English

Místopředseda ČSSD: Zaorálek o změně věděl, zmatená je jen jeho reakce

Seznam Zprávy

Jan Birke na Ministerstvo kultury a Lubomír Zaorálek na zahraničí. Původní plán ČSSD nevyšel a Tomáše Petříčka by nakonec měl vystřídat v čele resortu náměstek Jakub Kulhánek. Co to vypovídá o sociální demokracii?

More from Seznam Zprávy

Dec 9

Do čela ČSSD chtějí Petříček i Netolický. Ale jen když bude šéfem Šmarda

Seznam Zprávy

O posty místopředsedů ČSSD mají zájem další lidé. Jedním z nich je i hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Krýt záda chce ale jen jedinému předsedovi - Michalu Šmardovi. Místopředsedou chce znovu být i Tomáš Petříček.

Oct 10

Nikdo nechce být novým Hamáčkem. ČSSD hledá lídra

Seznam Zprávy

Jana Maláčová nebo Martin Netolický? Sociální demokraté hledají nového šéfa, o funkci zatím nikdo nejeví zájem.

Oct 9

ČSSD vypadla ze Sněmovny. Hamáček končí

Seznam Zprávy

ČSSD se kolem čtvrté hodiny propadla pod pětiprocentní hranici. Těsně před sečtením všech hlasů má necelých 4,7 procent.

Jun 2

Petříček: Hamáček mi nedůvěřoval, proto tajil informace. Kamufláži nerozumím

Seznam Zprávy

Rozhovor s exministrem zahraničí Tomášem Petříčkem pro Seznam Zprávy poté, co v Senátu na uzavřeném jednání řešil se senátory kauzu Vrbětice.

Apr 27

Po Petříčkovi na zahraničí skončil i jeho „stínový ministr“

Seznam Zprávy

Přestože Ministerstvo zahraničí zůstalo „ve straně“ –⁠ tedy v jeho čele bude nadále představitel ČSSD –⁠ dochází k výrazným personálním změnám.

Apr 26

Hamáček: Kdyby byl ministrem Petříček, situaci okolo Vrbětic bychom nezvládli

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman neměl podle vicepremiéra Jana Hamáčka svůj nedělní projev k vrbětické kauze dobře připravený a byla chyba ho narychlo pronášet.

Apr 12

Zeman odvolal Petříčka z funkce ministra zahraničí

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman dnes odvolal Tomáše Petříčka (ČSSD) z pozice ministra zahraničí, informoval o tom mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Zároveň Zeman pověřil vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) řízením resortu.

Apr 11

Hamáček spustil operaci „Odveta“. Ministr Petříček se dozvěděl, že končí

Seznam Zprávy

Vicepremiér a nově potvrzený předseda ČSSD Jan Hamáček neotálel, svého protikandidáta na funkci Tomáše Petříčka chce odstranit z vlády.

Apr 9

Hamáček obhájil post šéfa ČSSD, Petříček neuspěl

Seznam Zprávy

Dění na sjezdu sociální demokracie sledujeme v online reportáži.

Mar 20

Hamáček má dvě krajské nominace na předsedu ČSSD, Petříček jednu

Seznam Zprávy

Po dnešních šesti krajských konferencích ČSSD má současný předseda strany Jan Hamáček dvě nominace do čela sociálních demokratů, jeho vyzyvatel, ministr zahraničí Tomáš Petříček jednu.

Mar 7

Sjezd ČSSD bude po Velikonocích. Buzková podporuje Petříčka

Seznam Zprávy

Půl roku před volbami bude ČSSD volit nové vedení. Šéf strany Jan Hamáček neuspěl s představou uspořádat sjezd později. Post předsedy mu chce uzmout ministr zahraničí Tomáš Petříček, jehož teď podpořila někdejší stranická hvězda.

Feb 22

Jan Hamáček bude obhajovat funkci předsedy ČSSD

Seznam Zprávy

Před týdnem už svou kandidaturu na šéfa sociálních demokratů oznámil místopředseda ČSSD a ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček.

Feb 15

Petříček vyzve Hamáčka o vedení ČSSD: Nechci stranu nechat padnout na dno

Seznam Zprávy

Ministr zahraničí Tomáš Petříček v rozhovoru pro Seznam Zprávy vysvětluje, proč chce nahradit v čele vládní sociální demokracie vicepremiéra Jana Hamáčka. Osobně se prý o převzetí strany nebavili.

Jan 31

Zeman: Navalnyj je nacionalista, Petříček není kvalifikovaný ministr

Seznam Zprávy

Režim ruského prezidenta Vladimira Putina dnes pozatýkal 5000 demonstrantů a na sociálních sítích bylo vidět brutální násilí ze strany bezpečnostních složek. Prezident Miloš Zeman v tom problém nevidí a napadá ministra zahraničí.

Jan 18

Ministr Petříček má covid. Není mu dobře, ale je bez vážnějších příznaků

www.seznamzpravy.cz

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) má koronavirus, po pozitivním antigenním testu absolvoval i PCR test, který to potvrdil. V dnešním prohlášení pro média uvedl, že mu není dobře, je unavený, nemá ale zatím važnější příznaky.

Dec 6

Ministr Petříček: Pokud se PES nezlepší, vláda bude muset reagovat

Seznam Zprávy

Rizikové skóre v protiepidemickém systému PES stouplo na úroveň 64, tedy na červenou čtyřku. Pokud by se z toho stal trend pro příští tři dny, vláda bude muset reagovat. „Situace se nesmí dramaticky zhoršit,“ varuje člen vlády.

Oct 5

Ministr a místopředseda ČSSD Petříček už nebude kandidovat do vedení strany

Seznam Zprávy

Ministr zahraničí a místopředseda sociální demokracie Tomáš Petříček už nebude kandidovat do vedení strany. Chce se soustředit na Prahu a usilovat o předsednictví v pražské organizaci ČSSD. Uvedla to dnes Česká televize (ČT).

Jul 30

Předseda ČSSD Jan Hamáček se v roce rozvodu znovu ožení. Bere si bývalou političku

Seznam Zprávy

Jan Hamáček zkraje roku oznámil, že se rozvádí s první manželkou Kamilou. Seznam Zprávy zjistily, že tento týden se jeho druhou ženou stane někdejší pražská politička Gabriela Kloudová.

May 6

Taxík s ministrem Petříčkem havaroval, řidič vozu zemřel

Seznam Zprávy

Taxi, ve kterém jel v noci na středu český ministr zahraničí, mělo v Praze nehodu.

Apr 22

Hamáček si vybral, ČSSD povede do voleb Michal Hašek

Seznam Zprávy

Šéf sociálních demokratů oznámil na svém facebookovém účtu, že si Haška na post volebního manažera zvolil sám. Oslovil ho „jako člověka s velkou zkušeností s fungováním regionální i parlamentní politiky a celé ČSSD.“