English

Ostrava - Třinec 2:0, domácí nasměroval k postupu Pokorný, čeká je Sparta

iDNES.cz / Sport

Fotbalový pohár zná všechny osmifinalisty. Jako poslední se jim stal Baník Ostrava, který porazil dvěma góly stopera Pokorného druholigový Třinec vedený známým trenérem Františkem Strakou. Vítěze čeká v osmifinále Sparta v Praze na Letné.

More from iDNES.cz / Sport

Oct 22

Teplice - Ostrava 0:1, proti oslabeným domácím potvrdil Almási formu Baníku

iDNES.cz / Sport

V sedmém ligovém zápase za sebou fotbalisté ostravského Baníku bodovali. Tentokrát naplno – ve 12. kole zdolali Teplice 1:0 zásluhou Almásiho. Domácím uškodilo, že celý druhý poločas hráli v deseti po vyloučení Mičeviče.

Apr 1

Ostrava - Liberec 0:0, domácí trápil Vliegen, hosté dohráli v deseti

www.idnes.cz

Fotbalisté Ostravy ve 25. kole nejvyšší soutěže doma s Libercem remizovali 0:0. Baník měl ve druhém poločase velkou převahu, zvýrazněnou vyloučením hostujícího Dominika Preislera v 65. minutě, ale skórovat nedokázal. Oba týmy v nejvyšší…

Oct 9

Liberec - Ostrava 0:0, domácí hrozili i v deseti, zmar Baníku trvá

www.idnes.cz

Ačkoli hráli víc než poločas bez vyloučeného Gebre Selassieho, byli liberečtí fotbalisté proti ostravskému Baníku nebezpeční. I hosté měli na severu Čech šance, ale početní převahu nezužitkovali. Zápas 11. kola Fortuna ligy tak skončil…

Mar 12

Slovácko - Ostrava 0:0, o čtvrté místo bez branek, zůstává na něm Baník

www.idnes.cz

Fotbalisté Slovácka remizovali ve 25. kole první ligy s Ostravou bez branek. Oba týmy v nejvyšší soutěži bodovaly počtvrté za sebou. Baník před výtečnou kulisou zaplněného stadionu uhájil čtvrté místo v tabulce před Slováckem zásluhou…

Aug 28

Ostrava - Boleslav 1:0, triumf Baníku zařídil nádherným volejem Fleišman

www.idnes.cz

Fotbalisté ostravského Baníku vyhráli čtvrtý z posledních pěti zápasů, v 6. kole udolali doma Mladou Boleslav 1:0. Rozhodla překrásná trefa obránce Jiřího Fleišmana z první půle.

Feb 19

Jablonec kontumačně porazil Líšeň 3:0 a je v osmifinále MOL Cupu

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Jablonce postoupili bez boje do osmifinále domácího poháru. Několikrát odložený zápas 3. kola s Líšní byl na žádost druholigového brněnského klubu kontumován výsledkem 3:0 ve prospěch severočeského týmu..

Sep 12

Jablonec - Ostrava 2:0, domácí neporaženi, Baník dál čeká na výhru

www.idnes.cz

Jablonečtí fotbalisté si ve třetím kole první ligy připsali druhé vítězství a zůstávají neporažení, to Baník, kterému dali dva góly, čeká na výhru už deset zápasů. Rozhodly branky po změně stran, trefili se Schranz a Zelený.

Aug 23

Karviná - Baník Ostrava 0:0, ve slezském derby branka nepadla

iDNES.cz / Sport

Ve slezském derby v rámci 1. kola fotbalové nejvyšší soutěže diváci gól neviděli, domácí Karviná remizovala s favorizovaným Baníkem Ostrava 0:0.

Nov 29

Ostrava - Opava 0:0, domácí dlouho v oslabení, hosté trefovali tyče

iDNES.cz / Sport

Slezské fotbalové derby mezi Ostravou a Opavou skončilo bez branek. Domácí Baník přitom od 40. minuty hrál bez vyloučeného Jánoše, přesto ještě v nastavení druhé půle mohl rozhodnout. Hosté totiž své příležitosti v utkání 18. kola první…

Sep 30

Ostrava - Příbram 3:0, Baník doma umí, hotovo bylo za devět minut

iDNES.cz / Sport

Venkovní prokletí fotbalistů Příbrami trvá. Nadále platí, že na stadionech soupeřů nezískali bod a nedali ani jedinou branku, Baníku Ostrava podlehli 0:3. V dohrávce 11. kola první ligy bylo takřka rozhodnuto už v deváté minutě, trefili se…

Sep 13

Olomouc - Opava 2:0, předehrávku fotbalové ligy domácí rozhodli po pauze

iDNES.cz / Sport

Olomoučtí fotbalisté v předehrávce 9. kola Fortuna ligy porazili Opavu 2:0. Zápas po reprezentační předehrávce rozhodli zlepšeným výkonem po přestávce, v úvodu druhé půle se trefil Nešpor, v závěru z brejku přidal druhou branku Zahradníček.

Apr 21

Ostrava - Opava 2:0, derby ovládl Baník, zahraje si skupinu o titul

iDNES.cz

Duel odvěkých rivalů skončil ve 29. kole Fortuna ligy vítězstvím fotbalistů Ostravy nad Opavou 2:0. Baník si tak zajistil účast ve skupině o titul, zatímco hosté potřebují v posledním zápase nutně vyhrát, aby se vyhnuli bojům o záchranu.

Dec 14

Ostrava - Olomouc 0:0, tuhý boj bez gólů, nejblíž byl domácí Stronati

iDNES.cz / Sport

Ostravští fotbalisté jdou minimálně do pondělí na třetí příčku ligové tabulky. V 19. kole totiž remizovali s Olomoucí 0:0 a o bod přeskočili Jablonec, který má dohrávku se Slavií k dobru. Diváci viděli velmi bojovné utkání s minimem šancí,…

Aug 25

Ostrava - Dukla 2:0, Baník zase vítězí díky Šašinkovi s Diopem

iDNES.cz / Sport

Páté vítězství si v šestém kole fotbalové ligy připsal Baník Ostrava - nad trápící se Duklou vyhrál 2:0 díky zásahům Diopa s Ondřejem Šašinkou. Hostující mužstvo jako jediné v nejvyšší soutěži ještě nebodovalo.

Aug 13

Bohemians - Ostrava 0:1, rozhodli bratři Šašinkové. A Baník je čtvrtý

iDNES.cz / Sport

Souboje, snaha, velmi slušná divácká kulisa. A dlouho žádné góly. Až z jedné z posledních akcí zápasu udeřil hostující Ondřej Šašinka, kterému asistoval bratr Jakub. Baník Ostrava vyhrál dohrávku 4. kola nad Bohemians 1:0 a posunul se na…

Jul 27

Dvě kola zdarma. O2TV zpřístupní přenosy z fotbalové ligy

fotbal.idnes.cz

Příští dvě kola fotbalové ligy budou všechny přenosy O2TV z fotbalové ligy volně dostupné na internetu. Digitální televize ohlásila promo akci, která potrvá do 6. srpna. Poté budou opět všechny přenosy na této stanici jen pro předplatitele.

Apr 14

Ostrava - Bohemians 2:0, góly krajních obránců. A Baník už není poslední

iDNES.cz / Sport

Fotbalisté Ostravy už nejsou poslední. Třetí výhru ve čtvrtém zápase trefili ve 24. ligovém kole krajní beci Fleišman s Pazderou. Ode dna se Baník odlepil vítězstvím 2:0 nad Bohemians, na záchranu nyní ztrácí dva body.

Apr 30

Plzeň - Ostrava 2:0, domácí slaví titul, soupeře poslali do druhé ligy

iDNES.cz / Sport

Nejvyšší fotbalová soutěž má staronového mistra. Hráči Plzně porazili doma ve 27. ligovém kole Ostravu 2:0 a mohou si užívat oslavy čtvrtého titulu v klubové historii - tři kola před koncem mají na druhou Spartu nedostižný náskok čtrnácti…

Apr 5

Bývalý fotbalový sudí Puček má být manažerem Baníku Ostrava

iDNES.cz

Vedení fotbalového Baníku Ostrava by měl v roli manažera posílit bývalý rozhodčí Lubomír Puček. Klub ani Puček to však nepotvrdili.

Oct 24

Ostrava - Příbram 0:2, Baník zůstává po porážce poslední

fotbal.idnes.cz

Baník Ostrava zůstává nejhorším týmem fotbalové ligy i po 11. kole. Poslední tým tabulky prohrál s Příbramí 0:2. Za hosty se trefili Jan Rezek a Antonín Barák.