English

Filip zůstává v čele KSČM. Straníkům se ho odvolat nepodařilo

Seznam Zprávy

Komunisté, kteří do tohoto týdne podporovali menšinový kabinet hnutí ANO a ČSSD, neodvolali svého šéfa Vojtěcha Filipa. Pro návrh nebyl dostatek hlasů.

More from Seznam Zprávy

Jun 23

Do Sněmovny by se v červnu vrátili komunisti, hnutí ANO si drží náskok v čele

www.seznamzpravy.cz

Podle červnového volebního modelu agentury STEM by do Poslanecké sněmovny prošly pouze tři z pěti vládních stran. Oslabilo by i SPD. Do lavic v Thunovském paláci by se naopak vrátili poslanci za KSČM.

Sep 15

Hnutí ANO napadlo u Ústavního soudu zpřísnění lex Babiš

www.seznamzpravy.cz

Hnutí ANO podalo k Ústavnímu soudu návrh na zrušení části takzvaného lex Babiš 2, tedy zpřísněného zákona o střetu zájmů.

May 19

Poslanci se k hlasování o lex Babiš nedostali, ANO jednání obstruovalo

www.seznamzpravy.cz

Hlasování o návrhu na zpřísnění zákazu vlastnictví médií vrcholnými politiky se odkládá. Zákonodárci ANO zahájili maraton projevů, následně si hnutí vzalo pauzu a jednání Sněmovny skončilo.

Feb 8

Vládní poslanci chtějí zpřísnit lex Babiš, hnutí ANO projednání oddálilo

www.seznamzpravy.cz

Zpřísnění vlastnictví médií veřejnými funkcionáři dnes měla projednat Poslanecká sněmovna. Hnutí ANO se návrh podařilo díky obstrukcím odsunout.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 17

TMBK: Andrej Babiš nepřišel na jednání o nedůvěře vládě

www.seznamzpravy.cz

Sněmovna projednává návrh na vyslovení nedůvěry vládě. Poslanec Babiš dal ale přednost kontaktní kampani s lidmi, z čehož ovšem lidi úplně radost nemají. Další satirická koláž populárního grafika pro SZ.

Aug 18

Hnutí ANO má další dva kandidáty na prezidenta, tvrdí Babiš

www.seznamzpravy.cz

Sám Babiš chce své rozhodnutí ohledně kandidatury oznámit 28. října. Do té doby nebudeme nic řešit, říká Alena Schillerová.

Oct 25

Jaká bude KSČM po Filipovi

Seznam Zprávy

Po Miroslavu Grebeníčkovi, který byl symbolem totalitních pořádků, a Vojtěchu Filipovi, který proslul jako technik moci, přichází do vedení komunistické strany europoslankyně Kateřina Konečná.

Sep 30

Hamáček: Až se Babiš vzdá premiéra, bude se na ANO stát fronta. I já bych jednal

Seznam Zprávy

Takovou situaci jako před letošními sněmovními volbami ČSSD nepamatuje. I když její lídři nešetří sebevědomím, straně poprvé reálně hrozí, že vypadne z Poslanecké sněmovny. Co stojí za pádem strany?

Sep 25

Hamáček: Hnutí ANO je chameleon, do Sněmovny se dostaneme

Seznam Zprávy

ČSSD v Brně před volbami opět představilo krajské lídry a šéf strany Jan Hamáček se v projevu vymezoval vůči koaličnímu partnerovi, hnutí ANO premiéra Andreje Babiše.

Jul 7

V červnu by volby vyhrál Babiš, Piráti, komunisté a ČSSD dál ztrácejí

Seznam Zprávy

ANO v červnu zastavilo propad z minulých měsíců a v čerstvém volebním modelu agentury STEM by se dostalo před koalici Pirátů se Starosty, která ztratila část podpory.

Jul 2

Průzkum: Volby by v červnu vyhrálo ANO, Přísaha přeskočila KSČM a ČSSD

Seznam Zprávy

Podpora ANO se podle agentury Median proti květnu zvýšila o tři procentní body, zatímco Piráti a STAN si pohoršili o 2,5 bodu, preference Spolu se téměř nezměnily.

Jan 21

Miloš Zeman má řešení pro padající ČSSD. Udělat koalici s hnutím ANO

Seznam Zprávy

Prezident Miloš Zeman si myslí, že vznik předvolební koalice současných vládních stran by pomohl oběma. V rozhovoru také uvedl, že je připraven vyznamenat vládního zmocněnce pro IT a digitalizaci Vladimíra Dzurillu.

Nov 26

Babiš: Hamáček slíbil, že ČSSD rozpočet podpoří

www.seznamzpravy.cz

Premiér jen obtížně shání podporu pro návrh státního rozpočtu na příští rok. V rozpočtovém výboru nebyla pro ani koaliční ČSSD, podle Babiše ale rozpočet nakonec podpoří.

Nov 25

Osamocené ANO. Vládní ČSSD ani KSČM na výboru státní rozpočet nepodpořily

Seznam Zprávy

Pro doporučení plénu schválit návrh rozpočtu hlasovalo pouze devět z 18 přítomných členů výboru. Všichni jsou poslanci hnutí ANO.

Oct 7

Smutný Babiš musí najít nového spojence. ČSSD a KSČM zlikvidoval

Seznam Zprávy

Výsledky krajských voleb a následný vývoj ukázaly všem – vládním i opozičním stranám a voličům – co se může dít za rok po sněmovních volbách.

Jun 9

Babiš bude řešit Stoku se 200 členy ANO. Hnutí v Brně očekává další odchody

Seznam Zprávy

„Tohle není konečná,“ říká o změnách předsedkyně brněnské organizace ANO Karin Karasová. Připouští, že škrty může odnést celá oblast.

Jun 5

Konspirace, která zaskočila hnutí ANO. Babiš pojede hasit požár

Seznam Zprávy

Premiér a předseda ANO Andrej Babiš se podle zjištění Seznam Zpráv chystá koncem příštího týdne navštívit kauzou Stoka nabouranou brněnskou organizaci. Rád by se sešel se všemi tamními členy.

Jun 1

Babiš měl obavy z dalšího „megapodrazu“. Pak skončil jeden z lídrů hnutí ANO

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš o víkendu v Brně řešil situaci v jihomoravském ANO. Na organizaci stále doléhá kauza Stoka, rezignoval krajský lídr do voleb Petr Vokřál.

Jun 1

Vláda hlasy hnutí ANO odlehčila Babišovi od problémů, ČSSD byla proti

Seznam Zprávy

Ustanovení ohledně svěřenských fondů, které by se týkalo i Babiše, kritizují opoziční strany či Rekonstrukce státu a Transparency International. Ministerstvo spravedlnosti kritiku odmítá.