English

Tenisový boss dělá reklamu Agrofertu. Zda mu firma platí, nechce říct

Seznam Zprávy

Podle informací Seznam Zpráv přestala skupina Agrofert podnikateli Miroslavu Černoškovi posílat peníze na sport už před několika lety. On jí však až do dnešních dnů dělá reklamu v hodnotě milionů korun ročně.

More from Seznam Zprávy

Mar 10

Ministerstvo proplatí dotace firmám z Agrofertu, které stát původně zamítl

www.seznamzpravy.cz

Jde o projekty firem Primagra a Fatra, jimž úřad zamítl dotace vzhledem k výsledku auditu o střetu zájmů Andreje Babiše. Agrofert má zaparkovaný ve svěřenských fondech.

Feb 15

Zemědělský fond neproplatí půl miliardy korun dotací firmám Agrofertu

www.seznamzpravy.cz

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) začal ukončovat 28 žádostí o dotace dceřiných společností Agrofertu, firmy tak na své projekty nedostanou více než půl miliardy korun.

Jan 28

Chceme, aby Andrej zůstal, zní po porážce z ANO. Sám Babiš mlžil

www.seznamzpravy.cz

Andrej Babiš odmítl odpovědět na otázky, zda i po prohře v prezidentských volbách zůstane poslancem. Straníci mu ale vyjadřují podporu.

Jan 23

Jak Andrej Babiš k Agrofertu přišel a vyrazil vládnout Česku

Seznam Zprávy

Aktuální průzkumy favorizují na Hrad Petra Pavla. Jeho protikandidát Andrej Babiš ale v minulosti ukázal, že v konkurenci umí obstát. „Je to obchodník ze staré školy,“ říká reportér SZ Tomáš Pergler k Babišově cestě po roce 1989.

Aug 17

Data ukazují, jak důležité jsou pro Agrofert dotace

Seznam Zprávy

Koncern Agrofert si v otevřeném dopise premiéru Fialovi stěžuje na výroky ministrů jeho vlády ohledně dotací. Dokonce zvažuje právní kroky. Data však ukazují, jak důležitou položkou v účetnictví firmy dotace jsou.

Feb 16

Státní fond zažaloval Agrofert kvůli nevrácení dotací

Seznam Zprávy

Kvůli nevrácení dotací za pět milionů korun státní Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond (PGRLF) zažaloval skupinu Agrofert. Uvedl to dnes server iROZHLAS.cz

Oct 12

Babiš v opozici uvolní dotace pro Agrofert, jako prezident by unikl stíhání

Seznam Zprávy

Až nebude Andrej Babiš ve vládě, budou moci jeho podniky znovu čerpat evropské dotace a dostávat veřejné zakázky. Výhra v prezidentských volbách by ho zbavila problémů s Čapím hnízdem a dalšími kauzami.

Aug 11

Evropská komise zamítla žádost o dotace pro firmu z Babišova svěřenského fondu

Seznam Zprávy

Evropská komise zamítla žádost o proplacení dotace pro plastikářskou firmu Fatra ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO), informoval dnes server iRozhlas.cz

Jul 29

Babiš doporučil firmám placené volno po očkování. Jeho Agrofert vyčkává

Seznam Zprávy

Koncern Agrofert ze svěřenského fondu premiéra Andreje Babiše (ANO) zaměstnává víc lidí než státní podniky ČEZ, Česká pošta nebo České dráhy. Dva dny placeného volna pro všechny by jeho majitele vyšlo draho.

Jun 25

Babiš požádal Brusel o pomoc. Peníze by mohly přijít z Fondu solidarity

Seznam Zprávy

Nevídaná katastrofa. Jižní Moravou se prohnalo ničivé tornádo, nejsilnější v české moderní historii. V Česku je nyní hned několik sbírek či možností pomoci. Roli by mohla v tomto ohledu v příštích týdnech sehrát i Evropská komise.

May 31

Andrej Babiš je koncový příjemce výhod z Agrofertu, objeví se nově v rejstříku

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš (ANO) bude u Agrofertu a jeho dceřiných firem zapsaný jako koncový příjemce výhod.

May 18

Ministři testují válku s Bruselem. Firma z Agrofertu dostala dotaci

Seznam Zprávy

Preventivní pozastavení dotací pro firmy z holdingu Agrofert neplatilo bez výjimky. Fatra dostala proplaceno 547 tisíc korun a stát zvažuje, že si o peníze řekne v Unii.

May 10

Jak se hlídají dotace pro Agrofert? U ministrů za ANO platí měkčí pravidla

Seznam Zprávy

Ministerstvo pro místní rozvoj nevydalo přesnou metodiku k ověřování střetu zájmů u svěřenských fondů. Důsledkem je, že úřady vedené ministry za hnutí ANO bývají při hodnocení dotací pro Agrofert benevolentnější.

Mar 17

Tok zemědělských dotací zcela ovládl Agrofert, uvedl protikorupční fond

Seznam Zprávy

Nadační fond proti korupci analyzoval kontrolní mechanismy ve Státním zemědělském intervenčním fondu a dospěl k závěru, že platební agenturu ovládla firma Agrofert napojená na premiéra. Ta ale považuje takové tvrzení za absurdní.

Feb 1

Fond doporučil dotace pro firmy z holdingu Agrofert. Auditu navzdory

Seznam Zprávy

Společnosti žádají celkem o 45 milionů korun.

Aug 31

Od Agrofertu až k Asterixovi. Babiš se ve Slovinsku rozvášnil

Seznam Zprávy

Premiér Andrej Babiš na sebe strhl pozornost při debatě na Bledském strategickém fóru ve Slovinsku. Řekl si o minutu času a spustil kritiku na smysl debaty, přes rozličná témata se dostal až k politování svého vstupu do politiky.

Jul 15

Důkaz, že fondy jsou účelovka. Babiš má Agrofert pevně pod kontrolou

www.seznamzpravy.cz

Zveřejněné statuty svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše potvrzují, že šéf hnutí ANO se od svých firem odloučil jen na dobu vládnutí. Stále je s nimi navíc pevně svázaný, hlavně přes svou manželku Moniku.

Jun 9

Státní fond doplatil firmě Agrofertu dotaci pozastavenou kvůli Babišovu střetu zájmů

Seznam Zprávy

Dotaci pro jednu z firem holdingu Agrofert pozastavil loni v létě náměstek Státního fondu životního prostředí Leo Steiner. Ten už ale z fondu odešel.

Apr 28

Stát přispěje na mzdy i firmám z Agrofertu

www.seznamzpravy.cz

Stát přispěje na mzdy i firmám z Agrofertu. „Kurzarbeitový“ program Antivirus využije také společnost Imoba, do které patří Čapí hnízdo nebo průhonická Sokolovna.

Mar 6

Jak Babiš úkoluje úředníky v zájmu Agrofertu?

www.seznamzpravy.cz

Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš měl podle zjištění reportérů Seznam Zpráv úkolovat někdejšího náměstka ministerstva průmyslu a obchodu. Důkazem je emailová komunikace nesoucí hlavičku firmy, kterou předseda vlády zaparkoval do…