English

Po krvavé bitce v Glasgow se chystá nová bitva. Slavii se už ozval vyšetřovatel

Seznam Zprávy

Slavia počítá s tím, že UEFA bude mít otázky směřující na klub i na samotného Ondřeje Kúdelu. Ten se měl dopustit rasistické urážky soupeře. Slávisté věří, že fakta popsaná rozhodčím i delegátem UEFA budou mluvit v její prospěch.

More from Seznam Zprávy

Dec 17

Fotbalová Slavia se vrací domů. Co tu ještě po Číňanech zbývá?

Seznam Zprávy

Miliardář Pavel Tykač je blízko koupě fotbalového klubu SK Slavia Praha i stadionu Eden. Fotbalová Slavia by se tak po osmi letech od převzetí čínskou společností CEFC China Company Limited vrátila do českých rukou.

Nov 23

Slavia dostala tvrdé tresty od UEFA za zápas s AS Řím

www.seznamzpravy.cz

Disciplinární komise Evropské fotbalové federace dala pokutu 2,3 milionů korun Slavii, přidala i další postihy.

Sep 3

Na evropského fotbalového krále se křičet může

Seznam Zprávy

Norský gólový zabiják Erling Haaland sbírá jednu trofej za druhou. Nejnověji se stal Nejlepším hráčem Evropy (Best Player UEFA) v anketě evropské fotbalové unie a německého časopisu Kicker.

May 15

Obrazem: O titulu ve fotbalové lize je rozhodnuto. A získala ho Slavia

www.seznamzpravy.cz

Seznam Zprávy sledovaly souboje fotbalistek pražských „S“. Úspěšněji z nich nakonec vyšly hráčky z Edenu.

Sep 15

Duch královny na fotbale: Rangers hrozí trest od UEFA

Seznam Zprávy

Smrt královny Alžběty se promítla i na středečních zápasech fotbalové Ligy mistrů. Zatímco fandové Celtiku vyjádřili vůči zesnulé panovnici pohrdání, probritští Rangers nedodrželi směrnice UEFA.

Mar 11

Odvolání proti trestu UEFA Kúdela stáhl, trestně stíhán nebude, kauza končí

www.seznamzpravy.cz

Žádný další verdikt ve sporu, zda se Ondřej Kúdela dopustil vůči protihráči Glenu Kamarovi z týmu Rangers rasistického chování, už nepadne. Slávista původně chtěl, aby ho očistila mezinárodní arbitráž. Nakonec raději spor ukončil.

Jan 19

Covid zasáhl i do fotbalové kauzy Kúdela, Kamaru čeká křížový výslech

Seznam Zprávy

Slávista Ondřej Kúdela si stojí za svým. Odmítá, že by se v duelu s Rangers dopustil rasistického chování, ačkoli byl za něj od UEFA potrestán. Jeho jméno může očistit Mezinárodní sportovní arbitráž CAS. Ale ne dříve než v dubnu.

May 26

Kúdela na Euro nepojede. Disciplinární komise UEFA zamítla jeho odvolání

Seznam Zprávy

Hráč pražské Slavie Ondřej Kúdela si na letním mistrovství Evropy ve fotbale (Euro) nezahraje. Odvolací komise UEFA zamítla jeho odvolání proti desetizápasovému trestu za údajné rasistické urážky záložníka Rangers Glena Kamary.

Apr 23

Kvůli Superlize UEFA semifinalisty Ligy mistrů nevyloučí. Změn dozná Euro

Seznam Zprávy

Real Madrid, Chelsea i Manchester City nastoupí k semifinále Ligy mistrů. Tyto kluby nebudou potrestány za snahu zorganizovat si vlastní soutěž. Změny naopak čekají turnaj Euro. Nebude se hrát v irském Dublinu a španělském Bilbau.

Apr 19

UEFA bojuje se Superligou. Inovuje formát Ligy mistrů a varuje hráče

Seznam Zprávy

Dvanáct velkoklubů se rozhodlo založit vlastní soutěž a opustit Ligu mistrů. Superliga má být uzavřená, s jen částečnou možností kvalifikace. Zbytek fotbalového světa, včetně UEFA, je proti a zúčastněným zakáže start na Euru a MS.

Apr 6

UEFA začala konat v kauze Kúdela. Taková lepší remíza, zní ze Slavie

Seznam Zprávy

UEFA řeší incident podezření z rasismu a dalších událostí z utkání Rangers-Slavia. Po dobu, než bude vynesen finální verdikt, dostal Ondřej Kúdela suspendaci na jedno pohárové utkání. Ze zdravotních důvodů by v něm stejně nehrál.

Mar 26

Trest zaslouží Kúdela i Rangers, a nikdo se neumí omluvit, píší čtenáři

Seznam Zprávy

Ani týden po skandálu kolem utkání fotbalové Evropské ligy mezi Slavií a Glasgow Rangers emoce neutichají. Mnoho čtenářů se shoduje, že určit jednoznačného viníka konfliktu není snadné, protože podíl mají obě strany.

Mar 25

Kúdela u výslechu přiznal nesportovní chování. Slavia se o něj bojí, zakázala mu Wales

Seznam Zprávy

Fotbalová aféra kolem zápasu Slavie v Glasgow dopadne i na českou reprezentaci. Ta odletí do Walesu bez stopera Ondřeje Kúdely. V obavách o jeho bezpečnost mu po dohodě s vedením národního týmu start zakázala Slavia.

Mar 24

Slavia najala vlivné právníky: „Glasgow to tlačí do bulváru, my chceme fakta“

Seznam Zprávy

Seznam Zprávy zjistily, že Slavia Praha pro svou obranu ve sporu s Glasgow Rangers oslovila kancelář advokáta Radka Pokorného, který v minulosti poskytoval právní služby čínskému vlastníkovi Slavie.

Mar 22

Ostrovní tisk stále řeší Kúdelu. Vyřaďte Slavii z Evropské ligy, vyzývá

Seznam Zprávy

Kauza okolo údajné rasistické nadávky slávistického stopera Ondřeje Kúdely směrem k hráči skotských Rangers Kamarovi se stále rozebírá v britských médiích. Bývalý reprezentant vyzývá k vyloučení sešívaných z Evropské ligy.

Mar 19

Slávistu Kúdelu zbili do krve v útrobách Ibroxu, Slavia zavolala policii

Seznam Zprávy

Neuvěřitelnou dohru s příchutí mezinárodního incidentu měl odvetný zápas osmifinále Evropské ligy v Glasgow. Obránce vítězné Slavie Ondřej Kúdela byl podle informací Seznam Zpráv zbit v útrobách stadionu Ibrox.

Mar 11

Slavia a Rangers. Srovnatelná historie, finanční trable i aktuální forma

Seznam Zprávy

Všechno, co jste chtěli vědět o soupeři pražské Slavie v Evropské lize, ale (třeba) jste se báli zeptat. Kouzlo Stevena Gerrarda na lavičce, silná tradice Rangers i šikovní hráči, jejichž jména je užitečné si zapamatovat.

Feb 18

Začíná vyřazovací část Evropské ligy. O co hraje Slavia?

Seznam Zprávy

Po začátku vyřazovací fáze Ligy mistrů se rozjede i play off Evropské ligy. Ta láká přítomností 4 anglických gigantů. Český fotbal doufá, že po prvním kole bude o jednoho míň. Slavia vyzve Leicester v boji o miliony a koeficient.

Apr 17

Přece jen fotbalové léto? UEFA chce dohrát evropské poháry o prázdninách

Seznam Zprávy

Jednání ohledně dokončení Ligy mistrů a Evropské ligy jsou na programu až příští týden. Podle zahraničních médií je ale velmi pravděpodobné, že poháry se s přihlédnutím k dalšímu vývoji pandemie dohrají v srpnu.