English

Nejen ruští agenti. Policie podezírá z účasti na výbuchu i majitele skladu

Seznam Zprávy

Jedna z verzí policie zní, že někdo pomohl ruské rozvědčíky propašovat do muničního skladu. Je to absurdní, říká firma Imex Group.

More from Seznam Zprávy

Jan 22

Rakouská policie zadržela muže, který byl v kontaktu s útočníkem z Bratislavy

www.seznamzpravy.cz

Při zákroku proti pravicovým extremistům zadržela policie ve Vídni dvacetiletého mladíka. Mimo jiné byl v kontaktu se Slovákem, který v říjnu 2022 před bratislavským gay barem Tepláreň zastřelil dva lidi.

Nov 16

Hlavní obviněný z Olomoucka má kontakty i ve vládě, tvrdí policie

Seznam Zprávy

Vazebně stíhaný podnikatel a lobbista Robert Knobloch, podle policie hlava korupční skupiny v Olomouckém kraji, měl mít dle kriminalistů velmi dobré kontakty i do současné Fialovy vlády.

Oct 13

Sleduji vaše nohy. Co pozná z maličkosti bývalý agent FBI

Seznam Zprávy

Digitální doba zesílila důraz na vizuální stránku – platí to v politice, ale také třeba u terorismu. Už nejde jen o slova. „Člověk mluví celým svým tělem,“ říká přední expert na neverbální komunikaci Joe Navarro.

Oct 2

„Dezinformace? Nadefinujte mi, co to je,“ říká bývalá šéfka Deloitte

www.seznamzpravy.cz

Semantic Visions, firma, která pomáhala státu v boji proti dezinformacím, už fake news hledat nebude. Její noví investoři to odůvodňují tím, že nejsou ti, kdo má určit, co vlastně dezinformace je.

Jul 22

Rvačka Romů s Ukrajincem v Brně? Dezinformace, klidní vášně policie

Seznam Zprávy

Zaručená zpráva o bitce Romů s Ukrajinci se ukázala jako dezinformace. Rvačka se neúčastnil ani Ukrajinec, ani Romové.

Mar 11

Dezinformace v Polsku nešíří Rusové, ale vláda, říká bývalý ombudsman

Seznam Zprávy

Téma Ukrajiny u nás politiku neštěpí, pomoc Kyjevu ovšem neznamená, že v Polsku skončily problémy s právním státem, upozorňuje v rozhovoru pro Seznam Zprávy bývalý polský ombudsman Adam Bodnar.

Feb 12

Zemřel bývalý majitel Poldi Vladimír Stehlík

www.seznamzpravy.cz

Zemřel architekt a podnikatel Vladimír Stehlík spojený s Poldi Kladno. Bylo mu 79 let. V devadesátých letech podnik několik let vedl, jeho společnost také Poldi spoluvlastnila. Jeho působení v podniku skončilo řadou soudních kauz.

Apr 13

Bývalý agent Putinovy kontrašpionáže: To, co dělá ruská vláda, je zločin

Seznam Zprávy

Seznam Zprávám odpovídá bývalý podplukovník ruské tajné služby FSB. Někdejší vyšetřovatel dostal v Rusku do vězení novináře píšícího o ekologických zločinech. Dnes však tvrdí, že nechce mít s Putinovým režimem nic společného.

Jan 28

Vstup na burzu vynese majitelům Sazka Group až 1,2 miliardy dolarů

Seznam Zprávy

Společnost Allwyn, jejíž součástí je Sazka Group, si vstupem na burzu v New Yorku vylepši postavení při nových akvizicích v Evropě i USA, říká v pořadu Agenda členka vedení KKCG Katarína Kohlmayer.

Jan 27

Vyšetřovatelé výbuchů ve Vrběticích hledají kontakty ruských agentů v Česku

Seznam Zprávy

Důstojníky elitní jednotky GRU 29155 Anatolije Čepigu a Alexandra Miškina považuje český vyšetřovací tým za strůjce vrbětických explozí.

Oct 4

Dcera bývalého majitele OKD se vydala na vlastní dráhu

Seznam Zprávy

Investorka Simona Otavová začala po nuceném odchodu z holdingu MTX, jedné největších průmyslových skupin v Česku, investovat do nemovitostí. Chystá i vlastní development.

May 31

Hamáček poskytl Rusům návod, jak rozkrýt naše agenty, říká bývalý zpravodajec

Seznam Zprávy

Vicepremiér Jan Hamáček nerozumí tomu, jak mohl poškodit tajné služby, když veřejně vykládal, jak se budou jejich lidé stahovat z Ruska. V čem je problém, vysvětluje v rozhovoru bývalý náměstek civilní rozvědky.

May 7

Další odhalení o agentech GRU. Dokumenty na ně ukazují jako na strůjce vraždění vojáků

Seznam Zprávy

Stejně jako ve Vrběticích i v Afghánistánu za sebou nechali agenti ruské GRU řadu stop. Podezření, že vyplácení odměn za zabití koaličních vojáků nařídil přímo Kreml, sice sílí, ale stále není dokázané.

May 5

Agenti GRU Miškin a Čepiga nyní pracují pro Kreml, říká novinář z Bellingcatu

Seznam Zprávy

Agenti ruské GRU, kteří stojí za výbuchem muničního sladu ve Vrběticích, mají už známé tváře, a proto nemohou v tajných službách dále pracovat. Zaměstnal je proto Kreml, píše investigativní server Bellingcat.

Apr 29

Nejen ruští agenti. Policie podezírá z účasti na výbuchu i majitele skladu

Seznam Zprávy

Jedna z verzí policie zní, že někdo pomohl ruské rozvědčíky propašovat do muničního skladu. Je to absurdní, říká firma Imex Group.

Apr 24

Dezinformace v Česku jedou podle osvědčeného scénáře GRU

Seznam Zprávy

Česká republika čelí dezinformačnímu tlaku souvisejícímu s výbuchem munice ve Vrběticích. Stejné taktiky byly použity i v kauze Skripal. Zmapovala je analýza aktivit GRU společnosti Graphika.

Apr 23

Studio Jablunkov: Proč byli agenti GRU ve Vrběticích?

Seznam Zprávy

Šťastné pondělí opět vyrazilo za hranice. Za hranice Prahy. A to je dobře, protože za hranicemi hlavního města existuje celý nový svět plný folklorních a konzumních zpráv, o kterých se musíte dozvědět.

Apr 18

Od nás nic do Sýrie nešlo, tváře agentů neznáme, říkají majitelé skladu ve Vrběticích

Seznam Zprávy

Při obrovském výbuchu ve Vrběticích v roce 2014 zahynuli dva zaměstnanci firmy Imex Group.

Sep 29

V bývalých muničních skladech u Vrbětic skončily záchranné práce

www.seznamzpravy.cz

Šest let trvaly záchranné práce ve dvou skladech s municí, pracovali zde pyrotechnici, hasiči i policisté. Nálezy zbraní jsou však nadále možné.

Apr 28

Agenti ruské GRU vraždí v Evropě, někdy i s diplomatickým krytím

Seznam Zprávy

Ruské ministerstvo zahraničí v diplomatické nótě odmítlo, že by do Prahy vysílalo agenta tajné služby, o němž informoval týdeník Respekt. Stejně se ale Rusové chovali po vraždách spáchaných GRU v jiných zemích.