English

Hamáček do Moskvy neletí. Porušil by dvanáctiletou tradici

Seznam Zprávy

Česko-ruské vztahy jsou fakticky na mrtvém bodě. Ani během tři čtvrtě roku se nepodařilo zahájit avizované česko-ruské konzultace. I kvůli „jednostranným obviňováním“ ze strany Ruska i případu Navalnyj.

More from Seznam Zprávy

Apr 11

Alexej Navalnyj před smrtí sepsal paměti. Vyjít by měly tento podzim

www.seznamzpravy.cz

Ruský disident Alexej Navalnyj sepsal před smrtí paměti. Ty by měly vyjít v několika světových jazycích tento podzim. Na spisech začal pracovat krátce poté, co byl otráven novičokem, na finalizaci knihy pracuje i vdova Julija.

Feb 16

Fotky: Alexej Navalnyj. Zákeřný jed ho nedostal, vězení na Sibiři nepřežil

www.seznamzpravy.cz

Patnáct let patřil k nejvýraznějším postavám ruské opozice. Po otravě novičokem a léčbě v Německu se do Ruska vrátil, i když věděl, že skončí ve vězení.

Apr 21

Českého bojovníka na Ukrajině viní z rabování. Hrozí mu dvacet let vězení

Seznam Zprávy

„Nedělali jsme nic, co by nedělal někdo jiný. Zpětně uznávám, že to asi byla blbost,“ řekl muž loni během rozhovoru reportérovi Seznam Zpráv.

Nov 3

Komentář: Rusko po Putinovi? Navalnyj chce demokracii bez demokratů

www.seznamzpravy.cz

Náhlý či přímý skok od militaristické, nespravedlivé a jednotlivcem hluboce pohrdající společnosti k fungující parlamentní demokracii je bohužel v Rusku nemožný.

Apr 24

Cestu do Moskvy si Hamáček domlouval sám, tvrdí vnitro

Seznam Zprávy

Uplynul rok od chvíle, kdy bývalý vicepremiér Jan Hamáček oznámil, že pojede do Moskvy vyjednat nákup vakcín Sputnik V a domluvit summit Biden–Putin v Praze. Seznam Zprávy přinášejí další detail do skládačky tohoto příběhu.

Mar 11

Česká fabrika na obráběcí stroje má majitelku z Moskvy. Hrozí jí sankce

www.seznamzpravy.cz

Při inventuře ruského majetku v Česku bude složité rozklíčovat, kdo je jeho skutečným majitelem. Příkladem je i firma Kovosvit MAS ze Sezimova Ústí.

Mar 1

Rusko hrozí zabavením majetků. Diplomacie plánuje zavřít Český dům v Moskvě

www.seznamzpravy.cz

Rusko vyhrožuje Západu zabavováním majetku cizincům. Česká republika má kromě nemovitostí v Moskvě také kancelářské prostory v Petrohradu.

Jan 14

Video: Anatomie lži českého velvyslance v Číně. Hrozí mu odvolání?

Seznam Zprávy

Ministr zahraničí Jan Lipavský se bude zabývat diplomatickým přešlapem, kterého se dopustil velvyslanec v Číně Vladimír Tomšík. Nevyloučil ani jeho stažení z Pekingu. Politické hry kolem olympiády rozkrývá nový díl pořadu Terén.

Jan 3

Český autoland může skončit jako Titanic. Srážek mu hrozí spousta

Seznam Zprávy

Loňský rok přinesl varování pro český autoprůmysl. Motor české ekonomiky se zadrhl, a pokud má znovu naskočit, musí reagovat na měnící se podmínky.

Sep 7

Ministr vnitra Hamáček poprvé vypovídal o cestě do Moskvy

Seznam Zprávy

Proč chtěl odletět do Ruska, když disponoval tajnými informacemi o zapojení ruských špionů do výbuchu ve Vrběticích? I to vicepremiér dnes měl vysvětlit policistům z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Jul 14

Hamáček se opět vyhnul výpovědi kvůli cestě do Moskvy

Seznam Zprávy

„Nevím, zda si uvědomuje závažnost situace,“ říká šéf senátního výboru pro bezpečnost Pavel Fischer. Vicepremiér a předseda ČSSD Jan Hamáček z jednoho setkání odešel, další čtyři pozvání do Senátu ignoroval.

May 10

Šťastné pondělí: Babiš to dělá dobře. Kvůli Hamáčkovi se zapomnělo, že mu hrozí vězení

Seznam Zprávy

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček rozehrál zpravodajskou hru a pokusil se nás zastrašit. Piráti se zjevně bojí žen a Andrej Babiš nás začal rovnou urážet.

Apr 19

Šťastné pondělí: Hamáček dostal varování, aby nejezdil do Moskvy

Seznam Zprávy

Hamáček obhájil post předsedy ČSSD a pustil se do práce. Zpočátku to šlo podle plánu, jenže koncem týdne mu do toho někdo hodil bombu, Doslova. Další díl satirického pořadu.

Apr 16

Hamáček do Moskvy neletí. Porušil by dvanáctiletou tradici

Seznam Zprávy

Česko-ruské vztahy jsou fakticky na mrtvém bodě. Ani během tři čtvrtě roku se nepodařilo zahájit avizované česko-ruské konzultace. I kvůli „jednostranným obviňováním“ ze strany Ruska i případu Navalnyj.

Apr 16

Babiš chce, aby Hamáček zrušil cestu do Moskvy

Seznam Zprávy

Plán ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) odcestovat do Moskvy se komplikuje. Premiér Andrej Babiš Hamáčka vyzval, aby cestu zrušil, vášně plán budí i mezi poslanci.

Apr 15

Koho bere Hamáček do Moskvy? Popletu a ruskou spojku v regionu

Seznam Zprávy

S českým vicepremiérem Janem Hamáčkem (ČSSD) poletí do Moskvy jednat o vakcíně Sputnik V vysmívaný slovenský politik Andrej Danko. Výčet jeho faux pas a omylů je výrazně delší než seznam relevantních úspěchů.

Jan 13

Navalnyj se v neděli vrací do Ruska, hrozbě vězením navzdory

Seznam Zprávy

Ruský opoziční předák Alexej Navalnyj oznámil, že se v neděli vrátí do Ruska. Jeden z nejznámějších kritiků Kremlu je v současné době v Německu, kde se od srpna loňského roku zotavuje z pokusu o otravu.

Sep 23

Alexej Navalnyj byl propuštěn z nemocnice

Seznam Zprávy

Ruského opozičního politika Alexeje Navalného propustili v úterý z berlínské nemocnice. S odvoláním na lékaře kliniky Charité o tom ve středu informovala agentura DPA.

Sep 15

Navalnyj poslal první fotku z nemocnice. Chce zpátky do Ruska

www.seznamzpravy.cz

Ruský opoziční lídr Alexej Navalnyj byl odpojen od plicního ventilátoru. Díky tomuto zlepšení je nyní schopen na krátké časové úseky opustit nemocniční lůžko. O pokroku informovali němečtí lékaři.

Aug 7

Muž v Českém ráji zavraždil dvě ženy, hrozí mu výjimečný trest

Seznam Zprávy

Výjimečný trest hrozí dvaačtyřicetiletému muži z Kutnohorska, který v Českém ráji zavraždil dvě ženy.