English

Vrbětice? Politici a vyšetřovatelé nemluví stejným jazykem, říká Pavel Zeman

Seznam Zprávy

Premiér Babiš včera překvapil prohlášením, že útok ruských špionů ve vojenském areáu Vrbětice v roce 2014 nebyl aktem státního terorismu. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman v této souvislosti odpověděl na otázky Seznam Zpráv.

More from Seznam Zprávy

Sep 14

Vrchní soud zrušil rozsudek v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Rozsudek, podle něhož soudce Jan Šott, zprostil obžaloby bývalého premiéra Andreje Babiše a tehdejší manažerku Agrofertu Janu Nagyovou, už neplatí. Vyplývá to z justiční databáze, v níž je uvedeno, že byl tento verdikt zrušen.

Apr 12

Kauza Čapí hnízdo pokračuje. Babiše čeká další soud

Seznam Zprávy

Případ Čapí hnízdo, v němž byli v lednu nepravomocně zproštěni obžaloby z dotačního podvodu bývalý premiér Andrej Babiš a někdejší manažerka Agrofertu Jana Nagyová, bude mít další pokračování.

Jan 9

Kauza Čapí hnízdo ještě nekončí, policie zahájí nové prověřování

Seznam Zprávy

Soudce Městského soudu v Praze Jan Šott, který rozhodoval kauzu Čapí hnízdo, dal podnět žalobcům, aby se zabývali rolí třech svědků. Mohli se dopustit vydírání a křivé výpovědi. Státní zastupitelství se tím bude zabývat.

Nov 9

Babiš v kauze Čapí hnízdo zdržuje práci na důležitém důkazu

Seznam Zprávy

Soudní znalec už třetí týden čeká, jestli mu obžalovaný Andrej Babiš poskytne vzorky svých podpisů, o které požádal se souhlasem soudu žalobce.

Oct 17

Výroční zprávy BIS, kauza Čapí hnízdo a útok na Kyjev

www.seznamzpravy.cz

Hlavní zpravodajská relace Televize Seznam

Sep 12

„Koule na noze Andreje Babiše.“ Co sledovat při soudu v kauze Čapí hnízdo?

Seznam Zprávy

Andrej Babiš dnes usedne na lavici obžalovaných v kauze Čapí hnízdo. „Soudní řízení mu komplikuje politické cíle. Toužil po absolutní většině,“ říká reportér Tomáš Pergler ze Seznam Zpráv. Poslechněte si průvodce procesem roku.

Jun 16

Babiš neuspěl s další stížností v kauze Čapí hnízdo. Odmítl ho i Nejvyšší soud

Seznam Zprávy

Andrej Babiš u Nejvyššího soudu zpochybňoval, že znění žádosti o jeho vydání k trestnímu stíhání se výrazně liší od toho, co následně napsal do obžaloby státní zástupce Jaroslav Šaroch.

Jun 2

Babiš chce projednat obžalobu v kauze Čapí hnízdo neveřejně

Seznam Zprávy

Bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš se snaží před soudem zpochybnit argumenty, jimiž ho státní zástupce Jaroslav Šaroch obžaloval z napomáhání k dotačnímu podvodu při stavbě středočeské farmy Čapí hnízdo.

Dec 6

Kauza Čapí hnízdo přežije u žalobce Šarocha další rok

Seznam Zprávy

V úterý přijde do Poslanecké sněmovny spis kauzy Čapí hnízdo, v níž policie už potřetí žádá o vydání poslance Babiše. Spis má přes 34 tisíc stran, poslanci ho budou studovat skoro až do konce roku.

Nov 30

Důležitý posudek v kauze Čapí hnízdo se opět odsouvá

Seznam Zprávy

Soudní znalec má zdravotní komplikace, a tak pošle žalobci Jaroslavu Šarochovi znalecký posudek nejspíše až příští týden.

Oct 19

Žalobce si v kauze Čapí hnízdo nechal zpracovat nový důkaz

Seznam Zprávy

Na pokyn dozorujícího státního zástupce Jaroslava Šarocha se začal soudní znalec zabývat tím, zda byl na smlouvě ke koupi akcií společnosti Farma Čapí hnízdo zfalšován podpis Andreje Babiše mladšího.

Sep 17

Policie ukončila práci na kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Po výslechu dvou svědků se premiér Andrej Babiš a Jana Mayerová musí seznámit se spisem. Ten poté bude předán žalobci, aby rozhodl.

Aug 13

Žalobce asi nestihne kauzu Čapí hnízdo rozhodnout včas, odhaduje Bradáčová

Seznam Zprávy

Kvůli novým důkazům se konečné rozhodnutí v případu, ve kterém je obviněn premiér Andrej Babiš, podle vrchní žalobkyně Lenky Bradáčové možná odsune.

Aug 11

Babiš podal návrh na zastavení trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Žalobce Jaroslav Šaroch má v kauze údajného dotačního podvodu při budování farmy Čapí hnízdo rozhodnout o případné obžalobě premiéra Andreje Babiše do konce srpna.

Jan 7

Kauza Čapí hnízdo se protáhne. Žalobce dal vyšetřovatelům další odklad

www.seznamzpravy.cz

Vyšetřování kauzy Čapí hnízdo spjaté s premiérem Andrejem Babiše se opět protáhne.

Dec 17

Covid brzdí i kauzu Čapí hnízdo. Brání ukončení vyšetřování, říká Bradáčová

Seznam Zprávy

Podle pražské vrchní státní zástupkyně Lenky Bradáčové dokončení případu Čapí hnízdo závisí na přeshraniční pomoci. Kvůli pandemii však nemohly být důkazy v případu stíhaného premiéra Andreje Babiše (ANO) doplněny.

Dec 7

Babišova kauza se protáhne, policista žádá o další odklad na Čapí hnízdo

Seznam Zprávy

Prověřování případu, který se přímo dotýká českého premiéra Andreje Babiše, bude ještě nějakou dobu pokračovat.

Sep 29

Měl Babiš Čapí hnízdo i na Slovensku? Může mu to přitížit

Seznam Zprávy

Redakci Seznam Zpráv se podařilo ověřit, že v době podání žádosti o dotaci pro Farmu Čapí hnízdo vlastnil Agrofert také ubytovací zařízení na Slovensku. Právě tento „střet“ podnikání na jednom trhu zajímá vyšetřovatele.

Jul 2

Kauza Čapí hnízdo se znovu protáhne. Vyšetřovatelé dostali čas navíc

Seznam Zprávy

Vyšetřovatelé kauzy Čapí hnízdo, ve které je obviněn premiér Andrej Babiš, měli doplnit spis do konce června. Požádali ale o čas navíc.

Apr 27

Babišovo stíhání virus nezabrzdil. Kauza Čapí hnízdo běží dál

Seznam Zprávy

Omezení, která s sebou přinesla opatření proti šíření koronavirové nemoci covid-19, patrně nijak vážně nezkomplikovala trestní stíhání českého premiéra ve známé dotační kauze.