysi patřil králi Eduardu VII, Cockerův klavír a zlaté desky, knihovna, tři vířivky, rybník se dvěma…

Sep 5

5 nejvíce nenáviděných staveb v České republice

www.dumazahrada.cz

V Česku se o architektuře příliš nemluví. Přesto se ale najde několik staveb, které veřejnost už při jejich stavbě velmi kritizovala. Které to jsou?

May 23

5 nejkrásnějších cyklostezek v České republice

www.dumazahrada.cz

Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je z koňského hřbetu. Cyklisté by však nesouhlasili a řekli by z cyklistického sedla. Nasaďte tedy přilbu na hlavu a prohlédněte si nejkrásnější cyklostezky v Česku.

May 7

Hledáme staré české odrůdy. Máte je doma?

Před více než sto lety byly u nás velice oblíbené kany neboli dosny. Dokonce víc než mečíky. Pěstitelé vyšlechtili řadu odrůd, jenže ty se časem ztratily. A tyto staré a zapomenuté odrůdy by s vámi v časopisu Receptář rádi znovu našli.

Feb 3

Hlasujte pro českou lípu v soutěži o Evropský strom roku

www.dumazahrada.cz

Existuje mnoho způsobů, jak vzbudit větší zájem lidí o přírodu. Jeden z nich nabízí populární anketa Strom roku, která se právě překlopila do evropského klání. Podpoříte našeho zeleného kandidáta?

Jan 31

10 nejfotogeničtějších míst v České republice

Deník.cz / Bydlení

Patříte mezi cestovatelské nadšence, kteří se ze svých výletů vždy rádi vrací s foto úlovkem, kterým se mohou pochlubit na svých sociálních sítích? Prohlédněte si 10 míst z České republiky, odkud si odvezete ty nejkrásnější záběry.

Mar 10

Česká architektura: Přestavba domu po prababičce

Deník.cz / Bydlení

Pro architekty je vlastní dům či chalupa vždy velkou výzvou. A zvlášť ta, kde žila rodina už staletí. A takový je dům po prababičce, který přestavěla architektka Iva Křikavová. Je možné se vůbec oprostit od vzpomínek, od nánosů citů a úcty…

Aug 31

V českých interiérech vládne bílá: bojíme se barev?

Deník.cz / Bydlení

Bílou barvu v interiéru preferuje podle nedávného průzkumu 57% Čechů. Znamená to, že jsme konzervativní a bojíme se sáhnout po výraznějších barvách, abychom takříkajíc nic nezkazili? Nemusí to tak být.

May 20

Česká architektura: Vila na Slovensku pro Islanďana

Deník.cz / Bydlení

Titulek k článku je trochu zvláštní. Tak je to česká, nebo slovenská architektura? Je to česká architektura pro islandského zákazníka na území Slovenska. Ne úplně obvyklá mezinárodní spolupráce ale nechala vzniknout domu, který je…

Apr 2

Hluk, strašák českých domácností

Jste se svým bydlením spokojení? Pokud ano, patrně patříte mezi pouhou desetinu lidí. V roce 2015 společnost Saint-Gobain a Raiffeisen stavební spořitelna realizovaly průzkum, ve kterém tato šokující skutečnost vyšla najevo. Dotazníkové…

Dec 15

Česká architektura: Klasika moderně

Deník.cz / Bydlení

I klasický dům může být moderní. Standard lze pojmout nestandardně. Tradiční tvary mohou být doplněny netradičními. Nevěříte? Podívejte se na dům od 3K Architects, který právě začíná růst.

Nov 29

Českou cenu za architekturu letos získalo podzemní muzeum

Deník.cz / Bydlení

Porota se shodla jednohlasně. Archeopark Pavlov se stal hlavním vítězem 2. ročníku České ceny za architekturu, která byla vyhlášena v pondělí večer na slavnostním galavečeru v Praze.

Nov 15

Stavební spoření patří k českým stálicím, ale má svoje mouchy

Deník.cz / Bydlení

I přes různé veletoče si stavebko stále udržuje svůj okruh příznivců. Pro spoření si ho volí menší a konzervativní střadatelé, ale čím dál častěji se využívá také jako alternativa k hypotékám. Co na něm lidi tolik láká a k čemu se opravdu …

Jun 30

Podívejte se na ty nejkrásnější zahrady České republiky

Deník.cz / Bydlení

Před čtrnácti dny jsme vás poprosili, abyste nám posílali své krásné zahrady. Že najdeme tu nejkrásnější. Tak tady jsou.

Mar 20

Česká architektura: Vila na Slovensku pro Islanďana

Deník.cz / Bydlení

Titulek k článku je trochu zvláštní. Tak je to česká, nebo slovenská architektura? Je to česká architektura pro islandského zákazníka na území Slovenska. Ne úplně obvyklá mezinárodní spolupráce ale nechala vzniknout domu, který je…

Dec 11

Cena tepla vzroste v Českých Budějovicích jen o 1,2 procenta

Deník.cz / Bydlení

Změnu ceny tepla by příští rok domácnosti vytápěné v Českých Budějovicích centrálně zdejší teplárnou neměly významně pocítit. Od ledna za něj zaplatí 514,90 Kč/GJ bez DPH, s daní 592,14 Kč.

Aug 24

Ulice U České besedy se rozpadá, domy se mění v ruiny

Deník.cz / Bydlení

Ústí nad Labem - Chodníky zarostlé plevelem, oprýskaná omítka, zazděné vchody, zabedněná okna v přízemí, v patrech holé rámy, z okapů roste bujná vegetace. Kdysi živá ulice U České besedy se proměnila v nevábné místo.

Aug 2

Pět staveb má nominaci na Českou cenu za architekturu

Liberecký kraj - Česká komora architektů (ČKA) začátkem letošního roku vyhlásila 1. ročník České ceny za architekturu. Sedmičlenná mezinárodní odborná porota do užšího výběru nominovala 63 děl, ze kterých na podzim 2016 vzejde zhruba 10…

Dec 29

Život v Libereckém kraji? Elita České republiky

Deník.cz / Bydlení

Liberecký kraj - Kraj vyniká nejčistším vzduchem a množstvím zeleně, chybí ale místa v domovech pro seniory.