English

„Vy jste žena, že ano?“ aneb Proslulé výroky prince Philipa

Seznam Zprávy

V pátek zemřel manžel britské královny Alžběty, princ Philip. Byl známý jak svým humorem, tak i kontroverzními výroky. Toto je výběr z jeho nejznámějších citátů.

More from Seznam Zprávy

Nov 13

Nevěděl, co má, pak oblíbený vůz královny Alžběty II. prodal za miliony

www.seznamzpravy.cz

Britská královna měla značku Range Rover tak ráda, že si z jednoho udělala i vlastní „papamobil“. A jeden kousek, který vlastnila, teď dražili v aukci. Prodal se 13krát dráž než běžný vůz, i dvakrát dráž, než se odhadovalo.

Mar 6

Cyklony a zemětřesení, kmen uctívačů prince Philipa je v ohrožení

www.seznamzpravy.cz

Vanuatu se vzpamatovává z rozsáhlé přírodní katastrofy. Nejhůře byly zřejmě zasaženy jižní ostrovy, kde žije kmen známý jako hnutí prince Philipa.

Jan 31

V Karlových Varech představili zlatou minci k výročí 95. narozenin královny Alžběty II.

www.seznamzpravy.cz

V Karlových Varech dnes představili zlatou minci o váze jednoho kilogramu k výročí 95. narozenin královny Alžběty II.

Sep 29

Úřady oznámily příčinu smrti královny Alžběty II.

www.seznamzpravy.cz

Skotský národní archiv ve čtvrtek zveřejnil její úmrtní list. Britská královna Alžběta II. ve svých 96 letech nepřekvapivě zemřela na vysoký věk.

Sep 28

Po smrti Alžběty II. lidé vykupují mince s motivem královny. A cena stoupá

Seznam Zprávy

Královna Alžběta II. zemřela na začátku tohoto měsíce po 70 letech vlády. Společnosti na tuzemském trhu, které prodávají vzácné mince a sběratelské předměty, ale už hlásí obrovskou poptávku po předmětech s jejími motivy.

Sep 11

Kdo jsou čeští příbuzní Alžběty II.

Seznam Zprávy

Zesnulá britská královna Alžběta II. měla společné předky s řadou českých šlechtických rodin. Nejblíže měla ke čtyřem rodům: Mensdorff-Pouilly, Šternberkům, Kinským a Schwarzenberkům.

Sep 11

Kolona s rakví královny Alžběty II. dorazila do Edinburghu

Seznam Zprávy

280 kilometrů urazila smuteční kolona s rakví zesnulé královny Alžběty II. ze skotského sídla Balmoral do Edinburghu. V pondělí rakev s procesím zamíří do katedrály svatého Jiljí.

Apr 21

Fotky: Z královny Alžběty se v den narozenin „stala“ Barbie

www.seznamzpravy.cz

Britská královna Alžběta II. v tichosti slaví 96. narozeniny. Americký výrobce hraček Mattel při té příležitosti na její počest uvádí na trh novou panenku Barbie – samotnou královnu.

Jun 15

Jedno „poprvé“ královny Alžběty II. Nešla na akci, kterou nikdy dobrovolně nevynechala

Seznam Zprávy

Asi nejvýznamnější akcí v rámci britských dostihových závodů je Royal Ascot. Královna Alžběta se se letos vůbec poprvé z vlastní vůle nezúčastnila zahájení.

May 5

Královská rodina oznámila příčinu úmrtí prince Philipa

www.seznamzpravy.cz

Buckinghamský palác v úterý zveřejnil úmrtní list prince Philipa. Dokument uvádí, že ke smrti manžela královny Alžběty II., který zemřel ve svých 99 letech, nepřispělo žádné onemocnění ani zranění. Příčinou bylo stáří.

Apr 10

Británie oplakává prince Philipa

Seznam Zprávy

Velká Británie oplakává úmrtí prince Philipa, který zemřel v pátek ve věku 99 let na zámku Windsor. Na počest prince Philipa se rozezněly dělostřelecké salvy, lidé nosí květiny před Buckinghamský palác i hrad Windsor.

Apr 9

„Člověk velkých cílů.“ Svět truchlí nad smrtí prince Philipa

Seznam Zprávy

Princ Philip, manžel Alžběty II., zemřel ve věku 99 let. Po boku britské panovnice stál více než sedm desetiletí. Truchlí nejen Buckinghamský palác, ale doslova celý svět.

Apr 9

Obrazem: Život Prince Philipa. Řecko, láska ke královně a britský dvůr

Seznam Zprávy

Manžel britské královny v pátek zemřel, bylo mu 99 let. Alžbětě II. byl celoživotní oporou, po jejím boku stál více než sedmdesát let.

Apr 9

Zemřel princ Philip, manžel britské královny Alžběty II.

Seznam Zprávy

Britské královně Alžbětě II. byl celoživotní oporou, po jejím boku stál více než sedmdesát let. V nedožitých sto letech zemřel britský princ Philip.

Mar 25

Unikátní výsada královny Alžběty II. Nesmí se u ní hledat kradené věci

Seznam Zprávy

Buckinghamský palác ani britská vláda nechtějí sdělit důvod, proč byla královně udělena výjimka ze zákona, který umožňuje prohledávání soukromých pozemků za účelem pátrání po kradených artefaktech.

Feb 17

Manžel královny Alžběty princ Phillip byl hospitalizován

Seznam Zprávy

Dění ve světě v souvislosti s koronavirem sledujeme online.

Dec 24

Zazní deepfake královny Alžběty II. TV chce upozornit na falešné zprávy

Seznam Zprávy

Letošní vánoční poselství britské královny Alžběty II. na Kanálu 4 bude mít opět alternativní podobu. Půjde o královnin deepfake, tedy video upravené tak, že říká věty, které přitom nikdy nevyslovila.

Dec 2

Být očima i ušima Alžběty II. Po boku královny stane nový vojenský pobočník

www.seznamzpravy.cz

Buckinghamský palác čekají změny. Na vážený post královnina vojenského pobočníka nastoupí britský válečný hrdina z Afghánistánu, major Tom White. Před jedenácti lety ve válce na Středním východě zabránil masakru v tamní škole.

Jun 10

Úctyhodné 99. narozeniny prince-manžela Philipa

Seznam Zprávy

Podle mě se Philip, jehož vzpřímenou postavu a pevný krok mu coby člověk shrbený nad počítačem upřímně závidím, své role zhostil výborně.

Jun 10

Unikátní snímky prince Philipa, který slaví 99 let

Seznam Zprávy

Princ Philip, manžel královny Alžběty, dnes slaví 99. narozeniny. Galerie fotografických střípků z přísně střeženého manželství prince Philipa, kterému setkání s mladičkou princeznou Alžbětou změnilo život.