English

V Bohumíně vzniklo pietní místo, lidé zapalují svíčky

Improvizované pietní místo vzniklo dnes proti domu v Nerudově ulici v Bohumíně na Karvinsku, kde v sobotu během požáru zemřelo 11 lidí včetně tří dětí. S největší pravděpodobností šlo o žhářský útok. Svíčky jako první přišly zapálit děti,…

More from EuroZprávy.cz / Zprávy z domova

May 5

Požár ve Frýdku-Místku: Hasiči zachránili 17 lidí z hořícího domu

EuroZprávy.cz

V noci ze soboty na neděli zaměstnal hasiče požár bytu ve Frýdku-Místku. Na místě zasahovalo celkem šest hasičských jednotek. Dům se podařilo evakuovat, škoda jde do jednotek milionů korun. Příčinu požáru má stanovit probíhající…

Apr 5

Tragický požár v Chodově nepřežil jeden člověk. Lidé se mohli do bytů vrátit

EuroZprávy.cz

Hasiči v pátek zasahovali od brzkých ranních hodin v Chodově na Sokolovsku, kde hořelo v jednom z bytů v panelovém domě. Obyvatelé byli evakuováni, požár nepřežil jeden člověk. Okolnosti neštěstí jsou předmětem vyšetřování.

Nov 22

Požár v Plzni: Hořelo na střeše obchodního domu, evakuace se týkala stovek lidí

EuroZprávy.cz

V Plzni se v úterý odpoledne uprostřed předvánoční nákupní horečky museli evakuovat zákazníci z obchodního centra. Na střeše totiž hořelo. Požár se podařilo rychle zlikvidovat, jedna nezletilá osoba skončila v péči záchranářů.

Nov 8

Státní zástupce obžaloval muže, který podle policie založil požár v Českém Švýcarsku

EuroZprávy.cz

Státní zástupce na návrh policie obžaloval muže v případu nejrozsáhlejšího lesního požáru v historii České republiky, který loni zachvátil Národní park České Švýcarsko. Obžalovaný muž je od května ve vazbě, hrozí mu až patnáctiletý trest…

Apr 7

Drama v Plzni. Muž pobodal dva lidi a zapálil byt, policie ho zadržela

EuroZprávy.cz

V Plzni dnes muž pobodal dva lidi a zapálil podkrovní byt. Policie podezřelého zadržela. Z 13 lidí, které hasiči evakuovali z činžovního domu, nebyl nikdo zraněn, pět policistů se nadýchalo zplodin. ČTK to řekli záchranáři.

Dec 24

Tragický požár domu ve Francii. Před Vánoci při něm zemřely dvě děti

EuroZprávy.cz

Dvě děti dnes ráno zahynuly při požáru domu ve městě Selles v Normandii na severu Francie, kde s rodinou trávily vánoční svátky. S odvoláním na úřady z departementu Eure o tom informovala agentura AFP.

Nov 30

Po druhém nejničivějším požáru v ČR je škoda tři miliardy. Policie obvinila muže

EuroZprávy.cz

Škoda po lednovém požáru hal v Mladé Boleslavi například se součástmi pro nová auta je téměř tři miliardy korun. Policie obvinila z jeho založení muže z Českolipska, hrozí mu až 15 let vězení, uvedla dnes na webu krajská mluvčí Vlasta…

Nov 25

Při požáru bytového domu v Číně zemřelo deset lidí, dalších devět je raněných

Při požáru bytového domu na severozápadě Číny zemřelo deset lidí. Dalších devět lidí je raněných, ale mimo ohrožení života, uvedla dnes státní tisková agentura Nová Čína. Informovala o tom agentura AFP.

Nov 22

Požár bytu v Mostě vyžadoval evakuaci téměř tří desítek lidí

Hasiči dnes v podvečer zasahovali u požáru bytu v jednom z mosteckých panelových domů. Byt v sedmém patře vyhořel. Z domu se evakuovalo 29 lidí. Hasiči to uvedli na twitteru.

Nov 20

Požár domu na Zlínsku: Tři lidé zranění, pro popáleného letěl vrtulník

Tři lidé se zranili při dnešním večerním požáru rodinného domu v obci Poteč na Zlínsku, z toho dva lidé byli popáleni.

Nov 16

Policie vyšetřuje požár obchodního domu v Benešově jako obecné ohrožení

Policisté začali vyšetřovat požár obchodního domu v Benešově jako obecné ohrožení z nedbalosti. Prověřují různé verze včetně cizího zavinění nebo technické závady, řekla dnes ČTK policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. Požár třípodlažní…

Sep 6

V pražském bytě muž se zbraní ohrožoval sebe a ženu, policie uzavřela okolí

Pražská policie dnes zasahovala v bytě v ulici Hugo Haase na Barrandově, kde ozbrojený muž ohrožoval sebe a ženu. ČTK to řekl mluvčí policie Jan Rybanský.

May 17

Muž v Praze držel násilím ženu v bytě, policie ho zadržela

EuroZprávy.cz

V pražském Braníku dnes policisté několik hodin prověřovali oznámení o ženě, kterou zadržuje muž násilím v bytě. Muže zadržela zásahová jednotka a spolu se ženou byl předveden na policejní služebnu. ČTK to řekl mluvčí pražské policie Jan…

Jan 5

Při požáru domu ve Filadelfii přišlo o život 13 lidí. Mezi oběťmi je 7 dětí

Při požáru domu v americké Filadelfii dnes zahynulo 13 lidí, mezi nimiž je sedm dětí. Dva lidé byli hospitalizováni. Příčina požáru zatím není jasná. Hasiči informovali, že v objektu selhaly detektory kouře.

Nov 9

V Oslu ohrožoval lidi muž s nožem, policie ho zastřelila

Muž ozbrojený nožem ohrožoval dnes ráno kolemjdoucí v norské metropoli Oslu. Přivolaní policisté zasáhli proti útočníkovi střelbou a způsobili mu kritická zranění, jimž po převozu do nemocnice podlehl, informovala agentura AP.

May 4

Vyšetřování tragického požáru v Bohumíně skončí asi v létě. Zemřelo při něm 11 lidí

eurozpravy.cz

Vyšetřování tragického požáru v Bohumíně na Karvinsku, při kterém loni v srpnu zemřelo 11 lidí, skončí pravděpodobně až v létě. Kriminalisté ještě čekají na znalecké posudky. ČTK to dnes řekl dozorující státní zástupce Michal Król. Policie…

Aug 17

Policie obvinila muže za rasistický článek o požáru v Bohumíně

Policisté obvinili kvůli rasistickému článku o tragickém požáru v Bohumíně a dalším textům jednačtyřicetiletého muže z Ostravy extremismu. Novinářům to dnes řekl náměstek ředitele ostravské policie Antonín Řezníček. Muž je vyšetřován na…

Oct 25

Muž v Hradci utýral psa. Když policie vtrhla do bytu, strnula hrůzou

Policie obvinila sedmatřicetiletého muže z Hradce Králové z trestného činu týrání zvířat. Nechal dlouhodobě v bytě zamčeného psa, který pošel. V případě prokázání viny hrozí muži až tři roky vězení.

Jan 7

Na chodbě domu v Plzni ležel zavražděný muž, policie má podezřelého

Plzeň - Plzeňští kriminalisté řeší smrt muže, jehož tělo našli lidé v noci na dnešek na chodbě jednoho domu v Těšínské ulici ve čtvrti Doubravka. Mrtvý muž byl taxikář a měl vážné zranění hlavy.

May 2

U školy v Sudoměřicích střílel muž. Lidé nesměli vycházet z domu

EuroZprávy.cz

Hodonín - Policie vyšetřuje střelbu v obytné části jihomoravských Sudoměřic, nikdo nebyl zraněn. Na místě byla zásahová jednotka i policejní vrtulník.