English

Zeman může mít na Hradě velkolepou rozlučku. Potřebuje ale pomoc Babiše

Seznam Zprávy

Vláda Andreje Babiše (ANO) připravuje české předsednictví EU. Proběhne v druhém pololetí roku 2022. Mandát prezidenta Miloše Zemana se v té době bude chýlit ke konci.

More from Seznam Zprávy

Apr 4

Andrej Babiš se radikalizoval, říká expert

www.seznamzpravy.cz

Není jisté, jestli se předsedovi ANO Andreji Babišovi podaří u nadcházejících voleb mobilizovat svoje voliče, míní politolog Lubomír Kopeček. Od té doby, co už není premiér, se podle něj ve svých projevech radikalizoval.

Apr 3

Babiš torpéduje změny důchodů, se kterými na Hradě ANO souhlasilo

Seznam Zprávy

Podle Hradu se zvýšením důchodového věku souhlasili i zástupci ANO. Ti dnes tvrdí, že byl jejich postoj špatně interpretován.

Mar 13

Složka na ministra u Babiše nepřekvapila, ale jeho neobratnost ano, říká Kubík

Seznam Zprávy

Šéf ANO Andrej Babiš čelí kritice kvůli shánění citlivých informací o ministrovi zahraničí Janu Lipavském. „Chce se mi říct, že pro Babiše je to standard,“ říká Jiří Kubík. Míní, že pro část společnosti kauza nebude nic znamenat.

Oct 18

Čaputová zakročila. Odmítla jmenovat ministra

Seznam Zprávy

Soupeřili spolu už před volbami, když byl šéf Směru v opozici. Nyní je čekají měsíce náročného politického soužití. Prezidentka Čaputová se postavila Robertu Ficovi, nechce jmenovat jeho kandidáta na ministra životního prostředí.

Jun 29

Prezident jmenoval Výborného ministrem zemědělství

www.seznamzpravy.cz

Dosavadní šéf poslaneckého klubu KDU-ČSL střídá v čele rezortu Zdeňka Nekulu.

Jun 2

ANO lavíruje. Nevíme, zda podpořit smlouvu s USA, řekl Babiš na Hradě

Seznam Zprávy

Petr Pavel si pozval na schůzku jak premiéra Petra Fialu, tak šéfa nejsilnější opoziční strany Andreje Babiše.

Feb 17

TMBK: Andrej Babiš přišel o kamaráda

www.seznamzpravy.cz

V minulosti to byl Babišův snad nejlepší kamarád, nyní si ale Emmanuel Macron hledá nové přátele. A Babišovi se to rozhodně moc nelíbí. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Feb 1

Marek Prchal skončil u Andreje Babiše

www.seznamzpravy.cz

Marek Prchal ukončil spolupráci s bývalým premiérem Andrejem Babišem (ANO). Důvodem podle marketéra není výsledek prezidentských voleb, konec v marketingovém týmu hnutí ANO byl naplánován už před nimi.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 14

TMBK: Odvolil i Andrej Babiš s chotí

www.seznamzpravy.cz

Návštěva manželů Babišových ve volební místnosti se neobešla bez komplikací. Další provokativní koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Jan 13

TMBK: Závěrečná řeč Andreje Babiše

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš byl včera poprvé (a naposledy) v debatě před prvním kolem prezidentských voleb. Jak si na závěr vedl? Další koláž populárního grafika pro SZ.

Jan 9

Rebel hnutí ANO nechce Babiše na Hradě. Primátor Ostravy má nejblíž k Pavlovi

Seznam Zprávy

Vzpurný region. Političtí lídři Moravskoslezského kraje z hnutí ANO nebudou volit v prezidentských volbách svého šéfa Andreje Babiše. Primátor Ostravy Tomáš Macura přiznal, že má nejblíže k volbě Petra Pavla. Podobně Ivo Vondrák.

Jan 5

TMBK: Andrej Babiš se už začíná stěhovat na Pražský hrad

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš se už tak moc vidí na Hradě, že přikázal svým podřízeným stěhovat jeho osobní věci na Hrad. Další koláž populárního grafika pro SZ.

Dec 16

TMBK: Andrej Babiš ve škole

www.seznamzpravy.cz

Andreji Babišovi se jeho výstup před žáky základní školy zrovna nepovedl. Další koláž populárního grafika pro Seznam Zprávy.

Dec 7

Prezident Zeman jmenoval na Hradě čtyři desítky nových soudců

www.seznamzpravy.cz

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě jmenoval čtyři desítky nových soudců. Nejvíc by jich mělo zamířit k soudům v Plzeňském a Královéhradeckém kraji. Mezi kandidáty převažují ženy.

Nov 2

Vlevo dole z budoucnosti: Takhle vypadá Hrad za vlády Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Je březen 2023 a na Pražském hradě skládá prezidentský slib čerstvě zvolená hlava státu, Andrej Babiš. Tak začíná futurologický díl politického podcastu Vlevo dole. Co se na Hradě bude dít dál?

Feb 12

Obrazem: Modrý svět ANO se pevně semkl kolem Andreje Babiše

Seznam Zprávy

Podívejte se na fotky ze sněmu největšího opozičního hnutí, které potvrdilo svého šéfa. Ten už své kolegy připravuje na dobu po svém odchodu.

Dec 5

Muž, který chce dostat Babiše na Hrad: ANO za tím nestojí, jsem filantrop

Seznam Zprávy

Podpisy na kandidaturu Andreje Babiše na prezidenta sbírá bezpečnostní analytik a provozovatel filantropického spolku, který pomáhá bezdomovcům. Babiš ho nadchl rychlou reakcí na jeho prosbu o pomoc.

Jan 22

Mikromanagement Andreje Babiše. Zachraňuje, co se dá. Ale jak?

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš se rád chlubí tím, na co všechno osobně dohlíží a co všechno řídí. Jak sám říká – dělá prostě mikromanagement.

Jul 29

Prezident Zeman jmenoval na Hradě nové soudce

Seznam Zprávy

Pro prezidenta šlo o první veřejné vystoupení po návratu z dovolené.