English

Valná hromada se slzami na závěr. Co řešila Moneta s PPF v nové roli?

Seznam Zprávy

Valná hromada Moneta Money Bank letos přitahuje velkou pozornost – poprvé se na ní totiž představil nový akcionář, společnost Tanemo, patřící do impéria PPF.

More from Seznam Zprávy

Jun 8

EU prověří prodej části telekomunikačních aktiv české skupiny PPF

www.seznamzpravy.cz

Vyšetřování se bude týkat navrhovaného prodeje části telekomunikačních aktiv české skupiny PPF v Bulharsku, Maďarsku, Srbsku a na Slovensku společnosti e&.

May 10

Pokud stát zavede bankovní daň, budeme muset zdražovat, říká šéf Monety

Seznam Zprávy

Propouštění, zavírání poboček a zdražování bankovních služeb. To by podle šéfa Moneta Money Bank Tomáše Spurného mohly být dopady zvažované sektorové daně na banky.

Jan 4

Tečka za odchodem z Ruska. Šéf PPF se stal hlavním akcionářem kazašské banky

Seznam Zprávy

Šéf skupiny PPF Jiří Šmejc, který současně ovládá investiční skupinu Emma Capital, získal 35procentní podíl v kazašské bance Home Credit Bank.

Jun 30

Fond J&T Arch Investments koupí v Moneta Money Bank 9,99 procenta

www.seznamzpravy.cz

Fond J&T Arch Investments koupí 9,99 procenta akcií Moneta Money Bank od fondu Petrus Advisers. V následující dnech fond plánuje požádat Českou národní banku o schválení nabytí kvalifikované účasti.

Jun 23

Finančníci z J&T vstoupili do Moneta Money Bank

Seznam Zprávy

Aktivistický fond Petrus Advisers se dohodl s česko-slovenskou finanční skupinou J&T Finance Group a prodá jí akcie Moneta Money Bank.

May 31

Akcie banky Monety letí dolů po zrušení fúze s Air Bank

www.seznamzpravy.cz

Akcie Monety klesají o více než pět procent po oznámení o ukončení spojení se společnostmi Air Bank a Home Credit v ČR a na Slovensku.

Apr 26

Z loňského zisku Monety 4,1 miliardy korun dostanou akcionáři 3,6 miliardy

www.seznamzpravy.cz

Moneta Money Bank rozdělí akcionářům dividendami 3,6 miliardy korun z loňského čistého zisku, který činil zhruba 4,1 miliardy. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let.

Feb 4

Moneta Money Bank loni zvýšila čistý zisk o 53 procent

Seznam Zprávy

Provozní náklady zůstaly téměř beze změny, loni činily 5,54 miliardy korun. Čistý úrokový výnos meziročně vzrostl o čtyři procenta na 8,61 miliardy korun.

Jan 27

Akcionáři O2 rozhodli o odkupu všech akcií majoritním akcionářem PPF

Seznam Zprávy

PPF Telco je již nyní majoritním akcionářem O2 s podílem přes 90 procent.

Dec 21

Nechtěli spojení Monety a Air Bank, teď otáčí. Fond do banky vloží miliardy

Seznam Zprávy

Londýnský fond Petrus Advisers prohlašuje, že bude do Moneta Monety Bank investovat další minimálně dvě miliardy korun. Proti spojení s firmami z PPF Group dosud tvrdě bojoval.

Nov 19

Jak vydělává Air Bank, kterou chce PPF spojit s Monetou? Čistý zisk rostl

Seznam Zprávy

PPF zveřejnila společné výsledky pro Air Bank, Benxy (Zonky) a český a slovenský Home Credit. A to z důvodu snah o spojení s bankou Moneta. Skupina vykázala meziroční růst zisku o 17 procent.

Nov 19

Analýza: Námluvy PPF a Monety. Vznikne na třetí pokus nový bankovní šampion?

Seznam Zprávy

Skupina PPF aktualizovala 26miliardovou nabídku na spojení svých finančních firem s Monetou. Skupina Renáty Kellnerové je zase o něco blíž vytvoření třetí největší banky co do počtu klientů.

Nov 18

PPF a Moneta dohodly nový model financování pro spojení

Seznam Zprávy

Skupina PPF a Moneta Money Bank se dohodly na novém modelu financování spojení Moneta Money Bank a bankovní části PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy (Zonky).

May 21

PPF je agresivní, stěžuje si akcionář Monety

Seznam Zprávy

Navrhovaný průběh transakce považujeme za agresivní s cílem omezit práva menšinových akcionářů, říká Oliver Škutil, manažer Petrus Advisers. Tento fond má v Monetě zainvestovány dvě miliardy korun.

May 7

Moneta a PPF se spojují: Velký deal s velkými riziky

Seznam Zprávy

ANALÝZA: Masivní bankovní spojení Monety a finančních aktiv PPF za 25,9 miliardy korun je drahé, ale s bankovním trhem v příštích letech určitě zahýbe.

May 6

Bankovní obchod desetiletí: Moneta míří pod křídla PPF

Seznam Zprávy

Moneta Money Bank a PPF dnes oznámily, že se spojí. Vznikne třetí největší banka v Česku dle počtu klientů a dvojka na trhu spotřebitelských půjček. V červnu Moneta návrh předloží akcionářům na valné hromadě.

Apr 16

Jeden den rozhodl. PPF může na valné hromadě Monety dominovat

Seznam Zprávy

Česká národní banka dala souhlas společnosti Tanemo ze skupiny PPF, aby mohla navýšit podíl v Moneta Money Bank až do 30 procent.

Mar 11

První fáze splněna. PPF odkupem získá přes 28 procent Monety

Seznam Zprávy

Skupina PPF oznámila, že v jejím plánu spojit svá finanční aktiva s Monetou dosáhla na první důležitý bod: dosavadní akcionáři jí prodají více než čtvrtinový podíl v bance.

Mar 5

PPF chce ještě víc akcií Monety. Pokud je dnes získá, bude blíž k ovládnutí

www.seznamzpravy.cz

Dnes končí veřejná nabídka odkoupení části akcií banky Moneta ze strany společnosti Tanemo, která patří do skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Firma je ochotna nakoupit až 29 procent. Pokud je získá, PPF banku ovládne.

Feb 3

Londýnský akcionář Monety: Kellner nám chce draze prodat Air Bank

Seznam Zprávy

Přijde nám, že PPF má nějaká aktiva, jichž se už delší dobu chce zbavit - zabalit je do balíčku a spojit se zdravým hráčem, říká Oliver Škutil, manažer fondu Petrus Advisers, který má v Monetě zainvestovánu miliardu korun.