English

Očkování dětí proti covidu je o krok blíž. Začít může za pár měsíců

Seznam Zprávy

Evropská agentura pro léčivé přípravky začala posuzovat rozšíření očkování vakcínou od firem Pfizer a BioNTech pro děti od 12 let. Jasno, zda a za jakých podmínek se budou očkovat děti, by mohlo být už v červnu.

More from Seznam Zprávy

Jan 25

Pfizer a BioNTech začaly testovat vakcínu proti omikronu

Seznam Zprávy

Společnosti Pfizer a BioNTech v úterý oznámily, že zahájily klinické testy nové verze jejich vakcíny proti covidu-19, která je zaměřená na vysoce nakažlivou variantu omikron. Firmy to uvedly v prohlášení.

Jan 13

Rodiče nechali očkovat proti covidu asi čtyři procenta dětí ve věku 5 až 11 let

Seznam Zprávy

Rodiče nechali očkovat proti covidu-19 asi čtyři procenta dětí ve věku pět až 11 let. Pro ně určené vakcíny od firmy Pfizer/BioNTech dorazily do Česka před měsícem.

Nov 25

EMA schválila vakcínu proti covidu od Pfizeru pro děti od 5 do 11 let

Seznam Zprávy

Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) doporučila očkování dětí od 5 do 11 let vakcínou od firem Pfizer/BioNTech. Rozhodla o tom komise pro léčivé přípravky na svém mimořádném čtvrtečním zasedání.

Nov 8

Očkování dětí proti covidu se blíží. Co o něm víme, a má vůbec smysl?

Seznam Zprávy

Úřady v USA schválily vakcíny proti covidu-19 pro děti starší pěti let. Jak probíhaly zkoušky? Jaké byly vedlejší účinky a jaké přínosy? A kdy se začnou děti očkovat i v Česku?

Oct 29

V USA začnou očkovat vakcínou Pfizer děti mezi pěti a 11 lety

Seznam Zprávy

Americký regulátor FDA schválil vakcínu Pfizeru i pro děti. Pfizer již dříve oznámil, že v případě kladného rozhodnutí FDA začne ihned rozvážet miliony lahviček s vakcínou do ordinací lékařů, lékáren a dalších očkovacích míst.

Oct 4

EMA posvětila třetí dávku vakcín od firmy Pfizer

Seznam Zprávy

Posilovací vakcíny lze zvažovat u lidí starších 18 let, a to šest měsíců od druhé dávky. Některé státy už třetí dívkou vakcíny běžně očkují.

Sep 10

Očkování dětí se blíží. Výrobce už požádal o povolení pro Pfizer

Seznam Zprávy

Společnost BioNTech chce požádat regulační orgány o schválení vakcíny Pfizer pro děti mladší dvanácti let. Podle spoluzakladatele společnosti je důležité, aby se lidé připravili na nadcházející zimu.

Aug 24

Asi čtvrtina dětí mezi 12 a 15 lety má aspoň jednu dávku očkování proti covidu

Seznam Zprávy

Mezi dětmi ve věku 12 až 15 let, pro které je dostupné očkování od začátku července, je týden před začátkem školního roku proti covidu-19 očkovaná alespoň jednou dávkou zhruba čtvrtina.

Jul 19

V otázce očkování dětí proti covidu mají čeští vakcinologové s pediatry jasno

www.seznamzpravy.cz

České odborné společnosti vydaly společné stanovisko a doporučení k očkování dětí nad 12 let proti covidu-19. Závěr je podle nich jednoznačný: vakcíny jsou i pro tuto skupinu bezpečné a vysoce účinné.

Jul 1

11 bodů, které potřebujete vědět o očkování dětí proti covidu

Seznam Zprávy

Od 1. července se o vakcínu proti covidu-19 mohou hlásit i děti a mladiství nad 12 let. Seznam Zprávy přináší odpovědi na nejčastější otázky, které si okolo jejich očkování lidé kladou.

Jun 22

Očkovat proti covidu i děti? Raději počkejte, nabádá WHO

Seznam Zprávy

Zatímco se koronavirová situace kolem pandemie covidu-19 v Evropě s přicházejícím létem zlepšuje, jednotlivé státy řeší, jak přistoupit k ožehavému tématu očkování dětí a mladistvých.

Jun 3

Očkovat děti proti covidu? Rodiče zůstávají k očkování obezřetní

Seznam Zprávy

Hranice pro očkování proti covidu-19 se už brzy posune k dětem od 12 let, následovat mohou ještě mladší. Rodiče, které Seznam Zprávy oslovily, ale zůstávají zdrženliví. Chybí jim data a mají otázky, na které nedostávají odpovědi.

May 8

EK schválila nákup 1,8 miliardy vakcín od firem Pfizer/BioNTech

Seznam Zprávy

Americká společnost Pfizer a německý podnik BioNTech jsou již dnes největšími dodavateli vakcín do EU. Brusel s jejich preparátem na rozdíl od vakcín firem AstraZeneca nebo Johnson & Johnson počítá i do budoucna.

May 6

Očkování dětí proti covidu je o krok blíž. Začít může za pár měsíců

Seznam Zprávy

Evropská agentura pro léčivé přípravky začala posuzovat rozšíření očkování vakcínou od firem Pfizer a BioNTech pro děti od 12 let. Jasno, zda a za jakých podmínek se budou očkovat děti, by mohlo být už v červnu.

Apr 6

Očkování dětí proti covidu může být už na podzim. Podle expertů je nutné

Seznam Zprávy

Testování vakcín proti covidu-19 na dětech už běží a výrobci hlásí dobré výsledky. Během několika měsíců by se tak mohly očkovat i děti v Česku. Pro jejich vakcinaci jsou podle odborníků pádné důvody.

Mar 22

EMA nedoporučila ivermektin k léčbě a prevenci covidu-19

Seznam Zprávy

Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) nedoporučila léčbu onemocnění covid-19 ivermektinem, který se běžně používá proti parazitům u lidí a zvířat. V současnosti ho doporučuje používat jen v kontrolovaných studiích.

Feb 25

Očkování proti covidu se nevyhnou ani děti. Jinak to nejde, shodli se odborníci

Seznam Zprávy

K dosažení kolektivní imunity bude nutné očkovat i děti, zaznělo na vědecké konferenci ke covidu-19. Podle Romana Prymuly právě prováděné studie ukazují, že by se děti mohly očkovat běžnými vakcínami.

Dec 21

První v Evropě. Evropská komise schválila registraci vakcíny Pfizer a BioNTech

Seznam Zprávy

Evropská komise dala zelenou pro použití proticovidové vakcíny Pfizer/BioNTech na unijním trhu. Na tiskové konferenci to oznámila předsedkyně EK Ursula von der Leyenová.

Nov 25

Otázky a odpovědi k vakcíně proti covidu: jak se bude očkovat a kdy přijdou na řadu děti

Seznam Zprávy

Očkování proti covidu-19 je odborníky považováno za naději na ukončení pandemie a návrat společenského života do běžných kolejí. Seznam Zprávy přináší odpovědi na nejčastější otázky spojené s tolik vyhlíženou vakcínou.

Nov 20

Pfizer a BioNTech žádají o nouzové použití vakcíny v USA

Seznam Zprávy

Společnosti Pfizer a její partner BioNTech oznámily, že v pátek předloží americkému Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv žádost o povolení nouzového použití jejich vakcíny proti onemocnění covid-19.